Ihmisen parasta aikaa

Marraskuu tarkoittaa järjestöissä toimivalle ihmiselle liittokokousten kulta-aikaa, ja tänäkin vuonna omaa arkea värittivät työn puolesta Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) liittokokous ja vapaa-ajalla Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton liittokokous.

SYL-liittari

Suomen ylioppilaskuntien liiton liittokokous kokoaa kaikki Suomen ylioppilaskunnat yhteen päättämään liiton linjoista ja toimijoista. Tänä vuonna liittokokousta vietettiin 12.-13. marraskuuta poikkeuksellisesti etänä. TREYn delegaatio kokoontui Hervannan kampukselle kokoustamaan, osa osallistui etänä kotoa tai muualta käsin. Itse tulin kampukselle ja olen siitä hyvin iloinen: meillä oli ihanan yhteisöllinen fiilis ja etätoteutuksesta huolimatta salissa vallitsi liittaritunnelma! Tehtäväni liittarissa oli hoitaa livetwiittausta ylioppilaskunnan tilillä, kuten tein viime vuonnakin! Lisäksi julkaisin tiedotteita ja sometin muutenkin. Livetwiittaaminen on hauskaa ja palkitsevaa hommaa, ja koen suoriutuneeni siitä todella hyvin! Lähes tuplasin twiittien määrän edelliseen liittokokoukseen verrattuna, ja koen tehneeni myös laadukkaampaa ja monipuolisempaa viestintää!

Liittokokoukset ovat jännittävä kombinaatio asiakysymyksiä ja linjanvetoja sekä henkilövalintoja. TREYltä oli ehdolla liiton puheenjohtajaksi meidän ihana ja timanttinen puheenjohtaja Annika Nevanpää ja hallituksen jäseneksi mun sektorilla toimiva huippu kopo ja viestijä Ville Jäppinen. Rakkaiden ihmisten puolesta jännittäminen ja samalla heidän kohtaloistaan viestiminen tuo intensiiviseen työhön entistä intensiivisemmän twistin. Omat tunteet saivat vallan siinä kohtaa, kun julkaisin Villen valintauutista TREYn kanaviin ja sisäistin viimein, että meidän molemmat mahtavat ehdokkaat tulivat valituiksi! TREYHEM toteutui jälleen!

Ylioppilasliike teki useita suuria päätöksiä liittokokouksessa ja päätti liiton ensi vuoden linjoista. Liittokokous päätti muun muassa ensi vuoden ohjaavista dokumenteista, strategian palauttamisesta valmisteluun ja Frank Students -opiskelijatunnistautumispalvelun pääomittamisen lopettamisesta. Pitkän liittokokouksen aikana käytiin monipuolista keskustelua päätettävistä asioista, ja erityisen ylpeä olen meidän delegaation puheenvuoroista niin poliittisessa keskustelussa kuin asiakysymyksiä käsitellessäkin!

Liittokokous venähti lopulta yön pikkutunneille, mutta halusin hoitaa homman kunnialla loppuun – näitä hommia tehdään rakkaudesta lajiin. Liittokokoukset ovat minulle parhaita hetkiä nähdä ja kokea sitä brändiä, jonka eteen teen töitä päivittäin: me opiskelijat ei ole vain sanapari, vaan kokemus aidosta yhteisöllisyydestä. Tätä yhteisöllisyyttä sain kokea näiden parin päivän aikana sydämeni kyllyydestä! Kiitos jälleen yhdestä ikimuistoisesta liittokokouksesta, TREYn delegaatio ja koko ylioppilasliike! Liittokokous todella on ihmisen parasta aikaa.

Vihreiden nuorten liittari

Viime viikonloppuna vietettiin Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton liittokokousta niin ikään etänä. Tampereen seudun vihreiden nuorten puheenjohtajana oli luonnollista olla mukana Virnun delegaatiossa, ja meillä olikin hyvä porukka kasassa liittaroimassa! Tässä liittokokouksessa olin äänivaltaisena delegaattina, eli pääsin itsekin päättämään asioista!

Tällä kertaa liittokokous vierähti kotosalla Veskun kanssa: televisioon oli liitetty Veskun liittokokous-Zoom ja minun koneellani pyöri omani. Molemmilla oli välilehdissä auki olennaiset liittokokousasiakirjat ja omat ehdokasexcelit. Vihreiden nuorten liittokokous keskusteli paljon vähemmän asiakysymyksistä, ja liiton esittämät dokumentit ja linjat menivät vähin muutoksin läpi. Poliittista keskustelua käytiin kuitenkin senkin edestä! Olen itse ollut viime viikkoina kuormittunut ja väsynyt, joten jätin puheenvuoron pitämättä. Vesku piti kaksi kovaa liikennepoliittista puheenvuoroa, ja hänen osaamistaan asiassa seuraan ylpeydellä! Samalla ihailulla seurasin muiden mahtavien vihreiden nuorten puheenvuoroja, ja muutama sai myös kyyneleet silmiin!

Vihreiden nuorten liittokokous noudatti hyvin turvallisempaa tilaa, ja olin iloinen siitä käytännöstä, että poliittisten puheenvuorojen yhteydessä kerrottiin kyseisen puheen sisältövaroitukset. Toissa puoluekokouksessa yksi puheenvuoro osoittautui itselle hyvin raskaaksi ja kävin asiaa läpi häirintäyhdyshenkilöiden kanssa, joilta sain tukea asian käsittelyyn. Tapahtunut latisti omaa puoluekokousfiilistä, ja iloitsin siitä, että nyt liittokokouksessa pystyin varautumaan tällaisiin puheenvuoroihin poistumalla ennen puhetta makuuhuoneeseen selailemaan TikTokeja.

Kaikissa aiemmissa liittokokouksissa, joihin olen osallistunut, joku läheiseni on ollut ehdolla ja olen jännitänyt heidän puolestaan. Tämä oli ensimmäinen liittokokous, jossa minulla ei ollut suuria tunteita pelissä henkilövalintojen osalta, vaikka luonnollisesti seisoinkin tamperelaisten ehdokkaiden takana! Oli mielenkiintoista kokea henkilövaalit, joihin pystyi suhtautumaan jokseenkin neutraalisti emotionaalisella puolella. Liittohallitukseen oli ehdolla mahtavia ehdokkaita, ja myös puheenjohtajavaalissa äänestysvalinta oli vaikea! Kaikki ehdokkaat esiintyivät edukseen ja saimme hienon liittohallituksen kasaan ensi vuodelle!

Vihreiden nuorten liittokokous osoitti jälleen, että olen löytänyt poliittisen kotini, vaikka ensi vuonna näistä hommista taukoa pidänkin. Olen varma, että välivuosi vapaa-ajan järjestöhommista kasvattaa minusta entistä vahvemman ja motivoituneemman vaikuttajan, ja ensi vuonna näihin aikoihin saadaan itsekin toivottavasti jännittää jonkin vaalin tuloksia omalla kohdalla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s