Luova Lokakuu – 10. Kirjallisuus

Aleksis Kiven päivän myötä Luova lokakuu -inspiraatiohaasteen päivän sana on Kirjallisuus. Mikä hieno tilaisuus kertoa lempikirjoistani ja -kirjasarjoistani!

Harry Potter

Kuulun siihen sukupolveen, joka kasvoi Harry Potterien maagisessa maailmassa ja rakastui fantasiakirjallisuuteen toden teolla. Vaikka Harry Pottereista ja etenkin niiden kirjoittajasta on ymmärtänyt aikuisiällä ongelmallisuuksia, on sarjalla silti tärkeä paikka sydämessäni. Harry Pottereista suosikkini on sarjan kolmas kirja eli Harry Potter ja Azkabanin vanki. Pitäisi lukea Potterit uudelleen pitkästä aikaa!

Ylpeys ja ennakkoluulo (Jane Austen)

Klassikkokirjallisuudesta Jane Austenin kirjat vievät ehdottomasti voiton! Ylpeys ja ennakkoluulo on lempiteoksiani: tarinan keskiössä oleva monimutkainen rakkaustarina, hauskaa ja nasevaa dialogia, hienosti maalailtu maailma ja realistiset henkilöhahmot, jotka ihastuttavat ja vihastuttavat. Aivan syystä klassikkoteos!

Ennuskivien mahti (Flavia Bujor)

Ennuskivien mahti oli yksi suosikkikirjoistani lapsena ja teininä. Flavia Bujor oli kirjaa kirjoittaessaan 13-vuotias, mikä valoi nuoreen kirjailijanalkuun uskoa omien unelmien tavoitteluun. Ennuskivien mahti on fantasiakirja, jossa kolme nuorta tyttöä saa kuulla heidän olevan ennustuksessa luvatut viimeisen maan pelastajat. Olen lukenut tämän kirjan monta, monta kertaa, mutta edellisestä kerrasta on niin pitkä aika, että tämänkin äärelle voisi taas palata!

Ennen kuin kuolen (Jenny Downham)

Luin lukiossa Jenny Downhamin esikoisteoksen Ennen kuin kuolen, ja muistan siitä vain, että minkään kirjan loppu ei ole jättänyt minuun niin suurta vaikutusta. Ennen kuin kuolen kertoo 16-vuotiaasta Tessasta, joka sairastaa leukemiaa, ja lienee sanomattakin selvää, että tätä ei kuivin silmin lueta.

Voittaja on yksin (Paulo Coelho)

Olen Paulo Coelhon kirjojen ja runojen ystävä, ja suosikkini hänen teoksistaan on Voittaja on yksin. Kirja käsittelee rikkauden ja kuuluisuuden varjopuolia, itsensä etsimistä ja unelmien tavoittelua. Se sijoittuu Cannesin elokuvajuhlille ja tutkiskelee teemojaan useiden päähenkilöiden kautta. Kirja jätti minuun lähtemättömän vaikutuksen, vaikka juonenkäänteet ovatkin vuosien varrella unohtuneet.

The fault in our stars & Looking for Alaska (John Green)

Kuten kuka tahansa fanikulttuuriin sukeltanut ja Tumblrissa aikaansa viettänyt nuori, olen minäkin tykästynyt John Greenin kirjoihin. The Fault in our stars on ilmiömäisen ravisuttava ja tunteita herättävä teos syöpää sairastavasta nuoresta. Se on myös ainoa kirja, jonka olen tunteenpurkauksessa heittänyt itkien päin seinää juonenkäänteestä järkyttyneenä. Looking for Alaska on omalla tavallaan järkyttävä ja kaunis teos, ja sen upeus piilee etenkin sen rakenteessa, joka saa lukijan odottamaan koko ajan jotain – mutta mitä?

Risteily (Mats Strandberg)

Kirjaksi, jonka ostin kannen perusteella hetken mielenjohteesta jostakin kioskista, ruotsalaisen Mats Strandbergin kauhukirja Risteily oli erittäin hieno kokemus! Ruotsinlaivalle sijoittuva Risteily on järkyttävä ja ahdistava kauhuteos, jonka moninaista hahmokaartia ja heidän kokemaansa paniikkia kaaoksen keskellä on helppoa ymmärtää. Risteily on hieno kertomus ihmisen tarpeesta säilyä hengissä varman kuoleman edessä. Hitaan alun jälkeen tarina lähtee vyörymään eteenpäin, ja sitten kirjaa on vaikeaa laskea käsistään.

Aki Hintsa – Voittamisen anatomia (Oskari Saari)

Aki Hintsa – Voittamisen anatomia on harmoninen kokonaisuus: se on kertomus Aki Hintsan elämästä ja kurkistus Formula 1 -maailman kulisseihin, mutta myös opas Hintsan luoman kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin mallin maailmaan. Tartuin kirjaan ensisijaisesti F1-fanina, mutta koukutuin etenkin vinkeistä oman elämän ja hyvinvoinnin parantamiseksi. Tällä kirjalla on ollut eniten elämääni mullistavia vaikutuksia.

Ajan Pyörä -sarja (Robert Jordan)

Oletteko koskaan lukeneet niin hyvää kirjaa, että ostatte kerralla koko sarjan? Minulle kävi niin kesällä. Luin Ajan Pyörä -fantasiasarjan neljättä osaa, Lohikäärmeviiriä, kahdelta yöllä, koska en voinut laskea sitä käsistäni. Sulkiessani kannet kirjan päätyttyä minut valtasi tunne, että olen tämän kirjan ansiosta löytänyt lukemisen ilon uudelleen. Onnekseni löysin Torista myyjän, joka myi täyden suomenkielisen sarjan eli kaikki 25 kirjaa kerralla, ja investointipäätös oli tehty. Fantasiakirjallisuus on minulle kaikista rakkain genre, ja olen iloinen, että olen aikuisiällä kohdanut uusia sarjoja, joihin rakastua!


Näiden lisäksi luen paljon mangaa, ja olen kirjoittanut suosikkimangoistani jo aiemmin. Kyseisestä listauksesta unohtui Death Note, joka kuuluu hienoimpiin tietämiini mangateoksiin. Lisäksi luen paljon runollisuutta, ja suosikkirunoilijoihini lukeutuvat muun muassa Blythe Baird ja Brenna Twohy. Molempien teoksia löytyy kirjahyllystäni useampi kappale! Printtikirjallisuuden ulkopuolella luen paljon fanfictionia.

On ollut ilo päästä takaisin lukemisharrastuksen pariin, ja odotan innolla kaikkia maailmoja, joihin vielä pääsenkään tutustumaan!

Huomisen sana on sade!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s