Luova Lokakuu – 24. Heijastus

Luova Lokakuu -inspiraatiohaasteen päivän sana on heijastus. Sana tuo ensimmäisenä mieleen englanninkielisen vastineensa reflection ja siitä samannimisen kappaleen Disneyn Mulan-elokuvassa (1998). Kirjoitin kuitenkin vasta suosikkielokuvistani Disneylta.

Heijastuksesta tulee Mulanin jälkeen mieleen vesi. Veden läheisyys on minulle tärkeää; Härmälänrannassa matkaa järvelle oli noin 100 metriä, ja Härmälänsaari oli viikoittainen lenkkikohde. Espanjassa asuessa meri oli vain kilometrin päässä ja olemukseltaan aina läsnä. Nautin Oulussa vierailusta suunnattomasti myös meren vuoksi, ja Nallikari on suosikkipaikkojani siellä.

Kaukajärvi on yllättävän lähellä nykyistä kotiamme, mutta ensimmäistä kertaa vuosiin emme asu veden välittömässä läheisyydessä. Minun on helppoa rauhoittua veden äärellä; katsoa sen pinnasta kaupungin ja luonnon heijastuksia, kuunnella sen helinää ja vain olla. Unelmakotini olisi aivan veden vierellä, jotta pääsy sen luo ja esimerkiksi uimaan olisi vaivatonta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s