Aluevaalien ehdokassuositukset

On jälleen vaalien aika, ja tällä kertaa historiallisten sellaisten! Nyt tammikuun aluevaaleissa valitaan aluevaltuustot hyvinvointialueille, joiden syntyminen on pitkän poliittisen työn ja useiden soteuudistusmallien tulos. Sosiaali- ja terveydenhuolto sekä pelastustoimen järjestäminen siirtyvät kunnilta näille uusille hyvinvointialueille, eli näillä vaaleilla vaikutetaan jälleen arjellemme hyvin keskeisiin teemoihin.

Suhtaudun aluevaaleihin hieman eri tavalla kuin esimerkiksi eduskunta- ja kuntavaaleihin, sillä aluevaalit ovat enemmän teemavaalit: sen lisäksi, että haussa on pätevä ja omaa arvomaailmaa puhutteleva ehdokas, katson suurella painoarvolla kokemusta ja osaamista nimenomaan näiden vaalien pääteemoissa eli sote-asioissa. Itselleni aluevaaleissa tärkeimpiä teemoja ovat mielenterveyspalvelut, ennaltaehkäisy ja yhdenvertaisuuden edistäminen.

Kumppanillani on paljon kokemusta sote-alalta useista eri tehtävistä, ja olenkin päässyt syventymään aluevaaleissa esillä oleviin teemoihin ja oppimaan niistä uutta muun muassa vaalikoneita yhdessä tehdessä. Muutin muutamaakin vaalikonevastaustani perehdyttyäni ja opittuani lisää niiden taustoista. Rohkaisenkin kysymään ja tutustumaan aluevaltuustossa käsillä oleviin teemoihin ja tekemään taustatyötä myös vaalikoneita näpytellessä, jotta saat eniten sinua ja mielipiteitäsi kuvastavan ehdokkaan!

Kuten kirjoitin kuntavaalipostauksessani, oma poliittinen kotini on Vihreissä ja viihdyn poliittisella nelikentällä vasemmistoliberaalin nurkassa. Kuten kuntavaaleissa, myös nyt vaalikoneet suosittelivat minulle etenkin Vasemmistoliiton ehdokkaita, mutta myös Vihreitä löytyi listasta useita.

Ehdokassuositukseni

Kaikki suositukseni ovat ehdolla Pirkanmaan hyvinvointialueella.

Minulle oli oitis selvää, ketä aion äänestää aluevaaleissa: Vihreiden Perttu Jussilaa (127). Perttu on aikaansaava ja määrätietoinen poliitikko, jolla on osaava, inhimillinen ja rohkea ote sosiaali- ja terveydenhuoltoteemoja käsitellessä. Perttu on tehnyt vaikuttavaa työtä Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnassa jäsenenä, ja etenkin Pertun ote päihdepolitiikkaan ja sosiaalityön merkityksen nostamiseen julkisessa keskustelussa on tehnyt minuun vaikutuksen. Pertusta voi lukea lisää muun muassa hänen nettisivuiltaan.

Vahvan suositukseni saavat myös kuntavaalien kärkiehdokkaani eli Vihreiden Merve Caglayan (111) ja Brigita Krasniqi (144). Merve on toiminut Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnan kaupunginhallituksen edustajana useita vuosia ja luotan siihen, että Merve edistäisi yhdenvertaisuutta ja oikeudenmukaista ja inhimillistä politiikkaa myös aluevaltuustossa. Brigita on rohkea poliitikko ja uskon, että hän edistäisi ja puolustaisi hyvinvointivaltiomme kulmakiviä myös aluevaltuustossa ja tekisi vaikuttavaa työtä etenkin mielenterveyden edistämiseksi ja mielenterveyskriisin ratkaisemiseksi.

Suosittelen myös tutustumaan psykologian maisteriopiskelija Julia Sangervoon (172, sit. Vihreät), joka on tehnyt minuun suuren vaikutuksen osaamisellaan. Aluevaltuusto tarvitsee hänen kaltaisiaan psykologian osaajia ja mielenterveyden edistäjiä! Vihreistä lämpimän suositukseni saa myös entinen kollegani, Vihreiden Olga Haapa-aho (114), joka työskentelee sosiaali- ja terveysturvan asiantuntijana ja on toiminut muun muassa Tampereen kaupunginvaltuustossa ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallituksessa.


Ennakkoäänestysaika aluevaaleissa on kotimaassa 12.-18.1.2022, kun taas varsinainen vaalipäivä on 23.1.2022. Suosittelen tutustumaan aluevaalien teemoihin, lukemaan ehdokkaiden kantoja nettisivuilta ja sosiaalisesta mediasta, tekemään vaalikoneita ja tottakai lopulta äänestämään, sillä näissä vaaleissa päätetään meille kaikille elintärkeistä asioista!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s