Apex Legends season 12 tier list

Kirjoitin viime vuoden keväällä ensimmäistä kertaa Apex Legendsista, ja sittemmin olen pelannut Apexia paljon enemmän ja tullut siinä huomattavasti paremmaksi! Tähän on vaikuttanut merkittävästi myös uusien legendojen haltuunotto ja oman taitotason paraneminen – koska tottakai pelaaminen on hauskempaa, kun siinä on hyvä ja pärjää! Tässä postauksessa ajatuksiani eri legendoilla pelaamisesta sillä tärkeimmällä arvosteluasteikolla: kuinka hauskaa minulla on heillä pelatessani perusteluineen! Perinteisen tier listin arvosteluasteikko kulkee järjestyksessä S (paras), A, B, C, D, E ja F (huonoin). Legendoja on tällä hetkellä 20 ja omistin heistä 18 ennen tämän tekstin kirjoittamisen aloittamista. Tätä postausta varten pelasin jokaisella legendalla vähintään kaksi peliä ennen arvostelua, mutta luonnollisesti minulla on enemmän sanottavaa niistä legendoista, joilla olen pelannut yli vuoden kuin niistä, jotka hankin tätä tekstiä varten. Luonnollisesti mieleni voi muuttua kokemuksen karttuessa, ja olisikin hauskaa tehdä tämä arvostelu uudestaan muutaman kauden päästä!

Apexissa jokaisella legendalla on uniikkeja kykyjä, joita on kolmenlaisia: passiivikyvyt ovat lisäetua tuovia kykyjä, joita ei tarvitse aktivoida erikseen. Tactical-kyky on lyhyemmällä latausajalla oleva kyky, jolla hahmo pystyy aiheuttamaan vahinkoa, liikkumaan nopeammin tai antamaan yliotteen käynnissä olevassa taistelussa. Ultimate muuttaa yleensä taistelun asetelmaa merkittävästi luomalla ilmaiskuja, kilpiä tai välineitä boostaavia apuvälineitä, tai mahdollistamalla paikalta pakenemisen lentämällä tai portaalilla.

S-Tier

S-tierin kuningas on Fuse (137 pelattua peliä, joista 5 voittoa). Apex Legendsin pelaamiseni mullistui, kun päätin kokeilla jotain uutta ja hankin Fusen. Fusella pelaaminen on niin hauskaa, sillä hänellä voi mennä guns blazing eri tilanteisiin hänen kranaatinheittokykyjensä avulla. Sekä Fusen tactical-kyky Knuckle Cluster että räjähtävä ultimate-kyky Motherlode ovat oivallisia hyökkäävämpään käyttöön, ja olen saanut valtavasti itsevarmuutta Apexin pelaamiseen Fusella. Fuse on myös todella hauska persoona ja hänellä on viihdyttäviä repliikkejä sekä mielenkiintoinen taustatarina. Pelaan pääasiassa Fusella nykyään.

S-tieriin kuuluu myös Valkyrie (99 pelattua peliä, joista 3 voittoa). Valkyrie pystyy lentämään, toisin kuin muut legendat, mikä antaa oivan etulyöntiaseman hänellä pelaaville. Valkyrien passiivi on pystyä lentämään spurtteina, ja ultimatella pääsee jo korkeuksiin tiimikaverien kanssa. Valkyrien tactical-kyky on laukaista liuta miniraketteja vihollista kohti, joten myös hänellä voi pelata varsin hyökkäävästi. Pidän kovasti Valkyrien persoonasta ja itsevarmoista (ja välillä myös flirttailevista) repliikeistään.

A-tier

Bloodhound (81 pelattua peliä) aloittaa A-tierin. Bloodhound on pelin paras jäljittäjä, jonka kyvyt mahdollistavat vihollisten seuraamisen ja varjostamisen – sekä heidän sijaintinsa paljastamisen kriittisellä hetkellä. Bloodhoundin ultimate-kyky Beast of the Hunt käynnistää hänessä saalistajan vaistot nopeuttaen hänen liikkeitään ja laajentaen hänen aistejaan. Bloodhound on persoonana mahtava hahmo ja hänellä on yksi mielenkiintoisimmista taustatarinoista pelissä.

Horizon (361 pelattua peliä, joista 1 voitto) on main-hahmoni. Pelasin ensimmäisen vuoden Apexia ainoastaan Horizonilla, ja Horizon on myös syy, miksi aloin alunperin pelata Apexia sen seitsemännellä kaudella. Horizonin skottiaksentti on valloittava ja hänen äitivitsinsä hellyttäviä. Horizonin kyvyissä on opettelua, eikä hän varmasti ollut helpoin ensilegenda aloittelijalle, mutta olen kiintynyt häneen vuosien varrella valtavasti. Horizonin tactical-kyky gravity lift nostaa pelaajan ilmaan, jolloin voi joko ampua vihollisia ilmasta, heitellä kranaatteja tai parantaa itseään. Horizonin ultimate-kyky on musta aukko, joka vetää vihollisia puoleensa, ja sitä on hauskaa käyttää, kun sen järkevän käyttölogiikan vain oppii ensin.

Loba (153 pelattua peliä, joista 1 voitto) on tukihahmo, jonka kyvyillä pystyy varastamaan seurueelle hyvää lootia. Loban tactical-kyky on rannekoru, jolla hän pääsee teleporttihyppäämään paikasta toiseen, mikä on kätevää tilanteissa, joissa pitää päästä nopeasti lootin luo tai pakoon. Loban ultimate on mustapörssi, jolla voi varastaa lootia suurelta alueelta ympärillään. Loba on peleissä kostoretkellä ja hän tekee sen tyylillä. Nautin Loballa pelaamisesta, koska voin taata itselleni hyvät aseet, suojat ja varusteet hänellä pelatessani. Ensimmäinen Apex-voittoni oli Loballa.

Octane (50 pelattua peliä, joista 1 voitto) on sairaan nopea: hänen kykynsä keskittyvät nopeisiin ja näyttäviin liikkeisiin. Octane juoksee nopeasti, paranee nopesti ja hyppii kauas laukaisualustallaan. Octanessa on aitoa huimapäämeininkiä ja hänellä pelatessa tahti on kova, mikä myös lisää itsevarmuutta mennä eteenpäin taisteluihin! I feel the need – the need for speed!

A-tierin viimeinen legenda on Rampart (9 pelattua peliä), joka oli minulle uusi tuttavuus ennen testausta tätä blogitekstiä varten. Hän ansaitsi oitis tiensä A-tieriin! Rampartin ultimate-kyvyllä eli Sheila-minigunilla räiskiminen on todella hauskaa, ja Rampartin tactical-kyky tehdä suojia, joiden takaa pystyy ampumaan, antaa hyvän tasapainon hyökkäävälle ja puolustavalle hahmolle. Rampart on persoonana ihanan itsevarma, karismaattinen ja räiskyvä.

B-tier

Revenant (99 pelattua peliä) on simulacrum eli robottikehossa elävä ihmismieli – se ihmismieli sattuu vain olevaan palkkamurhaajan, joka nauttii tappamisesta ja väkivallasta. Ja sitten tälle tappajarobotille on laitettu matala ja viehättävä ääni, jolla ladella kauheuksia? Huolestuttavaa. Asiaan: Revenantin tactical-kyky on kumota väliaikaisesti muiden kyvyt, joten hänellä pelaaminen on hyvää kujeilua muita pelaajia vastaan. Revenantin ultimate-kyky Death totem luo toteemin, joka suojelee Revenantia taistelussa ja palauttaa hänet taistelusta toteemille silloin, kun normaalisti hahmo lyötäisiin kanveesiin tai tapettaisiin. Revenant liikkuu nopeasti kyyryssä ja kiipeää korkeammalle kuin muut, mistä saa hyviä huumorihetkiä.

Wattson (86 pelattua peliä, joista 1 voitto) on puolustava legenda, joka viljelee puujalkavitsejä pystyttäessään sähköaitoja vihollisten esteeksi ja ansoiksi. Rakastan ansoittaa paikkoja Wattsonilla! Hänen ultimate-kykynsä luo pylvään, joka lataa Wattsonin ja hänen tiimikaveriensa kilpiä suojaten heitä samalla keskeytyksiltä, kuten kranaateilta ja muilta räjähtäviltä iskuilta. Wattson on herkkä persoona, jota haluan suojella kaikelta pahalta.

Caustic (43 pelattua peliä) edustaa mad scientist -arkkityyppiä: kuolema kiehtoo häntä, ja hän aseistautuu tappavalla kaasulla, jonka hän on itse kehittänyt. Caustic pystyttää tactical-kyvyllään kaasuansoja, jotka aktivoituvat vihollisten mennessä liian lähelle tai ampuessa niitä. Kaasu aiheuttaa jatkuvaa vahinkoa ansan lähellä oleileville vihollisille. Causticin ultimate on kaasukranaatti, jonka hän voi heittää vaikka rakennukseen, jossa viholliset piilottelevat. Caustic näkee kaasussaan liikkuvat viholliset korostettuna, mikä on kätevää! Caustic on hahmona pelottava, mutta myös kiehtova.

Maggie (8 pelattua peliä, joista 1 voitto) on kauden 12 uusi legenda, jolla on myrskyinen historia Fusen kanssa. Maggie on räväkkä sotapäällikkö (tai terroristi, jos pahisten näkökulmasta asiaa katsoo), jolla on kana kynittävänä Apex Gamesin järjestäjän Syndicaten kanssa. Maggien tactical-kyky on riot drill, joka pureutuu seinien ja suojien läpi vihollisia vahingoittaen. Erittäin virkistävä kyky, joka muuttaa pelin kulkua, kun vihollisilta piilottelu ei olekaan välttämättä enää vaihtoehto! Maggien ultimate näyttää beybladelta, joka muuttuu uhkaavasti vihollisia kohti vieriväksi purkukuulaksi. Purkukuula jättää jälkeensä kiekkoja, joihin osumalla pääsee juoksemaan lujempaa. Maggie juoksee nopeammin haulikko kädessään, ja hänen kykyvalikoimansa on ylipäätään hauskan monipuolinen! Maggien tarina on tärkeää representaatiota alkuperäiskansoille, jotka nousevat sortajiaan vastaan.

Pathfinder (21 pelattua peliä) on herttainen robotti, jonka heittokoukku mahdollistaa korkeisiin paikkoihin pääsemisen ja vihollisten kimppuun sinkoamisen. Pathfinderin ultimate luo köysiradan, jolla pääsee kätevästi liikkumaan paikasta toiseen. Pathfinderilla on sitä hauskempi pelata, mitä enemmän hänellä pelaa ja hänen kykyjään oppii käyttämään. Hyvät Pathfinder-pelaajavat varmasti nauttivat täysin rinnoin heittokoukulla itsensä paikasta toiseen yeetaamisesta!

C-tier

Bangalore (16 pelattua peliä, joista 1 voitto) on varmasti paras ensihahmo aloittelevalle Apex-pelaajalle. Tämä kokenut yksityisarmeijan sotilas selostaa jokaisen aseen ja aseen osan kohdalla, miten niitä käytetään ja mitkä ovat niiden vahvuudet, mikä tuo realismia ja syvyyttä pelikokemukseen. Bangaloren tactical-kyky on savupommi, jolla voi piiloutua vihollisilta tai hämätä heitä. Hänen ultimate-kykynsä on puolestaan ilmahyökkäys. Bangalore on persoonana kiinnostava, ja hän selkeästi peittelee epävarmuuksiaan vahvaa esittämällä. Ja epävarmuuksien peittelystä puheen ollen…

… Charmikas Mirage (39 pelattua peliä) puolestaan peittelee epävarmuuksiaan vitsailulla ja teatraalisella käytöksellä, mutta pohjimmiltaan hän on kompleksinen ja todella mielenkiintoinen hahmo. Miragen kyvyt ovat aika yksipuoliset: hän pystyy tactical-kyvyllään luomaan itsestään ohjailtavan hologrammin, jolla voi huijata vihollisia. Hänen ultimatensa puolestaan luo viisi harhautushologrammia, jotka peilaavat hänen liikkeitään. Mirage pelkistetään usein pelkäksi hupiukoksi, joka hän ei todellakaan ole, ja hänellä pelaamisessa mielenkiintoisinta onkin hänen sisäisen myllerryksensä seuraaminen.

Seer (9 pelattua peliä) on kiehtova hahmo, jonka taustatarina on jäänyt valitettavasti vähemmälle kehitykselle Apexin puolelta. Seer vaalii erilaisuutta ja pitää sitä valtavana rikkautena, ja hänen persoonansa on sydämellinen ja rohkea. Seer aistii vihollisten sydämen sykkeen ja pystyy niiden kautta paikantamaan heidät. Hänen kykynsä keskittyvät vihollisten sijainnin paljastamiseen ja heidän hidastamiseensa. Toivottavasti häntä kehitettäisiin enemmän tulevilla kausilla!

Crypto (4 pelattua peliä) on mystinen hakkeri, jolla on käytössään drone, jolla hän pystyy tutkimaan ympäristöään ja tuhoamaan vihollisten suojia. Crypton drone on ainutlaatuinen, ja hänellä pelatessa pystyy havainnoimaan ympäristöään merkittävästi laajemmalla alueella kuin millään muulla hahmolla. Dronea voi soveltaa hauskoilla tavoilla, kuten kiinnittämällä siihen toisten legendojen hyökkäyskykyjä, jolloin siitä saa entistä vaarallisemman. Crypto jää kuitenkin haavoittuvaiseksi dronella ympäristöä tutkiessaan, mikä on hänen selkein heikkoutensa. Cryptolla on ihan hauskaa pelata, mutta hänen kykynsä eivät pääse loistamaan minun käsissäni. Arvostan valtavasti hyviä ja aggressiivisia Crypto-pelaajia!

D-tier

Lifeline (15 pelattua peliä) on Apexin parantajahahmo, jonka kyvyt keskittyvät parantamiseen ja välinehuoltoon. Lifeline pystyy parantamaan itseään ja muita tactical-kyvyllään, joka luo parantavan dronen, ja hänen ultimatensa on kutsua välinepaketti, joka sisältää parannusvälineitä ja kilpiä. Lifeline on selkeästi support-hahmo, mutta hänellä voi pelata myös hyökkäävästi. Hänellä pelaaminen on hauskaa, mutta harvoin hänet tulee valittua. Hän on kuitenkin omassa kategoriassaan eli parantajissa paras – ja ainoa.

Gibraltar (9 pelattua peliä) tuo mukanaan kilven, puolustavan peliotteen ja valloittavan persoonan! Gibbylla on käsivarressaan kilpi, jolla hän pystyy suojautumaan taistelussa, ja hänen tactical-kykynsä luo suojakupolin, jonka sisälle eivät luodit pääse pureutumaan. Gibbyn ultimate on puolustava pommitus, ja se tuo hyökkäävyyttä muuten puolustavaan hahmoon. Gibraltar on ihana persoona, ja hänellä on mukavaa pelata!

Wraith (7 pelattua peliä) on varmasti näin matalalla pääasiassa siksi, että hänen katsomisensa ärsyttää minua sen vuoksi, että kaikki toksisimmat Apex-pelaajat pelaavat juuri hänellä. Kun Wraith tulee vastaan, se on todennäköisesti henki pois ja paha mieli. Wraith on kuitenkin pelattavana hahmona ennakkoluulojani parempi, ja hänellä on toimivat kyvyt! Wraith puolustautuu vihollisilta vetäytymällä ulottuvuuksien väliseen aika-avaruuteen, jossa hän on turvassa ja näkymättömissä vihollisilta. Hänen ultimatensa on portaali, jolla hän ja hänen tiiminsä pääsee siirtymään kätevästi kahden eri pisteen välillä. Wraithin portaali on intuitiivinen ultimate käyttää, mikä on relevanttia seuraavassa kohdassa.

E-tier

E-tierissä on ainoastaan Ash (4 pelattua peliä), joka on viime kaudella julkaistu simulacrum-hahmo. Ash on pelottava, ja etenkin hänen äänensä on hyytävä. Ashin tactical on vihollisia sitova ansalanka, jonka hän voi heittää vihollisia kohti, mutta sillä on vaikeaa osua. Oman kokemukseni mukaan Ashin tactical toimii parhaiten lähitaistelussa. Ashin ultimate on yksisuuntainen portaali, jota on huomattavasti vaikeampaa asemoida kuin Wraithin portaalia. Ashin huono arvostelu varmasti johtuu siitä, että hankin hänet vasta tätä blogitekstiä varten, enkä lämmennyt muutaman pelin jälkeen hänen kyvyillensä. Jos pelaisin Ashilla enemmän ja oppisin käyttämään hänen kykyjään, hän varmasti nousisi tierin ylöspäin.


Siinä Apex Legends kauden 12 tier listini! Tier listit ovat hauskoja ja niiden kautta on helppoa havainnollistaa tietoa, joten ajattelin tehdä niitä lisää tänä vuonna eri peleistä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s