Genshin Impact tier list

Genshin Impact on ollut lempipelini kohta puolitoista vuotta. Kirjoitin Genshinistä blogin puolelle ensimmäisen kerran viime vuonna, tsekkaa teksti täältä. Kannattaa lukea tuo teksti ensin, jos peli ei ole entuudestaan tuttu!

Tänään ajattelin listata tier listiin Genshin Impactin pelattavat hahmot versioon 2.7 mennessä. Aloitin tämän kirjoittamisen ennen uusimman neljän tähden hahmon Kuki Shinobun julkaisua, joten häntä ei huomioida tässä tekstissä. Aiemmin kirjoittamastani Apex Legends tier lististä tuttuun tapaan mittari on hauskuus hahmolla pelatessa, ei kuinka hyvä hahmo voi jonkun muun pelaajan käsissä olla tai kuinka vahva hahmo on ”oikein rakennettuna” eli hänelle optimaalisimmalla aseella, artefakteilla ja muilla ominaisuuksilla.

Ennen listan aloittamista otetaan katsaus siihen, mikä on muuttunut vakiokokoonpanossani sitten viime kirjoituksen! Tuolloin minulla oli 18/33 pelattavissa olevaa hahmoa, ja käytin heistä aktiivisesti noin puolia. Vakitiimini olivat Traveler (anemo), Noelle (geo), Yanfei (pyro) ja Kaeya (cryo) tai Traveler (anemo), Noelle (geo), Xiangling (pyro) ja Razor (electro). Parantajana käytin Barbaraa (hydro).

Alkuperäinen nelikko (Traveler, Noelle, Yanfei ja Kaeya) on edelleen säännöllisessä käytössä, mutta uudeksi vakionelikokseni ovat muodostuneet Traveler (electro), Kazuha (anemo), Yanfei (pyro) ja Raiden Shogun (electro) tai Traveler (electro), Kazuha (anemo), Tartaglia (hydro) ja Ayaka (cryo). Nyt omistan julkaistuista 49 hahmosta 36 eli tuplasti hahmoja viime kirjoitukseen verrattuna. Aktiivisesti eli viikoittain käytän ehkä kahtatoista.

Tier list

S-tier

S-tier on tehty kahdelle hahmolle eli Kazuhalle ja Yanfeille.

Kazuha (★★★★, anemo): Genshin Impactin pelaamiseni kasvoi niin tuntimäärissä kuin hauskuudessa merkittävästi, kun sain viiden tähden anemo-hahmon Kazuhan viime heinäkuun alussa. Kazuhan elemental skill nostaa hänet ilmaan tuulenpuuskassa vetäen samalla yhteen Kazuhan ympärillä olevat viholliset, joiden päälle Kazuha voi sitten hyökätä miekalla ilmasta käsin. Helposti pelin hauskin kyky! Koska Kazuha on anemo- eli ilma-hahmo, hän pystyy levittämään muita elementtejä; Kazuhan elemental burst -tuulenpyörre voi imaista vaikka tulta ja polttaa kaikkia vihollisia, joita se koskettaa. Rakastan Kazuhassa myös hänen rauhallista persoonaansa, ja hahmon väripaletti ja estetiikka ovat visuaalisesti upeat.

Yanfei (★★★, pyro) on oikein rakennettuna pelin paras pyro-hahmo (Xiangling jää kakkoseksi ihan hilkulla). Catalyst-aseita käyttävät hahmot ovat yleensä hauskoja juuri siksi, että heidän jokainen iskunsa sisältää elementti-iskun, ja elementeillä leikittely jos mikä on hauskaa! Yanfein tuli-iskut tekevät vihollisesta kuin vihollisesta hyvää jälkeä! Yanfei on myös persoonana todella nokkela ja hauska!

A-tier

Genshin Impactissa on sellainen kummallinen trendi, että päähenkilö ei ole kovin suosittu hahmo – Traveler (★★★★, anemo/geo/electro) löytyy yleensä suosikkilistojen häntäpäästä. Olen eri mieltä: Traveler on monipuolinen ja hauska hahmo, ja minusta olisi kummallista olla käyttämättä pelin päähenkilöä tiimeissäni. Traveler pystyy vaihtamaan pääelementtiään, mikä on ainutlaatuinen kyky. Anemo-Travelerilla on ainutlaatuinen paikka sydämessäni, vaikka viime aikoina olen käyttänytkin paljon electro-Traveleria.

Noelle (★★★, geo) on ilmaisena hahmona ja kilpeä tarjoavana support-hahmona todella aliarvostettu. Noelle tarjoaa sekä suojaa että parannusta itselleen ja muulle tiimille hyökätessään, eli hän on arvokas niin taistelijana kuin healer-roolissakin. Noellen arvon näkee myös siinä, että usein boss fighteissa huomaan kaipaavani hänen tuomaa turvaa ja kilpeä, jos hän ei juuri silloin ole tiimissä mukana.

Raiden Shogun (★★★★, electro) on Inazuman ikuisuuden ja ukkosen jumalatar, ja pelattavana hahmona uskomaton damage dealer. Hänen iskuillaan saa levitettyä sähkövoimaa, joka jää aktiiviseksi myös hahmoja vaihtaessa. Kombo Raiden Shogun – Yanfei on takuuvarma hyökkäysresepti, sillä tulen ja sähkön yhteisvaikutus overloaded on pelin vahvimpia elementtien sekoituksia.

Xiangling (★★★, pyro) voisi ihan hyvin olla viiden tähden hahmo, sillä hänen kykynsä ovat uskomattoman voimakkaat! Xiangling voi kutsua kumppaninsa oranssin pandan Guoban mukaan taisteluun. Guoda syöksee tulta, ja kentältä poistuessaan pudottaa chilin, jonka poimimalla pelaajan hyökkäysvoima kasvaa 10% seuraavan kymmenen sekunnin ajan. Xianglingin elemental burst käynnistää pyörivän tulihyökkäyksen, joka kiertää Xianglingia maksimissaan neljäntoista sekunnin ajan. Tämä hyökkäys on tehokas polttamaan vihollisia ja reagoimaan muiden elementtien kanssa.

B-tier

B-tieristä löytyvät viisi hahmoa, joita käytän säännöllisesti ja joilla pelaaminen on hauskaa, vaikkei tajunnanräjäyttävää.

Tartaglia (★★★★, hydro) on hahmo, jonka kaikista eniten halusin tässä pelissä ehdottomasti siksi, että hänellä on mielenkiintoinen taustatarina ja kutkuttava persoona. Moraalisesti harmaat ja vaaralliset mutta pohjimmiltaan pehmeät pahikset, sign me up! Tartaglia on eniten käyttämäni jousipyssyhahmo, mutta hän on monipuolinen siitä näkökulmasta, että hän käyttää lähitaistelussa myös vesitikareita. Hydro eli vesi ei ole elementtinä ehkä kaikista päräyttävin, mutta sitä ei kannata aliarvioida.

Ayaka (★★★★, cryo) on elegantti ja lempeä Kamisato-klaanin jäsen, jonka voimat perustuvat cryoon eli jäähän. Ayaka muuttuu jääsumuksi juostessaan, ja jäädyttää tehokkaasti esimerkiksi vettä allaan. Ayakan elemental burst on lumimyrsky, joka vetää vihollisia puoleensa ja hakkaa niitä mallikkaasti. Ayakan estetiikka on aivan ihana, ja hän on todella söpö hahmo!

Venti (★★★★, anemo) on pirtsakka ja viiniin menevä bardi, jonka kyvyt auttavat pääsemään korkeisiin paikkoihin. Hänen elemental burstinsa muistuttaa Ayakan lumimyrskyä, mutta tuuliversiona. Venti on ihana persoona, mutta Kazuha peittoaa hänet kyvyissä ja pelattavuuden hauskuudessa.

Kaeya (★★★, cryo) on yksi pelin ilmaisista aloitushahmoista, ja tästä syystä hän on ollut matkassa mukana pitkään. Hän on tällä hetkellä vahvin cryo-hahmoni, ja hänen jäädytyskykynsä ovat ikoniset. Kaeyan jäähyökkäyksellä voi myös ylittää järviä – tai meriä, jos kärsivällisyys riittää. Kaeya on persoonana mysteerinen flirttailija, ja hänen taustatarinansa salaisuudet kutkuttavat faneja.

Barbara (★★★★, hydro) on paras parantajani Noellen jälkeen – tai no, Barbara on puhdas parantaja eikä tee kovin paljoa vahinkoa, toisin kuin Noelle. Barbara on puhtaasti söpö ja viaton diakonissa, jonka kaikki iskut tekevät hydro-vahinkoa. Barbara kastelee ja parantaa taiten, ja koska minulla on hänen kaikki constellations-ylennykset, hän pystyy myös palauttamaan kaatuneita hahmoja kyvyillään.

C-tier

C-tierissä ovat hahmot, jotka ovat todella hyviä ja heillä on hauskaa pelata, mutta en ole panostanut heihin vielä niin paljoa, että saisin heistä vielä kaikkea iloa irti.

Zhongli (★★★★, geo) on pelin parhaita hahmoja ja loistava support kilpineen – jos ei olisi panostanut Noelleen niin paljon, että Zhonglin rakentaminen päällekkäiseen tarkoitukseen tuntuu hassulta. Tämä geo daddy ansaitsee rakkautta, ja sitä hän onneksi saa yhteisöltä määrissä! Hänen elemental burstinsa on meteoriitti, joka iskee vihollisten päälle taivaalta, ja se on näyttävä tapa antaa viholliselle viimeinen isku.

Thoma (★★★, pyro) on sympaattinen ja lempeä taloudenhoitaja, joka hoitaa Kamisato-klaanin juoksevia asioita. Thoma on support-hahmo, ja tarjolla olisi taas kilpeä! Thomalla on hauska pelata, mutta hän ei ole kovin korkealla levelillä – vielä. Persoonana Thoma on unelmavävy-tyyppiä ja todella sympaattinen kaveri.

Jean (★★★★, anemo) on parantaja, jolla on miekan käyttäjänä myös hyökkäävä rooli. Jean on persoonaltaan samanlainen kuin minä, joten tunnen yhteenkuuluvuutta häneen. Joskus panostan häneen, ja sitten hänellä on vielä hauskempaa pelata!

Arataki Itto (★★★★, geo) on hauska veikko ja jengipomo. Hänen lyömämiekkansa kanssa voi toteuttaa hienoja taistelukoreografioita, mikä tekee hänen pelityylistään ainutlaatuisen. Lisäksi hänellä on hyökkäyssonni-kumppani, jonka voi kutsua mukaan taisteluun. Arataki Itton kehittämiseen tarvittava boss on pelin raskain, joten hän valitettavasti hengaa tasolla 60/90 ja pysynee siinä pitkään.

Sayu (★★★★, anemo) – joko huomasit, että lempielementtini on anemo? Sayu on ninja, joka haluaisi vain nukkua. Mood. Sayu on pienikokoisimpia hahmoja (kutsun heitä ”the smols”), ja hän pystyy rullailemaan kartalla anemo-kykyjensä avulla hyrrämäisesti eteenpäin. Sayulla on hauskaa seikkailla ja tutkia ympäristöä!

D-tier

Amber (★★★, pyro) on ensimmäinen ilmainen hahmo, jonka pelaaja saa Travelerin jälkeen. Amber on energinen, avulias ja pirtsakka ratsuväen jäsen, joka on persoonaltaan hyvin samanlainen kuin minä. Amber on pyro-jousiampuja, ja hänen kumppaninaan toimii räjähtävä Baron Bunny -nukke. Amberilla on hauska pelata, mutta monella muulla tulihahmolla on hauskempaa.

Beidou (★★★, electro) on merirosvoestetiikalla höystetty The Crux -aluksen kapteeni ja epäilemättä yksi pelin viehättäimmistä hahmoista. Beidou on electro-hahmo ja taistelee lyömämiekallaan kiivaasti, mutta hänen kykynsä voivat myös luoda sähköisen kilven. Beidou ei ole ominaisuuksiltaan helpoin hahmo oppia käyttämään, joten en ole vielä paneutunut hänellä pelaamiseen.

Kujou Sara (★★★, electro) on inazumalainen Raiden Shogunille uskollinen sotakenraali. Hän on electro-jousiampuja, ja hänestä saisi rakennettua todella voimakkaan hyökkääjän, jos häneen panostaisi resursseja. Hänen kykynsä eivät ole helpoimpia ottaa haltuun, mutta koska Saralla on loressa mielenkiintoinen tarina, ja hän on esteettisesti upea hahmo, haluaisin pelata hänellä enemmän.

Lisa (★★★, electro) on voimakas velho ja kirjastonhoitaja, jonka perään moni fani kuolaa – ja ihan syystä. Lisa on catalyst-aseen käyttäjä ja hän tekee hyvää electro-jälkeä vihollisiin. Lisa on yksi niistä ilmaisista hahmoista, jonka pelaaja saa Amberin ja Kaeyan lisäksi pelin alussa.

Sucrose (★★★, anemo) on viaton ja suloinen alkemisti. Sucrose on anemo-hahmo, mutta käytän häntä todella vähän verrattuna muihin saman elementin hahmoihin. En oikein lämpene hänen visuaaliselle suunnittelulleen, ei sen kummempaa. Catalyst-hahmona Sucrosesta voi rakentaa vahvan elementeillä tykittelijän, ja Veskun Sucrose on esimerkiksi paljon tykimpi kuin minun.

Xingqiu (★★★, hydro) on Feiyun kaupankäynnin killan jäsen, lukutoukka ja kamppailulajien harrastaja, joka on todella pidetty monien pelaajien keskuudessa. Hän on miekkaa käyttävä hydro-hahmo, jolla on todella voimakkaat kyvyt taistelussa. Hän on visuaalisesti hieno hahmo, mutta ei ole tullut käytettyä, sillä olen käyttänyt hydro-resurssini Tartagliaan ja Barbaraan.

Razor (★★★, electro) on susien keskuudessa kasvanut nuori mies, jolla on kasvatuksensa vuoksi susimaisia ominaisuuksia. Razor on vahvasti fyysinen taistelija, vaikka hän hyödyntääkin taistelussa myös electro-kykyjä. Käytin Razoria paljon Genshin Impactin pelaamisen alkuaikoina, ja häneen tulee kyllä turvauduttua edelleen, jos vihollisiin uppoaa parhaiten physical damage elementtikykyjen sijaan.

E-tier

Bennett (★★★, pyro) on pelin parhaita hahmoja, joiden viehätystä en vain ole itse ymmärtänyt. Bennettistä voi rakentaa vahvan healerin, ja hän tekee hyvää pyro-vahinkoa, mutta hän ei vain ole sujahtanut tiimeihini. Bennettin persoonallisuuteen kuuluu häntä seuraava huono onni, ja se on tiettyyn pisteeseen herttaista, mutta alkaa jossain vaiheessa nyppiä.

Diona (★★★, cryo) on loistava healer ja hänellä on vahva kilpikyky, mutta hän on samalla tontilla kuin Noelle ja Barbara, joihin olen panostanut enemmän. Diona on jousipyssyä käyttävä smol-cryohahmo, jota tulee käytettyä satunnaisesti. Vesku käyttää Dionaa aktiivisesti ja vaikuttaa hauskalta hänen käsissään!

Keqing (★★★★, electro) on Genshin Impactissa yleistä naiskuvaa voimakkaimmin edustava hahmo – eli ylisuorittava perfektionisti ja työnarkomaani. Keqing on Liyuessa korkeassa virassa ja vastaa muun muassa maan kiinteistö- ja rakentamisasioista sekä kansan toimeentulokysymyksistä. Hän on visuaalisesti pelin söpöimpiä hahmoja ja minulla on aikomus pelata hänellä enemmän tulevaisuudessa.

Ningguang (★★★, geo) on Liyuen hallitsija, mysteerinen bisnessnainen ja voimakas geo-hahmo. Hän on koko Teyvatin varakkaimpia ja vaikutusvaltaisimpia hahmoja. Noilla spekseillä onkin hassua, että hän on vain neljän tähden hahmo. Geo on elementeistä haastavin hallita tehokkaasti, joten vaikka Ningguang onkin catalyst-taistelija, häntä ja hänen elementtikykyjään ei tule hyödynnettyä useinkaan.

Eula (★★★★, cryo) on tarinaltaan mielestäni heikoiten rakennettu hahmo, ja hänen kaikki motiivinsa ja repliikkinsä rakentuvat päälleliimatusti kostolle. Eula on aristokraattisuvun hyljeksitty jälkeläinen, joka on kyllä mielenkiintoinen hahmo, mutta hänet on kirjoitettu ikävän yksipuoliseksi. Eula on cryo-hahmo, joka loistaa Razorin tavoin fyysisessä taistelussa eli miekkailussa.

Mona (★★★★, hydro) on voimakas catalyst-hydrohahmo, jota en yksinkertaisesti ole oppinut käyttämään. It´s not you, it´s me.

Fischl (★★★, electro) on mielestäni ärsyttävä, enkä vain ole päässyt siitä yli. Hän on mysteerinen goottihenkinen prinsessa ja tutkija, jonka kumppanina on korppi nimeltä Oz. Fischl olisi electro-jousiampujana ja kyvyiltään vahva hahmo, mutta käytän mielummin Kujou Saraa.

F-tier

Xinyan (★★★, pyro) on rock-muusikko ja hauska räiskyvä persoona, mutta moni muu pyro-hahmo on ominaisuuksiltaan vain parempi.

Chongyun (★★★, cryo) on manaaja, joka tasapainottelee hänestä huokuvan positiivisen energian ja sen aiheuttamien seurausten kanssa. Hän ei erotu edukseen muihin cryo-hahmoihin verrattuna, mutta ei hänessä mitään vikaakaan ole.

Rosaria (★★★, cryo) on verkkosukkahousuja käyttävä nunna, joten voit kuvitella, kuinka suosittu hän on fanien keskuudessa. En itse lämpene Rosarian hahmosuunnitelulle (se poikkeaa mielestäni liikaa muista hahmoista Aloyn tapaan), ja se on muodostunut esteeksi Rosarialla pelaamiselle. Kuten Chongyun, hän ei vain erotu edukseen.

Gorou (★★★, geo) on rakennettu Arataki Itton tukihahmoksi, ja se on ihan ok myöntää. Geo-jousipyssyhahmo on jo lähtökohtaisesti aika rajalliseen käyttöön toimiva hahmo, ja vaikka hän onkin persoonana hellyttävä, ei häntä tule valittua tiimiin.

Yun Jin (★★★, geo) on valloittava oopperalaulaja ja hahmona mielenkiintonen, mutta olen panostanut muihin geo-hahmoihin, ja hän on myös verrattain uusi hahmo kuten Gorou.

Aloy

Aloy (★★★★, cryo) sai oman kategoriansa, sillä mielestäni hän ei crossover-hahmona sovi tähän peliin. Horizon Zero Dawnin päähenkilö Aloy on Genshinin ensimmäinen (ja henkilökohtaisen mielipiteeni mukaan toivottavasti viimeinen) crossover-hahmo, joka kuuluu alunperin toiseen pelisarjaan. Aloylle on tehty ihan hauskat kyvyt, mutta toisesta pelistä hahmon tuominen rikkoo immersiota aivan liikaa, jotta voisin nauttia hänellä pelaamisestaan. Piirtotyylikään ei ihan istu muihin hahmoihin verrattuna.

Hahmot, joita minulla ei ole

Genshin Impactissa tulee miettiä tarkkaan, keihin viiden tähden hahmoihin haluaa käyttää pelin sisäistä valuuttaa – tai oikeaa rahaa, jos siihen on mahdollisuuksia. Genshin on gacha-peli, eli siinä sisäistä valuuttaa käytetään palkintojen saamiseen, ja pelin sisäinen wish-systeemi on rakennettu niin, että viiden tähden saaminen on vaikeaa ja kallista.

Kaikki hahmot, jotka minulta puuttuvat, ovat viiden tähden hahmoja. Itken heistä kahden perään: Yoimiyan (pyro) ja Yae Mikon (electro). Olisi kivaa saada Diluc (pyro), Yelan (hydro), Klee (pyro), Ayato (hydro), Ganyu (cryo) ja Qiqi (cryo), mutta pärjään ilmankin. Klee ja Yoimiya ovat tulossa uudelleen saataville nyt kesällä, joten saa nähdä, kuka on seuraava uusi pyro-hahmoni!

Albedo (geo), Hu Tao (pyro), Xiao (anemo), Kokomi (hydro) ja Shenhe (cryo) ovat pelityyleiltään sellaisia, että en koe heihin suurta vetoa, ja siksi olen skipannut mahdollisuuden yrittää saada heitä.


Kun kirjoitin Apex Legends tier listissä, kokemukset muuttavat näitä listoja – esimerkiksi viime kirjoituksen aikaan olisin järjestellyt silloin omistamani hahmot hyvin eri järjestykseen. Katsotaan siis, mihin Genshin-polkuni seuraavaksi vie – ja joskos pian saisimme ensimmäiset dendro-hahmot eli viimeisen elementin edustajat, joista ei ole vielä yhtään pelattavaa hahmoa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s