Formulafiiliksiä! Britannian GP

Tänään ajetaan legendaarisella Silverstonen radalla! Kilpailuun lähdetään järjestyksessä 1. Carlos Sainz, 2. Max Verstappen, 3. Charles Leclerc, 4. Sergio Pérez, 5. Lewis Hamilton, 6. Lando Norris, 7. Fernando Alonso, 8. George Russell, 9. Guanyu Zhou, 10. Nicholas Latifi, 11. Pierre Gasly, 12. Valtteri Bottas, 13. Yuki Tsunoda, 14. Daniel Ricciardo, 15. Esteban Ocon, 16. Alex Albon, 17. Kevin Magnussen, 18. Sebastian Vettel, 19. Mick Schumacher ja 20. Lance Stroll.

Sisältövaroitus: sisältää kuvausta auto-onnettomuudesta

Startti! Verstappen saa hyvän lähdön, samoin Hamilton. Sitten rytisee: jonon puolessavälissä nähdään kolareita ja yhden kuljettajan, mahdollisesti Zhoun, auto liukuu katollaan radan ulkopuolelle. Tsunoda, Ocon, Russell, Zhou ja Albon ovat kaikki kolaroineet. Kilpailu keskeytetään punaisilla lipuilla oitis, ja autot palaavat varikolle. Albonin ja Russellin sekä ylösalaisin jääneen Zhoun autot ovat jääneet radan reunaan, kun taas Tsunoda ja Ocon nilkuttavat varikolle. Seuraa pitkä tietämättömyyden hetki, kun Zhouta pelastetaan autosta, eikä kuljettajan kunnosta ole tietoa. Muut ovat nousseet autoista omin jaloin, ja Russell käy jopa neuvotteluita kilpailun jatkamismahdollisuuksistaan.

Vetää hiljaiseksi katsoa kolarin uusintaa. Zhoun auto kääntyy ympäri kolarissa Russellin kanssa ja lentää kovalla vauhdilla katollaan radan reunaan ja sen yli. Saadaan tieto, että Zhou on tajuissaan ja matkalla lääkäriasemalle, samoin Albon. Huojentava uutinen!

Kilpailu startataan uudelleen noin tuntia myöhemmin aika-ajojärjestyksessä, koska kokonaista kilpailukierrosta ei ehditty ajaa. Sainz ottaa ilmiömäisen ja myös aika röyhkeän startin pitämällä Verstappenin pakolla takanaan. Verstappen ja Leclerc ottavat osumaa keskenään; tuomaristo tutkii. Tunteet käyvät varmasti kuumana kärkikolmikossa! Kilpailun pyörähdettyä takaisin käyntiin kärkikymmenikön tilanne on 1. SAI, 2. VER, 3. LEC, 4. PER, 5. NOR, 6. HAM, 7. GAS, 8. ALO, 9. TSU ja 10. OCO. Russell, Zhou ja Albon ovat ulkona kilpailusta, muut pääsivät jatkamaan. Albon on viety sairaalaan tarkkailuun, ja Zhou on myös tutkittavana lääkärin huomassa.

Pérez suuntaa varikolle ja saa uuden etusiiven. Hamilton ohittaa Norrisin ja nousee neljänneksi. Kierroksella 10/52 Sainz tekee ajovirheen ja hän ajautuu hetkeksi radan ulkopuolelle. Verstappen hyödyntää tilanteen ja nousee kilpailun kärkeen. Kierroksella 12/53 Verstappen kertoo osuneensa hiilikuitupalasiin radalla ja hänen vauhtinsa hidastuu mahdollisen rengasrikon vuoksi. Sainz ja Leclerc ohittavat Verstappenin, joka siirtyy vauhdilla varikolle ja saattaa tehdä sen jopa ylinopeudella. Verstappen palaa radalle kuudenneksi, mutta hänen autossaan on edelleen jotakin vikaa.

Bottas keskeyttää varikolle kierroksella 21/52. Kärkikymmenikön tilanne kierroksella 22/52 on 1. LEC, 2. HAM, 3. SAI, 4. NOR, 5. ALO, 6. VER, 7. OCO, 8. PER, 9. MAG ja 10. VET. Verstappen tulee varikolle kierroksella 24/52. Leclerc tulee kärjestä varikolle kierroksella 26/52.

Gasly saa oranssimustan lipun ja hän joutuu siirtymään varikolle teknisen vian vuoksi, muttei ole selvää, mistä on kyse. Ferrarilla käydään neuvotteluja ajojärjestyksestä, ja lopulta tallimääräys kääntyy Leclercin puoleen ja hän ohittaa tallikaverinsa Sainzin. Hamilton tulee varikolle kierroksella 34/52 ja palaa radalle kolmanneksi. Oconin auto hajoaa lähtösuoralle kierroksella 39/52, ja turva-auto tulee radalle. Sainz ja Hamilton syöksyvät varikolle, samoin neljäntenä ajava Pérez ja moni muu.

Uudelleenstartissa jännitys tiivistyy! Ferrarit ajavat aivan vierekkäin ja ottavat jopa vähän osumaa keskenään. Pérez painaa Hamiltonista ohi ja on nyt Leclercin perässä. Hamilton nousee Pérezin rinnalle, ja nyt ollaan jännän äärellä! Hamilton havittelee palkintopallipaikkaa ja Pérez painostaa Leclercia.

Upeaa kilvanajoa Leclercilta, Pérezilta ja Hamiltonilta! Kuva: F1-Twitter

Sainz on kärjessä reilun kahden ja puolen sekunnin turvin. Sitten alkaa tapahtua: Leclerc, Pérez ja Hamilton ovat aivan lähekkäin ja sijoitukset vaihtuvat tiuhaan aivan upean kilvanajon myötä! Tämä on parasta Formulaa pitkään aikaan! Pérezin ja Leclercin kaikki renkaat kävivät yhteen otteeseen rata-alueen ulkopuolella, joten tuomaristo tutkii, saivatko he siitä etua. Pérez myös pakotti Hamiltonin yhteen otteeseen radalta, ja tuomaristo tutkii sitäkin. Hamilton ja Leclerc kamppailevat kolmossijasta ja vaihtavat paikkaa tiuhaan.

Maaliin saavutaan järjestyksessä 1. Sainz, 2. Pérez ja 3. Hamilton. Carlos Sainz voittaa ensimmäisen osakilpailunsa Formuloissa! Pérez valitaan Päivän kuljettajaksi. Zhou on vapautettu sairaalasta ja hän on palannut varikolle.

Tuomaristo raportoi, ettei aio tutkia enempää aiemmin ilmoitettuja rikkeitä. Aikamoista, sillä rangaistukset olisivat voineet pudottaa Pérezin palkintopallilta. Tuomaristo ei myöskään tutki enempää viimeisellä kierroksella tapahtunutta tilannetta Verstappenin ja Schumacherin välillä.

Viikon päästä jatketaan Itävallassa!

Aiemmat Britannian osakilpailut

Britannian GP 2021

70. juhlavuoden osakilpailu 2020

Britannian GP 2020

Britannian GP 2019

Britannian GP 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s