Formulafiiliksiä! Hollannin GP

Tänään ajetaan Zandvoortin radalla Hollannissa! Kilpailuun lähdetään järjestyksessä 1. Max Verstappen, 2. Charles Leclerc, 3. Carlos Sainz, 4. Lewis Hamilton, 5. Sergio Pérez, 6. George Russell, 7. Lando Norris, 8. Mick Schumacher, 9. Yuki Tsunoda, 10. Lance Stroll, 11. Pierre Gasly, 12. Esteban Ocon, 13. Fernando Alonso, 14. Guanyu Zhou, 15. Alex Albon, 16. Valtteri Bottas, 17. Kevin Magnussen, 18. Daniel Ricciardo, 19. Sebastian Vettel ja 20. Nicholas Latifi.

Startti on siisti, ja kärjen järjestys pysyy samana. Magnussen ajautuu ulos radalta ja osuu seinään, mutta pääsee jatkamaan kilpailua. Kierroksella 4/72 kärkikymmenikön tilanne on 1. VER, 2. LEC, 3. SAI, 4. HAM, 5. PER, 6. RUS, 7. NOR, 8. STR, 9. OCO ja 10. MSC.

Vettel tulee ensimmäisenä varikolle kilpailun hänniltä kierroksella 10/72. Sainz tuntuu ajavan tulppana perässään tuleville tai sitten auto on vain hidas tänään. Sainz tulee varikolle kierroksen 14/72 päätteeksi, ja pysähdys on tuskallisen hidas, koska tallilla ei ollut kaikki valmiina pysähdystä varten. Sainz palaa radalle sijalle 11. Pérez käy samaan aikaan varikolla, ja ajaa Ferrarin varikon pulttipyssyn yli poistuessaan. Pérez palaa sijalle 8, eikä auto näytä kärsineen vahinkoja kohtaamisesta pulttipyssyn kanssa.

Leclercin varikkopysähdys kierroksella 18/72 onnistuu paremmin kuin tallikaverin, mutta ei sekään hyvin mene. Myös Norris tulee varikolle. Näiden pysähdysten jälkeen kärkikymmenikön tilanne on 1. VER, 2. HAM, 3. RUS, 4. LEC, 5. OCO, 6. PER, 7. ALB, 8. SAI, 9. NOR ja 10. STR. Verstappen tulee kärjestä varikolle, ja hän putoaa kolmanneksi Mersujen taakse. Zhou saa rangaistuksen ylinopeudesta varikolla.

Kierrokseen 23/72 mennessä kaikki ovat käyneet varikolla paitsi kilpailun kärjessä ajavat Hamilton ja Russell Mersuissaan. Kierroksella 28/72 Verstappen ohittaa Russellin ja nousee kilpailussa toiseksi. Hamilton tulee varikolle kierroksella 30/72 kilpailun kärjestä ja palaa radalle viidenneksi Pérez perään. Russell tulee varikolle kaksi kierrosta myöhemmin. Molemmat Mersut saivat alleen kovat renkaat.

Kierroksella 35/72 kärkikymmenikön tilanne on 1. VER, 2. LEC, 3. PER, 4. HAM, 5. RUS, 6. SAI, 7. NOR, 8. STR, 9. ALO ja 10. OCO. Mersut ovat kovilla renkailla todella nopeita, ja Hamilton ajaa nopeimman kierrosajan! Hamilton kamppailee Pérezin kanssa, ja ohittaa tämän kierroksella 37/72 nousten kolmanneksi. Vettel ohitetaan kierroksella, mutta hän on hetken Hamiltonin ja Pérezin tiellä. Pérez jää oitis jälkeen Hamiltonista, ja Russel ampaisee Pérezista ohi kierroksella 39/72. Vettel saa rangaistuksen sinisten lippujen huomiotta jättämisestä.

Pérez tulee varikolle kierroksella 41/72 ja ottaa alleen testiin kovat renkaat. Sainz tulee varikolle kierroksella 44/72 ja palaa radalle sijalle 9. Tsunoda keskeyttää radan varteen kertoen renkaiden kanssa olevan ongelmia, mutta hetkeä myöhemmin hän jatkaakin matkaa. Leclerc tulee varikolle sijalta 2 kierroksella 46/72 ja hän saa alleen kovat renkaat. Kärkikymmenikön tilanne on 1. VER, 2. HAM, 3. RUS, 4. LEC, 5. PER, 6. NOR, 7. ALO, 8. OCO, 9. SAI ja 10. STR. Tsunoda tulee varikolle ja viettää siellä puoli minuuttia, kun mekaanikot säätävät jotain ohjaamossa. Tsunoda raportoi edelleen ongelmista auton kanssa, ja nyt hän keskeyttää radan varteen. Virtuaalinen turva-auto. Tässä on nyt jotain mätää, ja tuomaristo tutkii tapahtunutta kilpailun jälkeen. Varikolla kuhisee, ja muun muassa Verstappen tulee varikolle kärjestä, samoin Hamilton ja Russell hänen perässään.

Kierroksella 50/72 kilpailu jatkuu, ja kärkikymmenikön tilanne on nyt 1. VER, 2. HAM, 3. RUS, 4. LEC, 5. PER, 6. OCO, 7. SAI, 8. NOR, 9. ALO ja 10. STR. Alonso kamppailee Norrisin kanssa. Bottas keskeyttää kierroksella 55/72 lähtösuoralle pahaan paikkaan. Keltaiset liput, joita Sainz ei näemmä huomaa ohittaessaan Oconin.

Turva-auto! Verstappen tulee varikolle ja saa pehmeät renkaat alleen. Hamilton ja Russell nousevat Verstappenin ohi kilapilun kärkeen. Leclerc tulee varikolle, samoin Pérez hänen perässään. Onpa jännä kilpailu! Näiden pysähdysten jälkeen kärkikymmenikön tilanne on 1. HAM, 2. RUS, 3. VER, 4. LEC, 5. PER, 6. SAI, 7. NOR, 8. ALO, 9. OCO ja 10. STR. Turva-auto ajattaa kaikki varikkokaistalta, jotta Bottaksen auto saadaan pois radalta. Russell saa pehmeät alleen pysähdyksensä aikana. Sainz käy varikolla, ja Ferrari vapauttaa hänet vaarallisesti Alonson eteen. Sainzille satanee rangaistuksia tänään!

Kärkikymmenikkö ajaa turva-auton perässä järjestyksessä 1. HAM, 2. VER, 3. RUS, 4. LEC, 5. PER, 6. SAI, 7. ALO, 8. NOR, 9. OCO ja 10. STR. Hamiltonilla ja Pérezilla on allaan medium-renkaat, muilla pehmeät. Turva-auton poistuessa jännitys tiivistyy! Hamilton kerää pakan kasaan, ja kilpailu jatkuu! Verstappen ohittaa Hamiltonin ja nousee kilpailun kärkeen.

Russell ohittaa tallikaverinsa Hamiltonin kierroksella 64/72. Leclerc kamppailee Hamiltonin kanssa, ja Russell saavuttaa Verstappenia. Leclerc nousee kolmanneksi Hamiltonin ohi kierroksella 66/72. Sainz ja Pérez kamppailevat viidennestä sijasta. Sainz saa viiden sekunnin aikarangaistuksen vaarallisesta varikolta vapauttamisesta (unsafe release); tämä pudottaa Sainzin sijalle 10 nykysijoituksilla.

Pérez yrittää ohittaa Sainzin, mutta ajautuu radan ulkopuolelle, mikä antaa Alonsolle mahdollisuuden yrittää ohitusta Pérezista.

Maaliin saavutaan järjestyksessä 1. Verstappen, 2. Russell ja 3. Leclerc. Päivän kuljettajaksi valitaan kotikisansa voittanut Verstappen, joka nappaa myös nopeimman kierroksen pisteen. Jatketaan Monzassa viikon päästä!

Aiemmat Hollannin osakilpailut

Hollannin GP 2021

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s