Formulafiiliksiä! Italian GP

Tänään ajetaan Monzassa! Lähtöjärjestys on 1. Charles Leclerc, 2. George Russell, 3. Lando Norris, 4. Daniel Ricciardo, 5. Pierre Gasly, 6. Fernando Alonso, 7. Max Verstappen, 8. Nyck De Vries (ajaa sairastuneen Alex Albonin tilalla), 9. Guanyu Zhou, 10. Nicholas Latifi, 11. Sebastian Vettel, 12. Lance Stroll, 13. Sergio Pérez, 14. Esteban Ocon, 15. Valtteri Bottas, 16. Kevin Magnussen, 17. Mick Schumacher, 18. Carlos Sainz, 19. Lewis Hamilton ja 20. Yuki Tsunoda. Lähtöruuturangaistuksia löytyy yhdeksältä kuljettajalta, kuten järjestyksestä voinee päätellä. Leclerc, Russell, Verstappen, De Vries ja Ocon lähtevät kilpailuun pehmeillä renkailla, muut mediumilla.

Startti on hieno, ja taistelu alkaa! Russell kamppailee upeasti Leclercin kanssa. Kärkikymmenikön tilanne kierroksella 3/53 on 1. LEC, 2. RUS, 3. VER, 4. RIC, 5. GAS, 6. NOR, 7. ALO, 8. DEV, 9. ZHO ja 10. STR. Kierroksella 5/53 Verstappen ohittaa Russellin puhtaasti ja nousee toiseksi. Pérez avaa varikkopelin kierroksella 8/53 ja saa alleen kovat renkaat. Toinen eturengas kuitenkin savuttaa ja välillä jopa liekehtii, mikä on tietenkin huolestuttavaa. Hän ei kuitenkaan palaa varikolle, vaan häntä ohjeistetaan vaihtamaan auton asetuksia.

Sainz kipuaa jo sijoitukselle seitsemän ohittaessaan idolinsa Alonson. Vettelin moottori alkaa savuttaa kierroksella 11/53 ja hän keskeyttää seuraavalla kierroksella. Leclerc tulee varikolle kierroksella 13/53 ja hän palaa radalle kolmanneksi! Sainz jatkaa upeaa kiipeämistään kohti kärkeä, ja hän on jo neljäs! Myös Hamilton suorittaa upeasti ja tekee hyvää ja tasaista nousua. Varikolla alkaa tapahtua kierroksella 19/53, kun useampi keskikastista tulee varikolle.

Russell tulee varikolle kierroksella 24/53 ja palaa radalle sijalle 4. Verstappen tulee kärjestä varikolle kierroksella 26/53 ja saa medium-renkaat alleen. Hän palaa radalle Ferrari-hampurilaisen pihviksi. Hamilton ohittaa Alonson kierroksella 27/53 ja nousee kuudenneksi. Verstappen saavuttaa Leclercia noin sekunnin per kierros. Sainz tulee varikolle kierroksella 31/53 ja palaa radalle kahdeksanneksi. Alonso keskeyttää varikolle kierroksella 32/53.

Sainz ohittaa Pérezin aika rohkealla vedolla kierroksella 34/53. Leclerc suuntaa varikolle kilpailun kärjestä. Leclerc palaa radalle toiseksi Russellin eteen. Hamilton tekee varikkopysähdyksensä ja saa pehmeät renkaat alleen. Kierroksella 37/53 Hamilton tekee upean tuplaohituksen Gaslysta ja Norrisista!

Kierroksella 41/53 Stroll keskeyttää varikolle. Schumacher tekee upean ohituksen Latifista kierroksella 42/53, ja vaikka Latifi saa hetken kuluttua paikkansa takaisin, Schumacher painelee uudelleen ohi. Kun kilpailua on kymmenen kierrosta jäljellä, kärkikymmenikön tilanne on 1. VER, 2. LEC, 3. RUS, 4. SAI, 5. PER, 6. HAM, 7. NOR, 8. RIC, 9. GAS ja 10. DEV. Pérez tulee yllättäen varikolle hakemaan pehmeät renkaat alleen.

Ricciardo keskeyttää moottorivikaan kierroksella 47/53. Turva-auto, joten varikolla kuhisee! Muun muassa Russell, Sainz, Norris, Verstappen ja Leclerc tulevat varikolle. Maaliin saavutaan turva-auton perässä järjestyksessä 1. Verstappen, 2. Leclerc ja 3. Russell. De Vries valitaan ansaitusti Päivän kuljettajaksi – F1-uran avaus ja hän ajaa suoraan pisteille! Pérez saa nopeimman kierroksen pisteen.

Jatketaan Singaporessa lokakuun alussa!

Aiemmat Italian osakilpailut

Italian GP 2021

Italian GP 2020

Italian GP 2019

Italian GP 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s