Luova Lokakuu – Valo

Kaiken arjen tohinan ja kiireen keskellä olen joutunut karsimaan asioista, ja valitettavasti kirjoittaminen on ollut jo liian pitkään yksi niistä. Kun huomasin ihanan Sandy Talarmon julkaisseen lokakuulle Luova Lokakuu -inspiraatiohaasteen, päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja inspiroitua ihan olan takaa! Luvassa on siis 31 blogipostausta tässä kuussa haasteen inspiroimana – ja tavalliset suunnitellut postaukset siihen päälle! Kunnianhimoista, mutta kuuluu luonteeseen. Luova Lokakuu -inspiraatiohaasteessa jokaisella päivällä on yksi inspiroiva sana, jota jokainen voi tulkita ja toteuttaa millä tahansa luovalla tavalla. Katsotaan, mitä saan aikaiseksi!


1. Valo

Luova Lokakuu -haaste alkaa sanalla Valo. Ensimmäisenä tuli mieleen valo tunnelin päässä, mutta metaforia täynnä olevien pohdiskelujen sijaan ajattelin kertoa teille hauskoja faktoja itsestäni!

Fakta 1. Olen syntynyt Valon nimipäivänä. Vitsailen usein tähän liittyen, mutta koska ihmisillä ei ole tapana muistaa toisten syntymäpäiviä ulkoa, saatika minkä nimipäivän päivänä joku on syntynyt, joudun aina avaamaan nämä vitsit.

Fakta 2. Suurin haaveeni pienenä (lue: alle esikouluikäisenä) oli mennä naimisiin Jari Sillanpään kanssa. Kun opin puhumaan, opin myös laulamaan Satulinnan. Sittemmin olen hyväksynyt, että minusta ja Siltusta ei taida tulla mitään, mutta fiilaan edelleen sitä tyyppiä, joka heinäkuussa 2017 Tammerkosken sillalla -tapahtumassa varasti pahvisen Jari Sillanpään ja huusi Hämeenkatua pitkin sen kanssa juosten ”Minä ja Jari! Minä ja Jari”. Mood.

Fakta 3. Pelkään raastinrautoja, joten ruokaa laittaessa tai leipoessa joku muu joutuu käyttämään niitä puolestani. En saa karistettua mielikuvaa, jossa raastan vahingossa ihoani ja se menee suikaleiksi.

Fakta 4. Inhoan asioiden hukkaamista, ja minua mietityttää vieläkin, missä toinen puolisko ykkösluokalla ostamastani Linnanmäen ruskeasta nokkahuilusta on.

Fakta 5. Jos kaikki muut paitsi yksi sosiaalisen median kanava poistuisi, ja saisin päättää, mikä kanava jää, säilyttäisin Youtuben. Olen seurannut pisimpään seuraamaani youtuberia nyt aikalailla tasan kymmenen vuotta.

Fakta 6. Lempisarjani Gleen kulta-aikoina minulla oli aktiivisessa käytössä fandomiin keskittyvä Twitter-tili, jolla oli yli 1000 seuraajaa. Twiittaan sillä nykyään ehkä kerran kaksi vuodessa, ja seuraajamäärä on tippunut puoleen epäaktiivisuuden vuoksi.

Fakta 7. Ostin kerran kerralla kahdella sadalla eurolla Inuyasha-mangakirjoja.

Fakta 8. Unelma-ammattini on pienestä pitäen ollut kirjailija. Aloin kirjoittaa vakavissani fiktiivistä kirjallisuutta yläasteella. Tähän mennessä pisimmälle edennyt tekstini, eli kymmenes kirjoittamani pidempi tarina, on käynyt lukion äidinkielen opettajallani kommenteilla. Tästä seurannut uudelleenkirjoitus- ja editointiprosessi on käynnissä vieläkin. Luen nuorempana kirjoittamiani tekstejä ylpeydellä ja uskon, että palaan niiden pariin vielä – toivottavasti ennemmin kuin myöhemmin.

Fakta 9. Uskon vieläkin hartaasti, että Supernaturalin Dean ja Castiel päätyvät lopussa yhteen. No, tuleva 15. kausi on viimeinen, joten katsotaan olivatko viimeiset kymmenen vuotta vain hyvin pitkää queerbaitingia.

Fakta 10. Olen pitänyt päiväkirjaa aktiivisesti lukion alusta. Säilytän päiväkirjojani lukollisessa laatikossa, jonka avainta kannan mukana. Vanhoja päiväkirjoja on hauskaa lukea, koska niistä löytyy elämän pieniä iloja, kuten ”ihastukseni lainasi minulta tänään turkoosia Stabiloa koulussa”.

Fakta 11. Minulla on vihreä vyö karatessa, ja seurani oli Nokian Karateseura Goseikan. Olen saanut elämässäni eniten liikunnan iloa karatesta.

Fakta 12. Asuin perheeni kanssa Barcelonan lähettyvillä Cabrera de Marissa neljä vuotta, kun olin ala-asteella. Osittain tämän vuoksi minulla on hyvä kielipää ja puhun kuutta kieltä. Pidän yllä katalaanin kielen taitojani mm. kuuntelemalla lapsena katsomieni anime-sarjojen alku- ja lopputunnareita katalaaniksi dubattuna. Osaan tämän soittolistan kaikki kappaleet vieläkin ulkoa.

Fakta 13. Lempinumeroni on 13, ja siksi tein tähän listaan 13 kohtaa. Rakastan myös listoja.


Yllättikö joku fakta? Heräsikö kysymyksiä? Pistä kommentoiden, jos siltä tuntuu! ♥ Huomisen sana on Hetki, katsotaan mitä siitä kehittelen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s