Elämää poliittisessa nuorisojärjestössä

Tänä vuonna aion kertoa blogissa enemmän arkielämästäni, töistäni ja järjestöhommista, aloittaen elämästäni poliittisessa nuorisojärjestössä! Tämä päivä nimittäin vierähti Tampereen vihreiden nuorten uuden hallituksen perehdytyksessä toimistollamme Kehräsaarella! Ohjelmassa oli muun muassa toimintamalleihin ja käytänteisiin perehtymistä sekä uppoutumista yhdistyksen viestintään, talouteen ja hallintoon. Lisäksi ryhmäydyimme ja tutustuimme toisiimme.

Tampereen vihreät nuoret eli Virnu on siis poliittinen nuorisojärjestö, joka vaikuttaa paikalliseen poliittiseen päätöksentekoon ja rohkaisee tamperelaisia nuoria yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Omasta polustani Vihreissä ja Vihreissä nuorissa voi lukea täältä! Tämä on toinen vuoteni Virnun puheenjohtajana ja on ollut mahtavaa päästä kehittämään järjestöä eteenpäin etenkin toimijoiden hyvinvoinnin ja viestinnän osalta. Tänä vuonna suuria projekteja ovat muun muassa viestintäsuunnitelman kirjoittaminen ja ensi vuoden kuntavaaleihin valmistautuminen muun muassa kuntapoliittisen ohjelman työstämisen avulla. Lisäksi meille on tulossa uusi matalan kynnyksen osallistumismuoto, poliittiseen vaikuttamiseen keskittyvä työryhmä, ja tapahtumatiimimme konseptia kehitetään toimijoita palvelevammaksi.

Poliittisessa nuorisojärjestössä olen päässyt oppimaan paljon poliittisesta päätöksenteosta, vaikuttamisesta ja vihreän arvomaailman aihepiireistä, ja kasvanut vaikuttajaviestijänä ja esiintyjänä. Olen päässyt tapaamaan päättäjiä eri politiikan tasoilta ja tutustunut mahtaviin ihmisiin yli puoluerajojen.

Virnun hallitus kokoontuu noin kerran kuussa kaikille avoimiin hallituksen kokouksiin, joissa käsitellään järjestön linjoja, tulevia yhteiskunnallisia tapahtumia, osallistumisia muiden vihreiden yhdistysten tapaamisiin ja päätöksentekoon sekä tietenkin vaaleja ja muuta vaikuttamista! Omaan arkeeni puheenjohtajana kuuluu lisäksi Vihreiden nuorten puheenjohtajaverkoston tapaamisiin osallistumista, esityslistojen laatimista, hallituksen johtamista ja edustamista erilaisissa tapaamisissa ja tilaisuuksissa.

Tänä vuonna otan myös teidät mukaan vihreään järjestöarkeeni, ja kirjoittanen seuraavan kerran kuulumisia tältä saralta Vihreiden nuorten koulutusviikonlopun jälkeen! Sillä aikaa Virnua voi seurata somessa @tampereenvihreatnuoret!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s