Supereita vihreitä nuoria

Tämä viikonloppu vierähti Vantaan Myyrmäessä 120 muun vihreän nuoren kanssa Superviikonlopussa, joka on Vihreiden nuorten koulutus- ja verkostoitumistapahtuma paikallisjärjestöjen hallitustoimijoille ja työryhmien jäsenille. Minulle tämä oli kolmas Superviikonloppu: viime vuonna osallistuin paikallistoimijoiden viikonloppuun hallituksen puheenjohtajana ja työryhmien viikonloppuun feministisen työryhmän jäsenenä. Tänä vuonna nämä kaksi viikonloppua oli yhdistetty yhdeksi, mikä oli tervetullut muutos, joka teki tapahtumasta monipuolisemman sekä ohjelman että kävijäkunnan osalta!

Vaikka olenkin pitkän linjan järjestötoimija ja jo hieman kokeneempi vihreä vaikuttaja, opin silti valtavasti uutta tänä viikonloppuna! Oli ihanaa myös kasvaa ammatillisesti vapaa-ajan hommissa: Jaakko Mustakallion koulutus strategisesta viestinnästä oli silmiä avaava ja opettavainen myös työkseen viestintää tekevälle! Liiton toinen puheenjohtajista Amanda Pasanen veti meille Inspiraatiota ja motivaatiota vapaaehtoistoimintaan -koulutuksen, jossa reflektoimme omia motiivejamme olla mukana vihreässä liikkeessä. Saimme myös toisistamme vertaistukea ja keskustelimme lannistavista asioista ja niiden voittamisesta. Itseäni politiikassa lannistaa tällä hetkellä eniten poliittisen keskustelun toksinen ilmapiiri ja voimakas vastakkainasettelu ja mustavalkoisuus.

Unelmoimme paremmasta tulevaisuudesta strategiatyön pohjaksi ja pohdimme, mitä poliittisia muutoksia haluamme nähdä lähitulevaisuudessa. Merkittäviä nostoja olivat ilmastoteot hiilineutraaliuden eteen ja uudistettu translaki. Kuulimme Vihreiden nuorten jäsenprosessista, ja Ville Niinistö toi kuulumisia Euroopan parlamentista. Tämän viikonlopun jälkeen voin myös sanoa, että olen sutsisatsannut oman eurovaaliehdokkaani, tuoreen MEPin Alviina Alametsän kanssa. Tänään opin uutta visuaalisesta viestinnästä ja yhdistyksen pyörittämisestä, vaikka ne alkavatkin olla sitä omaa leipälajia. 

Sen lisäksi, että opin valtavasti uutta ja sain inspiraatiota tulevaan vuoteen, näin ihania ystäviä ja sain uusia tuttavuuksia. Puolueen varapuheenjohtaja Jaakko Mustakallio tuli kanssamme pizzalle ja keskustelimme muun muassa Yhdysvaltojen presidentinvaaleista. Kotimatkalla vihreiden nuorten seurueemme siteerasi hauskimpia Vineja lähijunassa ja nauroimme kippurassa. Varsin onnistunut viikonloppu, josta sai lisäpotkua vaikuttamistyöhön!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s