Formulafiiliksiä! Britannian GP

Ensimmäinen tällä kaudella ajettava osakilpailu Silverstonen radalla alkaa jännittävissä merkeissä! Racing Pointin Sergio Pérez on valitettavasti saanut koronavirustartunnan, joten hänen paikallaan seuraavat kaksi osakilpailua ajaa paluun formuloihin tekevä Nico Hülkenberg… tai ajaisi, jos Racing Point ei olisi juuri ennen kilpailua löytänyt vikaa autosta, jonka vuoksi Hülkenberg ei tätä kisaa tule ajamaan. Ferrari sen sijaan on selviämässä alkukauden moottoriongelmistaan – ainakin Charles Leclercin kohdalla.

Draamaa löytyy myös kulisseista, kun Renaultin protesti Racing Pointia kohtaan etenee tutkinnassa. Renault on syyttänyt Racing Pointia Mercedeksen osien kopioimisesta, ja Racing Pointilta on viimein myönnetty, että he ovat ostaneet vanhoja Mersun osia muuttumattomina. Nyt tutkitaan, onko tämä ollut sääntöjen ja säännösten vastausta vai ei. Tämä on kyllä ollut yksi protestien kausi!

Ennen kilpailua esitetään rasismin vastainen video, jossa kuljettajat peräänkuuluttavat antirasistista työtä ja tasa-arvoa. Tämän jälkeen suurin osa kuljettajista polvistuu.

Kilpailuun lähdetään järjestyksessä 1. Lewis Hamilton, 2. Valtteri Bottas, 3. Max Verstappen, 4. Charles Leclerc, 5. Lando Norris, 6. Lance Stroll, 7. Carlos Sainz, 8. Daniel Ricciardo, 9. Esteban Ocon ja 10. Sebastian Vettel. Kimi Räikkönen lähtee ruudusta 16.

Startti on siisti ja täynnä vahvaa kilpa-ajoa! Etenkin Leclerc saa hienon startin ja haastaa hyvin kärkiautoja. Myös Norris ajaa upeasti ja kärkkyy Leclerciä. Avauskierroksen jälkeen tilanne on 1. HAM, 2. BOT, 3. VER, 4. LEC, 5. SAI, 6. RIC, 7. NOR, 8. STR, 9. OCO ja 10. VET. Magnussenin yhden renkaan ripustukset ovat hajonneet hänen otettuaan osumaa Albonin kanssa. Turva-auto tulee radalle kierroksella 2 Magnussenin keskeyttäessä.

Kierroksella 6 turva-auto poistuu kilpailun kärkipaikalta ja kilpailu voi jatkua! Stroll ja Ocon mittelevät hienosti keskenään. Kvyat ajaa pahan kolarin kierroksella 13, mutta nousee autosta ja kävelee pois itse. Kvyatin auton toinen takarengas irtisanoi sopimuksensa kovassa vauhdissa. Turva-auto tulee radalle, ja ilmaisia varikkopysähdyksiä on jaossa. Kaikki paitsi Grosjean ovat nyt tehneet varikkopysähdyksen. Grosjean on myös ainoa radalla, jolla on allaan mediumit; kaikilla muilla on nyt kovat renkaat.

Kvyatin kolari. Kuva: F1-Twitter

Turva-auto poistuu radalta kierroksella 19. Tilanne on 1. HAM, 2. BOT, 3. VER, 4. LEC, 5. GRO (ei varikkopysähdystä), 6. SAI, 7. RIC, 8. NOR, 9. STR ja 10. VET. Albon saa rangaistuksen kolarin aiheuttamisesta. Renault-kuskit ajavat hyvää vauhtia, vaikka välillä meneekin pitkäksi. Norris ohittaa Ricciardon ja Sainz kamppailee Grosjeanin päästen lopulta ohi. Bottas ajaa nopeimman kierrosajan ja saavuttaa Hamiltonia. Myös Norris ohittaa Grosjeanin. Grosjeanille heilutetaan mustavalkoista lippua, jolla varoitetaan epäurheilijamaisesta käytöksestä – tässä tapauksessa ajolinjan muuttamisesta.

Kilpailun puolessa välissä tilanne on 1. HAM, 2. BOT, 3. VER, 4. LEC, 5. SAI, 6. NOR, 7. GRO, 8. RIC, 9. STR ja 10. OCO. Vettel on yhdestoista ja Räikkönen kuudestoista. Mersut ovat reilusti Verstappenia edellä, mutta tallikaverien välinen ero on vain noin puolitoista sekuntia. Albon käy kärsimässä viiden sekunnin kolarista johtuneen aikarangaistuksen varikkopysähdyksen yhteydessä.

Grosjean jatkaa ajolinjansa muuttamista, vaikka hän on saanut jo varoituksen. Ricciardo ja Stroll pääsevät kuitenkin ohi, ja Grosjean tekee viimein varikkopysähdyksensä. Vettel kamppailee Gaslyn kanssa, muttei pääse ohi. Kierroksella 40/52 tilanne on 1. HAM, 2. BOT, 3. VER, 4. LEC, 5. SAI, 6. NOR, 7. RIC, 8. STR, 9. OCO ja 10. GAS. Bottas raportoi tärinästä renkaissa.

Ocon ohittaa Strollin kierroksella 47/52. Strollille heilutetaan mustavalkoista lippua. Bottas on jäänyt yli neljän sekunnin päähän Hamiltonista. Räikkösen etusiipi on hajonnut ja hän joutuu keskeyttämään. Bottaksen eturengas hajoaa kierroksella 50/52. Kiitos Pirelli tästä osakilpailusta! Verstappen tekee varikkopysähdyksen ja nousee toiseksi Bottaksen nilkuttaessa varikolle. Bottas palaa varikolta radalle sijalle 12 Vettelin taakse. Tilanne kärjessä on nyt 1. HAM, 2. VER ja 3. LEC.

Sainzin ja Hamiltonin renkaat räjähtävät viimeisellä kierroksella! Piti odottaa viimeiselle kierrokselle, että tästä osakilpailusta tuli mielenkiintoinen! Hamilton nilkuttaa kilpailun voittoon rikkinäisellä renkaalla, ja Verstappen ajaa toiseksi. Verstappen saa nopeimman kierroksen pisteen, mutta ilman varikkopysähdystä hän olisi todennäköisesti voittanut osakilpailun. Leclerc ajaa sijalle 3 ja Vettel pisteille sijalle 10. Maaliin saavutaan siis järjestyksessä 1. HAM, 2. VER, 3. LEC, 4. RIC, 5. NOR, 6. OCO, 7. GAS, 8. ALB, 9. STR ja 10. VET. Bottas jää sijalle 11 ja Räikkönen viimeiseksi. Hamilton valitaan Päivän kuljettajaksi.

Hamilton jää autosta noustuaan tutkimaan rikkinäistä rengastaan. Nähtäväksi jää, mitä peliliikkeitä Pirelli tekee ensi viikonlopun kilpailua ajatellen. Tämä rengasfarssi ei saa toistua.

Kiitos Silverstone 2020 🙂

Viimeisimmät Silverstonen osakilpailut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s