Formulafiiliksiä! 70. juhlavuoden GP

Toinen Silverstonen radalla ajettava osakilpailu kaudella 2020 kantaa nimeä 70. juhlavuoden GP. Toivottavasti tänään juhlittaisiin myös Nico Hülkenbergin ensimmäistä podiumia! Nico Hülkenbergillä on F1-sarjassa eniten kilpailuja, johdettuja kierroksia ja johdettuja kilpailuja ilman palkintosijoja – harmittava ennätys, joka toivottavasti muuttuu tänään! Hülkenbergillä ei ole tänä vuonna kuljettajasopimusta, vaan hän ajaa koronavirustartunnan saaneen Sergio Pérezin sijaisena Racing Pointilla. Viime viikolla Hülkenberg ei päässyt starttaamaan osakilpailua auton teknisten vikojen vuoksi. Hülkenberg lähtee kilpailuun kolmannesta lähtöruudusta, joten alku vaikuttaa lupaavalta!

Kilpailuun lähdetään kutkuttavassa järjestyksessä 1. Valtteri Bottas, 2. Lewis Hamilton, 3. Nico Hülkenberg, 4. Max Versteppen, 5. Daniel Ricciardo, 6. Lance Stroll, 7. Pierre Gasly, 8. Charles Leclerc, 9. Alex Albon ja 10. Lando Norris. Sebastian Vettel lähtee ruudusta 11. ja Kimi Räikkönen viimeisestä ruudusta. Toivottavasti tästä ei tule yhtä tylsä kilpailu kuin viime kisasta!

Ennen osakilpailua esitetään viime viikolla julkaistu rasismin vastainen video, ja suurin osa kuljettajista polvistuu.

Startti on puhdas! Upeaa ajoa etenkin Mersuilta ja Racing Pointilta! Verstappen nousee Hülkenbergin ohi, mutta Stroll kaartaa Ricciardon ohi. Hamilton haastaa Bottasta, mutta ei pääse ohi. Vettel on pudonnut viimeiseksi pyörähdettyään ensimmäisellä kierroksella. Kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen tilanne on 1. BOT, 2. HAM, 3. VER, 4. HUL, 5. STR, 6. RIC, 7. GAS, 8. NOR, 9. ALB ja 10. LEC.

Moni kuljettaja tulee vaihdattamaan renkaitaan jo ennen kierrosta 10. Pirelli-kuumotus viime viikolta nousee mieleen. Bottas tulee kilpailun kärjestä varikolle kierroksella 14 ja palaa radalle sijalle 6. Tilanne on nyt 1. HAM, 2. VER, 3. HUL, 4. STR, 5. RIC, 6. BOT, 7. LEC, 8. SAI, 9. OCO ja 10. KVY. Vettel on kahdestoista ja Räikkönen kuudestoista. Hamilton tulee varikolle kiierroksella 15, samoin Ricciardo. Hamilton palaa sijalle 5 ja Ricciardo 10. Hülkenberg tulee sisään kierrosta myöhemmin ja palaa radalle seitsemänneksi. Stroll ja Leclerc tulevat varikolle kierroksella 18. Näiden pydähdysten jälkeen tilanne on 1. VER, 2. BOT, 3. HAM, 4. SAI, 5. HUL, 6. STR, 7. OCO, 8. KVY, 9. RIC ja 10. VET.

Kierrokseen 21 mennessä Ferrarit ovat nousseet kärkikymmenikköön. Hülkenberg kärkkyy Sainzia. Verstappen ei ole vielä käynyt varikolla, ja hänen kovat renkaansa voivat vielä hyvin. Kierroksella 24/52 tilanne on 1. VER, 2. BOT, 3. HAM, 4. HUL, 5. STR, 6. RIC, 7. LEC, 8. NOR, 9. ALB ja 10. OCO. Vettel on käynyt varikolla ja pudonnut sijalle 14 Räikkösen taakse. Hamiltonin toinen eturengas alkaa mennä rakoille. Pirelli-kuumotus intensifies.

Verstappen tulee varikolle kierroksella 27 ja saa mediumit alleen. Bottas nousee hilkulla kärkeen, mutta pian Verstappen ajaa aggressiivisen päättäväisesti ohi rengas toista vasten. Verstappen on nyt kärkikymmenikössä ainoa, jolla on mediumit allaan; muilla on allaan kovat renkaat. Vettel raportoi Ferrarille, että talli on nyt mokannut pahasti, ottaen huomioon hänen sijoituksensa. Aamen! Ricciardo pyörähtää radalla sijalla 12. Kierroksella 32/52 tilanne on 1. VER, 2. BOT, 3. HAM, 4. LEC, 5. HUL, 6. STR, 7. KVY, 8. OCO, 9. SAI ja 10. VET. Mersujen renkaat ovat lopussa – samoilla prosenteilla, kuin viime viikon rengasräjähdysten kohdalla. Verstappen ja Bottas tulevat varikolle kierroksella 33. Hamilton nousee kilpailun kärkeen, ja Verstappen sekä Bottas palaavat radalle kärkikolmikkoon. Hamilton raportoi kuluneista renkaista.

Vettel tekee varikkopysähdyksen ja putoaa sijalle 14. Hamiltonin renkaat näyttävät todella pahalta. Hamilton kysyy kierroksella 37: ”Eihän tämä rengas kuitenkaan räjähdä?”. Pirelli-kuumotus intensifies. Albon tykittelee ohituksia ja kellottaa myös nopeimman kierrosajan. Hyvä Albon! Hamilton tulee varikolle hieman liian lujaa kierroksella 42/52. Hamiltonin pysähdyksen jälkeen tilanne on 1. VER, 2. BOT, 3. LEC, 4. HAM, 5. HUL, 6. STR, 7. ALB, 8. OCO, 9. NOR ja 10. KVY. Leclerc helisee Hamiltonin edessä. Hülkenberg tulee varikolle kierroksella 45 ja saa alleen pehmeät renkaat. Hän palaa radalle sijalle 7.

Hamilton ohittaa Leclercin kierroksella 46. Leclerc muuttaa ajolinjaansa röyhkeästi ohituksen aikana – Vetteliä kyllä rangaistaisiin samasta vedosta, mutta Ferrareita taitaa koskea eri säännöt. 🙂 Magnussen keskeyttää kierroksella 46. Mersuille kerrotaan, että he saavat ajaa kilpaa, kunhan pitävät kilpailun siistinä. Hamilton ohittaa Bottaksen hetken yrittämisen jälkeen. Mersujen renkaat näyttävät taas hyvin kuluneilta. Pirelli-kuumotus intensifies.

Maaliin saavutaan järjestyksessä 1. Max Verstappen, 2. Lewis Hamilton, 3. Valtteri Bottas, 4. Charles Leclerc, 5. Alex Albon, 6. Lance Stroll, 7. Nico Hülkenberg, 8. Esteban Ocon, 9. Lando Norris ja 10. Daniil Kvyat. Vettel on kahdestoista, ja toivottavasti hän jatkaa suoraa palautteen antoa Ferrarille. Verstappen valitaan ansaitusti Päivän kuljettajaksi! Hän nousee myös MM-pistetaistossa toiseksi. Ensi viikolla ajettaneen Espanjassa!

VIIMEISIMMÄT SILVERSTONEN OSAKILPAILUT

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s