Resident Evil: Onneksi on molotoveja!

Blogiteksti sisältää juonipaljastuksia pelistä Resident Evil 0 (remaster). Pelin sisältövaroitukset: K-17 explicit violence & gore.


Tänään pelivuorossa on Umbrellan maanalainen laboratorio! Tämä ei kuitenkaan ole perinteinen kliininen laboratorio valkoisine seinineen ja koeputkineen. Resident Evil 0:n estetiikan mukaisesti kaikkialla on koristeellista puuta ja tyylikästä sisutusta. Rebecca ja Billy viettävät suurimman osan laboratio-osuudesta erillään viestien vain junasta tutuksi tulleen tavarahissin avulla tavaroita vaihdellen.

Ensimmäisenä suuntaan kirjastosta Billyn kanssa katon reiästä ylös heittokoukun avulla. Peli haluaa heti vetää turpaan asettamalla iilimatohirviön Billyn kimppuun. Iilimatohirviö on ottanut aluksi ihmismäisen muodon, mikä kuumottaa. Yritän muutaman kerran selvitä taistelusta mahdollisimman pienin vahingoin, ja kun olen tyytyväinen suoritukseeni, jatkan eteenpäin. Saan huoneesta iilimatokapselin ja labran kartan. Astun ulos käytävään, ja edessäni on punainen nappi seinässä. Luonnollisesti painan nappia, mikä nostaa vieressä olevan seinän ja vapauttaa iilimatohirviön alakertaan Rebeccan viereiseen huoneeseen. Hups. No, se ei ole ajankohtainen ongelma, joten jatkan matkaa. Seuraava ovi on lukossa, joten lähden kokeilemaan käytävän muita ovia. Yksi ovista vie huoneeseen, jossa odottaa köysirata ja tieni pois laboratoriosta. Toinen huoneista vie syvemmälle laboratorioon, joten jatkan sinne.

Seuraavissa huoneissa kohtaan zombeja, mikä on virkistävää ja ihanaa kaikkien isompien hirviöiden jälkeen! Putsaan huoneet zombeista ja löydän operointihuoneesta tavarahissin. Inventaariotetriksen aika! Billy kaipaa parantamista, joten välitän hissillä ruohoja Rebeccalle, joka sekoittaa ne Billylle. Fine-terveystaso tuntuu hyvältä, ja jatkan labran tutkimista. Koska Rebecca osaa sekoitella muutenkin kemikaaleja, välitän kapselin hänelle. On aika kohdata iilimatohirviö. Yllättäen saan hirviön matalaksi ilman vahinkoja! Sekoitan käytävällä kemikaalin, joka vapauttaa kapselista amuletin. Amuletti sopii käytävän päädyn oveen, ja saan hetken seikkailla Rebeccalla. Rebecca löytää tohtori Marcusin työhuoneen ja takahuoneen, ja saan niistä arvokkaita esineitä: jännitteensäätimen köysirattaalle, tohtori Marcusin valokuvan ja toisen amuletin, jolla Billy saisi yhden yläkerran ovista auki. Välitän amuletin Billylle. Amulettioven takana on ruumishuone – koska tottakai zombiepelissä on ruumishuone. Zombiet hyökkäävät kimppuuni, mutta ne tipahtavat helposti. Huoneesta löytyy sterilointiainetta, jolla saan putsattua viereisestä huoneesta myrkkykaasua täynnä olevan lasikopin. Samasta huoneesta löydän myös huolestuttavaa tietoa: iilimadot on luotu viruksen avulla ja ne ovat kehittyneet imitoimaan isäntäänsä, tohtori Marcusta. Siksi iilimatohirviöt ottavat ihmismäisen muodon! Iilimatohirviöt olkoon siis iilimato-Marcuksia vastaisuudessa.

Lasikopista saatu avain sopii aiemmin löytämääni lukittuun huoneeseen, jonka takana minua odottaa huntereita. Pitkästä aikaa! Saan hunterit yllättävän helposti tapettua, mikä on epäilyttävää. Huoneesta löytyy säädinkiekko, joka sopii alakerran oveen. Välitän kiekon Rebeccalle, joka laittaa sen paikalleen. Ovi pyytää nelinumeroista koodia, jonka saan tohtori Marcusin muistiinpanoista. Tämä on hauskin pulmapeli hetkeen, vaikka se vaatiikin (hyvin yksinkertaista) matematiikkaa! Kun ovi naksahtaa auki, Rebecca ja Billy kohtaavat viimein toisensa. Käynnistän köysiradan, ja silloin epäilys herää – seuraavaksi poistuisin laboratoriosta ja mahdollisesti koko koulutuslaitoksen läheisyydestä. Onko tämä point of no return? Tarkistan kartasta kaikki taakseni jättämäni tavarat: kahdeksan Magnum-panosta lojuu koulutuslaitoksen pääaulassa! On aika juosta takaisin! Matkalle on ilmestynyt muutama tavallinen zombie, mutta ne on helppoa pyyhkiä tieltä. Magnumin panokset taskussa ja epähuomiossa jättämäni Molotovit kädessä suuntaan köysiradalle. Raivokas apina hyppää kärryn päältä Billyn päälle ja syöksyy hänen kanssaan pimeyteen. Rebeccan riesaksi hyökkää iilimato-Marcus, mutta Molotovien kanssa ei kauaa nokka tuhise! Nousen kärryyn käynnistettäni sen uudelleen ja en ole uskoa silmiäni: Magnum! Poimin aseen ja laitan kärryn liikkeelle! Hyvästi, laboratorio!

Toisessa päässä minua odottaa tehdasrakennus, jossa Rebecca seikkailee näemmä yksin. Menen tallentamaan ja harmittelen, että Billylla on mukanaan sekä haulikko että kranaatinheitin, sillä nyt peli antaa minulle kranaatinheittimeen panoksia. Eiköhän Rebecca silti pärjää, sillä nyt minulla on Magnum! Räiskitään sillä ensi kerralla!

EDELLISET RESIDENT EVIL 0 -POSTAUKSET

Osa 1: Juna

Osa 2: Umbrellan koulutuslaitos

Osa 3: Umbrellan koulutuslaitoksen kellari ja kirkko

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s