Formulafiiliksiä! Monacon GP

Tänään ajetaan Monacossa! Mitään erityisen jännittävää kilpailua ei ole yleensä täällä odotettavissa kapean katuradan vuoksi, mutta lähtöjärjestys tuo sentään vähän kiehtova: 1. Charles Leclerc, 2. Max Verstappen, 3. Valtteri Bottas, 4. Carlos Sainz, 5. Lando Norris, 6. Pierre Gasly, 7. Lewis Hamilton, 8. Sebastian Vettel, 9. Sergio Pérez, 10. Antonio Giovinazzi, 11. Esteban Ocon, 12. Daniel Ricciardo, 13. Lance Stroll, 14. Kimi Räikkönen, 15. George Russell, 16. Yuki Tsunoda, 17. Fernando Alonso, 18. Nicholas Latifi, 19. Nikita Mazepin ja 20. Mick Schumacher.

Aika-ajoissa sattui ja tapahtui, ja jännitystä on ehkä sittenkn tulossa myös kisaan: Leclerc kolaroi autonsa aika-ajoissa, mikä aiheutti kuumotusta auton korjaamisen suhteen. Vaikka ennakoitiin, että Leclerc voisi pitää paalunsa ja startata kotikisassaan kärjestä, kerrotaan ensin, että Leclerc starttaisi varikolta ja hetki sen jälkeen, että hän ei pääsisi ajamaan kilpailussa ollenkaan teknisten ongelmien vuoksi.

Startti. Kuva: F1-Twitter

Startti on suhteellisen puhdas. Verstappen peittää Bottasta ja kiitää kärkeen. Hamilton haastaa Gaslya rinta rinnan, muttei pääse kapealla radalla ohi. Ja sitten ajellaan peräkkäin ensimmäiseen varikkopysähdykseen tai kolariin asti!

Kierroksella 25/78 alkaa kierroksella ohittaminen, kun Verstappen painaa Haasien ohi. Bottas raportoi, että hänen takarenkaansa alkavat olla jo todella kuluneet. Varikkopysähdystaktikointi on tässä kilpailussa kuitenkin erityisen tärkeässä asemassa, joten on mielekiintoista nähdä, kuka pelin lopulta avaa ja millä kierroksella!

Hamilton avaa varikkopelin kierroksella 30/78 ja saa kovat renkaat alleen erinomaisessa varikkopysähdyksessä! Seuraavalla kierroksella Bottas tulee sisään, mutta ei taida tulla enää ulos: toinen eturengas ei irtoa millään, ja mutteria yritetään irrottaa renkaasta useilla työkaluilla. Rengas ei irtoa, ja Bottas joutuu keskeyttämään. Kamalaa!

Kierroksella 33/78 Sainz tulee varikolle. Tilanne on nyt kärkiviisikossa 1. VER, 2. PER, 3. SAI, 4. NOR ja 5. VET. Red Bullit eivät ole vielä käyneet varikolla. Kierroksella 34/78 Verstappen tulee kärjestä varikolle ja palaa radalle toiseksi tallikaverinsa taakse. Pérez nauttii kilpailun kärjessä ajamisesta hetken ja tulee varikolle kierroksella 36/78. Pérez palaa radalle neljänneksi.

Kierroksella 37/78 kärkikymmenikön tilanne on 1. VER, 2. SAI, 3. NOR, 4. PER, 5. VET, 6. GAS, 7. HAM, 8. OCO, 9. STR ja 10. RAI. Kierrokseen 60/78 mennessä järjestys on muuttunut vain vähän: Stroll on noussut kahdeksanneksi ja Giovinazzi kymmenenneksi. Kierroksella 68/78 Tsunoda tekee rataennätyksen ajalla 1:14.037.

Maaliin saavutaan kärkikymmenikön osalta järjestyksessä 1. VER, 2. SAI, 3. NOR, 4. PER, 5. VET, 6. GAS, 7. HAM, 8. STR, 9. OCO ja 10 GIO. Vettel valitaan ansaitusti Päivän kuljettajaksi, ja Hamilton kellottaa nopeimman kierrosajan. Verstappen nousee MM-taistelussa ensimmäiseksi.

Unohdetaanpa tämä farssi ja mennään kohti Bakua kesäkuussa!

Aiemmat Monacon osakilpailut

Monacon GP 2019

Monacon GP 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s