Formulafiiliksiä! Espanjan GP

Tänään ajetaan Barcelonassa kauden neljännessä osakilpailussa! Kisaan lähdetään järjestyksessä 1. Lewis Hamilton, 2. Max Verstappen, 3. Valtteri Bottas, 4. Charles Leclerc, 5. Esteban Ocon, 6. Carlos Sainz, 7. Daniel Ricciardo, 8. Sergio Pérez, 9. Lando Norris, 10. Fernando Alonso, 11. Lance Stroll, 12. Pierre Gasly, 13. Antionio Giovinazzi, 14. George Russell, 15. Yuki Tsunoda, 16. Kimi Räikkönen, 17. Mick Schumacher, 18. Nicholas Latifi ja 19. Nikita Mazepin. Paalupaikka on Hamiltonin uran sadas, mikä on hieno saavutus!

Startti. Kuva: F1-Twitter

Startti on vimmattu mutta siisti. Verstappen painaa väkisin Hamiltonin ohi ja nousee kisan kärkeen. Osuma on todella lähellä. Avauskierroksen jälkeen kärkikymmenikön tilanne on 1. VER, 2. HAM, 3. LEC, 4. BOT, 5. RIC, 6. PER, 7. OCO, 8. SAI, 9. NOR ja 10. ALO. Vettel on kahdestoista ja Räikkönen neljästoista. Leclerc sai hyvän lähdön, samoin Ricciardo. Mersujen startti ei onnistu toivotusti.

Tsunodan auto hyytyy. Kuva: F1-Twitter

Kierroksella 8/66 Tsunodan auto hyytyy radan reunaan. Keltainen lippu liehuu, ja turva-auto tulee radalle. Giovinazzi kärsii farssinomaisen varikkopysähdyksen, kun yksi renkaista onkin tyhjä, ja setti pitää vaihtaa. Kello käy. Giovinazzi putoaa joukon hännille. Williams tekee tuplapysähdyksen ja ottaa molemmat autot sisään vaihdattamaan renkaita. Gasly saa viiden sekunnin aikarangaistuksen auton väärästä sijoittumisesta lähtöruudukossa: eturenkaat ovat selkeästi viivan yli.

Kierroksella 10/66 kisa jatkuu. Verstappen säilyttää paikkansa kärjessä, ja Hamilton on noin sekunnin hänen perässään. Gasly tulee varikolle kierroksella 19/66 ja kärsii samalla aikarangaistuksensa. Gasly putoaa hännille Haasien taakse. Myös Alonso ja Vettel tulevat varikolle, samoin Sainz. Rengasstrategia pehmeä-medium näyttää olevan yleisesti talleilla käytössä.

Kierroksella 24/66 Bottas tulee varikolle ja palaa radalle sijalle 6. Myös Norris ja Ocon tulevat varikolle, jonka jälkeen kärkikymmenikkö näyttää 1. VER, 2. HAM, 3. LEC, 4. RIC, 5. PER, 6. BOT, 7. RAI, 8. RUS, 9. LAT ja 10. GIO. Verstappen avaa kärjen varikkopelin, mutta kärsii hitaan varikkopysähdyksen. Verstappen palaa radalle tallikaverinsa Pérezin perään viidenneksi. Ricciardo tulee varikolle ja palaa radalle kahdeksanneksi. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff pyytää FIA:lta sinisiä lippuja Mazepinille, mikä on harvinaista kuultavaa televisiolähetyksessä.

Pérez tulee varikolle kierroksella 28/66 ja palaa radalle kahdeksanneksi. Hamilton tulee varikolle samalla kierroksella, ja perässä tulee Leclerc. Hamilton palaa radalle toiseksi Bottaksen eteen ja Leclerc neljänneksi Bottaksen taakse. Ainoastaan Räikkönen ei ole nyt käynyt varikolla. Kilpailun puolessa välissä tilanne on 1. VER, 2. HAM, 3. BOT, 4. LEC, 5. RIC, 6. PER, 7. SAI, 8. RAI, 9. OCO, 10. NOR, 11. STR, 12. ALO, 13. VET, 14. GAS, 15. RUS, 16. GIO, 17. LAT, 18. MSC ja 19. MAZ.

Hamilton saavuttaa Verstappenia, mutta Hamiltonin seuraava veto onkin mennä varikolle kierroksella 43/66 ja saada uudet renkaat alle. Hamilton putoaa kolmanneksi Bottaksen taakse. Red Bulleilla on pito-ongelmia, mutta Verstappenin voitto näyttää todennäköiseltä. Pérez pääsee Ricciardon ohi ja nousee viidenneksi. Ricciardo ja Sainz tulevat peräkkäin varikolle kierroksella 47/66.

Kierroksella 52/66 Hamilton ohittaa Bottaksen – aikalailla tallimääräyksen myötä. Bottas tulee varikolle kaksi kierrosta myöhemmin ja hän saa pehmeät renkaat alleen. Bottas palaa radalle Leclercin taakse. Hamilton ottaa kiinni Verstappenia ja Bottas Leclercia. Hamiltonin ja Verstappenin välillä on alle neljä sekuntia. Bottas painaa Leclercista ohi ja nousee kolmanneksi. Kierroksella 58/66 Pérez tulee varikolle hakemaan pehmeät renkaat ja palaa radalle viidenneksi. Leclerc tulee neljänneltä sijalta varikolle ja pitää silti paikkansa.

Hamilton nousee kärkeen. Kuva: F1-Twitter

Hamilton nousee kilpailun kärkeen kierroksella 60/66 hienolla ohituksella! Verstappen tulee varikolle seuraavalla kierroksella ja saa pehmeät alleen. Verstappen jää kierroksella ohitettavien taakse jumiin. Alonsoa ja Strollia tutkitaan ensimmäisen mutkan tapahtumista, jossa Alonso kiilasi Strollia ulos radalta, ja kaksikko oli ottaa osumaa.

Maaliin saavutaan järjestyksessä 1. Lewis Hamilton, 2. Max Verstappen ja 3. Valtteri Bottas. Nopeimman kierroksen pisteen saa Verstappen. Hamilton valitaan Päivän kuljettajaksi. Muutaman viikon päästä ajetaan Monacossa!

Aiemmat Espanjan osakilpailut

Espanjan GP 2020

Espanjan GP 2019

Espanjan GP 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s