Luova Lokakuu – 1. Valo

Viime aikoina blogin kirjoittaminen on jäänyt vähemmälle, ja mikä olisikaan parempi tapa palata kirjoittamisen pariin kuin Sandy Talarmon Luova lokakuu -inspiraatiohaaste! Osallistuin Luovaan lokakuuhun 2019 ja sen vuoden postaukset löytyvät Luova lokakuu -kategoriasta täältä. Haasteen tarkoituksena on inspiroitua annetusta 31 sanasta esimerkiksi kirjoittaen, piirtäen, valokuvaten tai maalaten! Aion kirjoittaa tässä kuussa joka päivä blogitekstin annetun sanan pohjalta. Tämän vuoden Luovan lokakuun päiväkohtaiset sanat löytyvät Vihkokaupan sivuilta täältä.

Kuten vuonna 2019, lokakuun ensimmäisen päivän sana on Valo. Sanasta minulle syntyi täsmälleen sama ajatuksenjuoksu kuin vuonna 2019: olen syntynyt Valon nimipäivänä, tässäpä litania hauskoja faktoja! Niiden suhteen voit suunnata vuoden 2019 Valo-postaukseen. Tänään sen sijaan ajattelin kirjoittaa arjen suurista ja pienistä asioista, jotka tuovat tällä hetkellä elämääni valoa!

Syksy

Syksy on toinen suosikkivuodenajoistani! Rakastan syksyn estetiikkaa: kirkasta värien kirjoa, pimeneviä ja viileneviä iltoja sekä kynttilöiden polttamista. Ulkoilu on mielestäni hauskinta syksyisin, sillä ilma on sopivan raitista ja viileää, ja luonto on kauneimmillaan. Uuteen asuinalueeseen tutustuminen on ollut ihanaa juuri nyt syksyllä, ja olen todella ymmärtänyt lähiluonnon merkityksen nyt, kun luontoon siirtyminen on aiempaa lähempänä. Kohti syksyisiä metsäretkiä!

Työt

Olen valtavan onnekas siinä, että rakastan työtäni ja saan herätä joka aamu uuteen työpäivään täynnä intoa ja motivaatiota. Työnkuvaani on kehitetty vuosien varrella toivomaani suuntaan ja olen saanut uusia vastuita, joissa näyttää osaamiseni ja intohimoni. Työni viestinnän ja vaikuttamisen asiantuntijana Tampereen ylioppilaskunnassa on ja myös tuntuu merkitykselliseltä. Viime aikoina olen päässyt vaikuttamaan itselleni tärkeiden teemojen, kuten esimerkiksi opintotietojärjestelmä Sisun saavutettavuuden parissa; yllä oleva selfie on otettu juuri ennen Radio Moreenin haastattelua aiheesta. Olen myös päässyt työskentelemään entistä tiiviimmin ylioppilaskunnan tekemän liittokokousvaikuttamisen parissa, ja oppinut paljon uutta työhyvinvoinnin ylläpitämisestä ja henkilöstöasioista työsuojeluvaltuutettuna ja varaluottamushenkilönä. Tässä on hyvä!

Läheiset

Vietimme eilen Veskun kanssa ensimmäistä hääpäivää! Ensimmäinen aviovuosi on ollut pandemian myötä erityislaatuinen. Muutimme kesän lopulla uuteen isompaan kotiin lähemmäs luontoa, mikä teki hyvää meille molemmille ja Pullalle. Yhteiselomme sujuu mukavasti, ja pääsemme viettämään hääjuhlaamme tasan vuoden päästä 1.10.2022, mikä luo toivoa pitkään kestäneen koronaepätietoisuuden jälkeen!

Vaikka olenkin etätöissä ja vietän vapaa-aikani pääasiassa kotona, olen silti nähnyt jonkin verran ystäviä livenä, mikä on tehnyt todella hyvää. Pienimuotoiset illanistujaiset, kahdenkeskeiset hengailut keskustellen ja nauraen, etätapaamiset Zoomissa sekä tapahtumarikkaat peli-illat ovat olleet tärkeitä tapoja kohdata elämäni ihmisiä. Toivottavasti pian olisi myös mahdollisuuksia juhlia yhdessä, sillä ikävöin jo juhlien hostaamista, ja tässä olisi rästissä muutamat tuparit, Veskun kolmekymppiset, halloweenit ja pikkujoulut sekä tottakai ne omat häät!

Uusi koti

Vaikka Härmälänrannassa olikin ihanaa asua, alkoi se alueena kasvaessaan käydä liian täyteen rakennetuksi. Kaipasimme tilaa ja luontoa, ja uusi koti löytyikin yllättävän vaivattomasti. Neliöiltään isompi ja vuokraltaan halvempi asunto on hieno kombo! Pääsimme myös tuunaamaan tätä asuntoa enemmän näköiseksemme, ja etenkin keittiö näyttää valtavan erilaiselta pienin ovenkahva- ja pinnoitusmuutoksin! Kodikas keittiö on myös lisännyt motivaatiotani kokkailuun ja leipomiseen, mikä on tervetullutta! Olemme viihtyneet uudella alueella vallan hyvin, ja helppo mahdollisuus työmatkapyöräilylle tulee varmasti edistämään myös kuntoani!

Helpottava koronatilanne?

Kakkosrokote tuo niin valtavasti toivoa, ettei sitä voi oikein sanoittaa. Pelko läheisten terveydestä ja yrittäjäpuolison toimeentulosta on alati läsnä, mutta nyt uskallan yrittää jo haaveilla pandemian jälkeisestä maailmasta ja suunnitella vähän tulevaa!

Harrastukset

Vapaa-aikani kuluu pitkälti ystäviä tavaten, pelaillen, lukien ja podcasteja kuunnellen. Lempipelini tällä hetkellä on Genshin Impact, ja pelaan sitä lähes päivittäin. Aloitimme vastikään uuden D&D-kampanjan, josta olen todella innoissani, ja pelisessioiden välissä täytän sydämen D&D-aukon kuunnellen Dimension20:n podcastia. Olen löytänyt lukemisen ilon uudelleen, mikä on ollut ilo. Formula 1:ssä on käynnissä mielenkiintoisin ja tapahtumarikkain kausi vuosiin, joten odotan jokaista osakilpailua aivan erilaisella innolla!


Mitä sulle kuuluu? Mikä tuo valoa juuri sun elämään?

Huomisen sana on kausi, katsotaan mitä keksin siitä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s