Formulafiiliksiä! Venäjän GP

Tänään ajetaan Venäjällä, ja kilpailusta on tulossa jännittävä! Viiden kuljettajan autoihin on vaihdettu osia, ja näistä johtuvat lukuisat lähtöruuturangaistukset värittävät lähtöjärjestystä! Lando Norris lähtee uransa ensimmäistä kertaa kilpailuun ensimmäisestä lähtöruudusta! Kutkuttava lähtöjärjestys on seuraava: 1. Lando Norris, 2. Carlos Sainz, 3. George Russell, 4. Lewis Hamilton, 5. Daniel Ricciardo, 6. Fernando Alonso, 7. Lance Stroll, 8. Sergio Pérez, 9. Esteban Ocon, 10. Sebastian Vettel, 11. Pierre Gsly, 12. Yuki Tsunoda, 13. Kimi Räikkönen, 14. Mick Schumacher, 15. Nikita Mazepin, 16. Valtteri Bottas, 17. Antonio Giovinazzi, 18. Nicholas Latifi, 19. Charles Leclerc ja 20. Max Verstappen. Sateen todennäköisyys on 70%.

Lämmittelykierroksella Verstappen raportoi, että hänen DRS-yksikössään on jotain vikaa. Vika vaikuttaa kuitenkin korjaantuvan ennen lähtöruudukkoon asentumista. Startti on suhteellisen siisti! Muutama kuski ajaa välillä leveäksi, mutta suuria draamoja ei näy. Avauskierroksen jälkeen kärkikymmenikön tilanne on 1. SAI, 2. NOR, 3. RUS, 4. STR, 5. RIC, 6. ALO, 7. HAM, 8. PER, 9. OCO ja 10. RAI. Bottas on viidestoista ja Verstappen seitsemästoista. Hamiltonin startti on aika huono, sillä hän putoaa useamman sijoituksen.

Startti. Kuva: F1-Twitter

Verstappen ohittaa Bottaksen kierroksella 7/53. Vettel, Leclerc ja Verstappen mittelevät keskenään kierroksella 10/53. Stroll avaa varikkorumban kierroksella 13/53, mikä on hyvin aikaisin. Medium-renkaat näyttävät kuluvan nopeasti. Norris ohittaa Sainzin ja nousee kilpailun kärkeen! Verstappen pääsee Vettelin ohi. Sainz tulee varikolle ja putoaa kärkikymmenikön ulkopuolelle. Tilanne kierroksella 15/53 on 1. NOR, 2. RIC, 3. HAM, 4. PER, 5. ALO, 6. OCO, 7. RAI, 8. VER, 9. LEC ja 10. VET.

Mercedes tekee varikkohämäyksen kierroksella 23/53, jolloin Ricciardo tulee varikolle. Ricciardo kärsii huonon varikkopysähdyksen. Mutta milloin Hamilton tulee varikolle? Tilanne kärkikymmenikössä on nyt 1. NOR, 2. HAM, 3. PER, 4. ALO, 5. VER, 6. LEC, 7. VET, 8. GAS, 9. BOT ja 10. SAI. Kärkikymmeniköstä vain Sainz on käynyt varikolla tähän mennessä. Verstappen raportoi, että hänen autonsa aliohjaa.

Kilpailun puolivälissä sekä Hamilton että Verstappen tulevat sisään varikolle. Molemmilta hyvä varikkopysähdys! Hamilton saa alleen kovat renkaat ja Verstappen mediumit. Hamilton palaa radalle yhdeksänneksi ja Verstappen sijalle 12. Norris tulee varikolle kilpailun kärjestä kierroksen 28/53 päätteeksi. Nopean pysähdyksen jälkeen Norris palaa radalle neljänneksi. Bottas tulee varikolle ja putoaa kärkikymmenikön ulkopuolelle.

Hamilton ja Verstappen kipuavat samaan tahtiin sijoituksia ylöspäin. Kärkikolmikko eli Pérez, Alonso ja Leclerc sekä viidentenä ajava Gasly eivät ole vielä käyneet varikolla. Hamilton ohittaa hienosti Sainzin ja nousee kuudenneksi! Verstappen on nyt kymmenes. Hamilton painelee ohi myös Gaslysta ja nousee viidenneksi. Reaalitilanteessa Hamilton on kilpailun toinen, kun Pérez, Alonso ja Leclerc siirtyvät kohta varikon puolelle. Hamilton tykittelee nopeimpia kierrosaikoja toisensa perään.

Schumacher keskeyttää varikolle kierroksen 33/53 päätteeksi. Gasly tulee varikolle. Hamilton ohittaa Leclercin, joka ei ole vieläkään käynyt varikolla, kuten eivät ole myöskään kilpailun kärjessä ajavat Pérez ja Alonso sekä sijalla 15 ajava Giovinazzi. Leclerc tulee varikolle ja putoaa kärkikymmenikön ulkopuolelle Vettelin taakse ja Bottaksen eteen. Pérez ja Alonso tulevat viimein varikolle kierroksella 36/53. Pérez palaa radalle tallikaverinsa eteen viidenneksi ja Alonso seitsemänneksi Verstappenin taakse. Alonso ohittaa Verstappenin, mikä kertoo paljon Verstappenin auton ongelmista.

Kilpailun loppuun odotetaan kevyttä sadetta. Pérez kamppailee Ricciardon kanssa, mutta ohitukseen menee useampi kierros. Sade alkaa kierroksella 46/53. Norris tekee ajovirheen kierroksella 47/53, jolloin Hamilton pääsee lähemmäs. Pérez painaa Sainzin ohi ja nousee kolmanneksi kilpailussa. Norris ajaa jälleen leveäksi. Bottas tulee varikolle kierroksella 48/53. Hamilton kutsutaan varikolle, mutta hän ei tule. Stroll ja Vettel ottavat osumaa keskenään. Verstappen, Sainz ja Ricciardo tulevat varikolle, ja Vettel nousee kuudenneksi.

Norrista maanitellaan varikolle, mutta hän pitää tiukan linjan ja pysyy radalla: nyt ajetaan kisan voitosta. Hamilton tulee varikolle hakemaan välikelin renkaat, sillä se ei maksa hänelle sijoituksia. Stroll ja Tsunoda pyörähtelevät radalla ja sen ulkopuolella, mutta kukaan ei keskeytä. Verstappen raportoi rankkasateesta, kun kilpailua on kolme kierrosta jäljellä.

Sade vie Norrisin voiton. Kuva: F1-Twitter

Norrisin päätös olla tulematta varikolle hakemaan välikelin renkaita maksaa hänen voittonsa. Norris liukuu radalta kierroksella 51/53 ja putoaa toiseksi. Norrisin renkaissa ei ole mitään pitoa tällä sateella. Verstappen on noussut välikelin renkaiden avulla palkintopallisijoituksille. Norris joutuu varikolle voidakseen ajaa kilpailun loppuun, sillä hän ei pysty ajamaan kilpaa näillä renkailla.

Hamilton ajaa uransa sadanteen voittoon sateen saattelemana! Hamilton on ensimmäinen F1-kuski, joka on saavuttanut 100 voiton merkkipaalun. Verstappen sijoittuu toiseksi ja Sainz kolmanneksi. Hamilton nousee takaisin mestaruustaistelun kärkeen! Norris on lopulta seitsemäs, mikä tuntuu todella pahalta, sillä hänen uransa ensimmäinen osakilpailuvoitto oli niin lähellä. Norris saa kuitenkin nopeimman kierroksen pisteen ja hänet valitaan Päivän kuljettajaksi.

Muutaman viikon kuluttua ajetaan Turkissa!

Aiemmat Venäjän osakilpailut

Venäjän GP 2020

Venäjän GP 2019

Venäjän GP 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s