Formulafiiliksiä! Meksikon GP

Tänään ajetaan Meksikossa eli meille kyseessä on iltakisa! Lukuisat lähtöruuturangaistukset värittävät lähtöjärjestystä, joka on 1. Valtteri Bottas, 2. Lewis Hamilton, 3. Max Verstappen, 4. Sergio Pérez, 5. Pierre Gasly, 6. Carlos Sainz, 7. Daniel Ricciardo, 8. Charles Leclerc, 9. Sebastian Vettel, 10. Kimi Räikkönen, 11. Antonio Giovinazzi, 12. Fernando Alonso, 13. Nicholas Latifi, 14. Mick Schumacher, 15. Nikita Mazepin, 16. George Russell, 17. Yuki Tsunoda, 18. Lando Norris, 19. Esteban Ocon ja 20. Lance Stroll.

Startti. Kuva: F1-Twitter

Startissa on heti jännitystä! Mersut yrittävät peittää Verstappenia, mutta tämä pääsee ulkokautta kiitämään kilpailun kärkeen. Vaikka en Verstappenista pidäkään, oli tuo erittäin hieno ajosuoritus! Bottas pyörähtää radalla osumasta Ricciardoon ja putoaa aivan hännille. Tsunoda ja Schumacher keskeyttävät, minkä myötä turva-auto tulee radalle. Ricciardo suuntaa varikolle korjauttamaan etusiipeään otettuaan osumaa Bottaksen kanssa startissa. Bottas on viimeisenä.

Turva-auto poistuu, ja kilpailu jatkuu! Kärkikymmenikön tilanne kierroksella 12/71 on 1. VER, 2. HAM, 3. PER, 4. GAS, 5. LEC, 6. SAI, 7. GIO, 8. VET, 9. RAI ja 10. ALO. Verstappen alkaa jo saavuttaa kierroksella viimeisenä olevia.

Bottas kipuaa sijoituksia ja nousee sijalle 12, johon hän jääkin Ricciardon taakse jumiin. Hamilton suuntaa varikolle kierroksella 30/71 ja palaa radalle Leclercin taakse, joka pian suuntaa itse varikolle. Kierroksella 33/71 kärkikymmenikön tilanne on 1. VER, 2. PER, 3. HAM, 4. SAI, 5. VET, 6. GAS, 7. LEC, 8. ALO, 9. NOR ja 10. RIA. Verstappen on ohittamassa Bottaksen toisella kierroksella, mutta sitten hän tulee varikolle kilpailun kärjestä. Verstappen palaa radalle toiseksi tallikaverinsa, kotikisaansa ajavan Pérezin taakse. Pérez tulee kärjestä varikolle kierroksella 41/71 ja palaa radalle Hamiltonin taakse kolmanneksi. Bottas kärsii huonon pysähdyksen kierrosta myöhemmin. Sainz ajaa edelleen neljäntenä samoilla renkailla ja tulee varikolle vasta kierroksella 43/71.

Kilpailun jännitys on aikalailla toisena ajavan Hamiltonin ja kolmantena ajavan Pérezin taistelussa. Kierroksella 63/71 kärkikymmenikön tilanne on 1. VER, 2. HAM, 3. PER, 4. GAS, 5. SAI, 6. LEC, 7. VET, 8. RAI, 9. ALO ja 10. NOR. Bottas on kolmastoista.

Kierroksella ohitettu Bottas toteaa, että hän on nopeampi kuin Verstappen, ja ohittaa tämän. Verstappen järkyttyy ja raportoi tästä radioon, ja hetken kuluttua sijoitukset vaihtuvat taas. Bottas suuntaa varikolle, ja Mersu sössii taas pysähdyksen. Pérez yrittää ohittaa Hamiltonia aina viimeiseen mutkaan asti.

Kauden pitkäveteisin osakilpailu päättyy epätyydyttävään järjestykseen 1. Max Verstappen, 2. Lewis Hamilton ja 3. Sergio Pérez. Ensi viikolla Brasiliassa toivottavasti jotain muuta!

Aiemmat Meksikon osakilpailut

Meksikon GP 2019

Meksikon GP 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s