Formulafiiliksiä! Kanadan GP

Iltakilpailua luvassa, tänään nimittäin ajetaan Kanadassa – ja millä lähtöruudukolla kisaan lähdetäänkään! Lähtöjärjestys on kutkuttava 1. Max Verstappen, 2. Fernando Alonso, 3. Carlos Sainz, 4. Lewis Hamilton, 5. Kevin Magnussen, 6. Mick Schumacher, 7. Estaban Ocon, 8. George Russell, 9. Daniel Ricciardo, 10. Guanyu Zhou, 11. Valtteri Bottas, 12. Alex Albon, 13. Sergio Pérez, 14. Lando Norris, 15. Pierre Gasly, 16. Sebastian Vettel, 17. Lance Stroll, 18. Nicholas Latifi, 19. Charles Leclerc (lähtöruuturangaistus voimayksikön vaihtamisesta) ja 20. Yuki Tsunoda (lähtöruuturangaistus moottoriosien vaihdoksista). Alonso on lähtenyt viimeksi osakilpailuun eturivistä Saksan osakilpailussa 2012 eli kymmenen vuotta sitten!

Startti on yllättävän siisti! Suurin osa on liikkeellä medium-renkailla, mutta osalla on alla kovat renkaat. Avauskierroksen jälkeen kärkikymmenikön tilanne on 1. VER, 2. ALO, 3. SAI, 4. HAM, 5. MAG, 6. OCO, 7. RUS, 8. MSC, 9. RIC ja 10. ZHO. Sainz ohittaa Alonson kierroksella 3/70 ja nousee kilpailussa toiseksi. Magnussenin etusiipi on kärsinyt vahinkoa, ja hänet määrätään vaihtamaan se turvallisuussyistä. Magnussen putoaa varikkopysähdyksensä myötä kilpailun hännille.

Pérezin auto hajoaa kierroksella 9/70 ja hän ajaa radan sivuun. Virtuaalinen turva-auto. Verstappen tulee kärjestä varikolle, samoin neljäntenä ajava Hamilton. Näiden pysähdysten jälkeen kärkikymmenikön tilanne on 1. SAI, 2. ALO, 3. VER, 4. RUS, 5. OCO, 6. HAM, 7. MSC, 8. ZHO, 9. RIC ja 10. ALB.

Hamilton ohittaa Oconin puhtaasti kierroksella 12/70. Verstappen ohittaa Alonson kierroksella 16/70 tuoreemmilla renkailla ja nousee toiseksi kilpailussa. Schumacherin auto hajoaa kierroksella 20/70 radan reunaan. Russell syöksyy varikolle virtuaalisen turva-auton turvin. Myös Ocon, Zhou ja Ricciardo suuntaavat varikolle kärkikymmeniköstä. Lando kärsii hitaan pysähdyksen. Sainz tulee kilpailun kärjestä varikolle ja putoaa kolmanneksi. Alonso pysyy radalla toisena. Hamilton on Sainzin perässä kiinni. Leclerc ohittaa Bottaksen ja nousee seitsemänneksi. Sainz ohittaa Alonson, ja niin tekee myös Hamilton. Kierroksella 24/70 kärkikymmenikön tilanne on 1. VER, 2. SAI, 3. HAM, 4. ALO, 5. RUS, 6. OCO, 7. LEC, 8. BOT, 9. STR ja 10. ZHO.

Kierroksella 29/70 Alonso tulee viimein varikolle ja putoaa kuudennneksi Leclercin taakse. Leclerc raportoi huonosta pidosta, minkä vuoksi hän ei ole päässyt vieläkään Oconin ohi. Myös Verstappen ja Gasly raportoivat huonosta pidosta, mikä voi johtua kuluneemmista kovista renkaista. Leclerc, Bottas ja Stroll eivät ole vielä tehneet ensimmäistäkään pysähdystä, kun Gasly tulee varikolle toisen kerran.

Kierroksella 40/70 kärkikymmenikön tilanne on 1. VER, 2. SAI, 3. HAM, 4. RUS, 5. OCO, 6. LEC, 7. ALO, 8. BOT, 9. STR ja 10. ZHO. Leclerc tulee viimein varikolle kierroksella 42/70 ja hän saa alleen medium-renkaat hitaan pysähdyksen jälkeen. Leclerc putoaa sijalle 12. Verstappen tulee varikolle kilpailun kärjestä kierroksella 44/70 ja hän palaa radalle aivan Hamiltonin taakse. Verstappen pääsee pian Hamiltonin ohi, ja Hamilton suuntaa varikolle. Hamilton putoaa tallikaverinsa taakse neljänneksi. Russell tulee varikolle seuraavalla kierroksella ja Mersujen paikat vaihtuvat jälleen. Kärkiviisikon tilanne kierroksella 46/70 on 1. SAI, 2. VER, 3. HAM, 4. RUS ja 5. OCO.

Ferrari odottaa turva-autoa kuin kuuta nousevaa, jotta Sainz saisi ilmaisen varikkopysähdyksen. Tsunoda ajaa suoraan seinään, ja turva-auto tulee kuin tilauksesta! Sainz nappaa varikkopysähdyksen ja putoaa toiseksi, mutta hänen eronsa Verstappeniin on vain reilu kolme sekuntia.

Turva-auto poistuu kierroksen 54/70 päätteeksi. Sainz on aivan Verstappenin perässä ja kellottaa nopeimman kierroksen aikoja kierros toisen perään. Aivan loistavaa kilvanajoa Verstappenilta ja Sainzilta! Sainz pysyttelee sekunnin sisällä Verstappenista ja pitää painetta yllä loppukilpailun, mutta se ei riitä. Maaliin tullaan järjestyksessä 1. Max Verstappen, 2. Carlos Sainz ja 3. Lewis Hamilton.

Heinäkuussa jatketaan Silverstonessa!

Aiemmat Kanadan osakilpailut

Kanadan GP 2019

Kanadan GP 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s