Formulafiiliksiä! Azerbaidžanin GP

Tänään ajetaan Bakussa! Aurinkoiseen kilpailuun lähdetään järjestyksessä 1. Charles Leclerc, 2. Sergio Pérez, 3. Max Verstappen, 4. Carlos Sainz, 5. George Russell, 6. Pierre Gasly, 7. Lewis Hamilton, 8. Yuki Tsunoda, 9. Sebastian Vettel, 10. Fernando Alonso, 11. Lando Norris, 12. Daniel Ricciardo, 13. Esteban Ocon, 14. Guanyu Zhou, 15. Valtteri Bottas, 16. Kevin Magnussen, 17. Alex Albon, 18. Nicholas Latifi, 19. Lance Stroll ja 20. Mick Schumacher.

Startti on siisti! Pérez saa upean startin ja kiitää kilpailun kärkeen. Latifi saa 10 sekunnin aikarangaistuksen lämmittelykierroksen rikkeestä, ja hän käy kärsimässä sen varikolla samantien. Viiden kierroksen jälkeen kärkikymmenikön tilanne on 1. PER, 2. LEC, 3. VER, 4. SAI, 5. RUS, 6. GAS, 7. HAM, 8. VET, 9. TSU ja 10. ALO.

Kierroksella 9/51 Sainz keskeyttää radan reunaan, sillä hänen autossaan on jotain vikaa. Keltaiset liput heiluvat, ja virtuaalinen turva-auto otetaan käyttöön. Leclerc suuntaa varikolle samantien. Varikkopysähdys on hidas, minkä vuoksi Leclerc putoaa sijoituksissa. Myös Russell, Gasly, Hamilton, Vettel ja Tsunoda kärkikymmeniköstä suuntaavat varikolle. Red Bull ei hyödynnä virtuaalisen turva-auton tuomaa varikkopysähdyshyötyä, joten Leclercin huono pysähdys tuskin on katastrofaalinen lopputuloksen kannalta.

Vettel ajautuu ulos radalta ohituksen jälkeen, mutta hän pyöräyttää auton ja palaa radalle menettäen vain yhden sijoituksen. Kierroksella 15/51 Verstappen ohittaa tallikaverinsa Pérezin ja nousee kilpailun johtoon. Kierroksella 17/51 Pérez tulee varikolle, eikä pysähdys ole kovin hyvä. Onkohan tunkeissa jotain vikaa, sillä Leclercin ja Pérezin huonojen pysähdysten taustalla on se, että autoa ei lasketa tarpeeksi nopeasti renkaiden vaihdon jälkeen? Verstappen tulee varikolle kierroksella 19/51. Tämän pysähdyksen jälkeen kärkikymmenikön tilanne on 1. LEC, 2. VER, 3. PER, 4. RUS, 5. NOR, 6. RIC, 7. GAS, 8. HAM, 9. OCO ja 10. TSU.

Leclercin auto hajoaa yllättäen ja savuten kierroksella 21/51 ja hän keskeyttää kilpailun kärjestä toisen kerran tällä kaudella. Leclercin keskeytyksen jälkeen tilanne on 1. VER, 2. PER, 3. RUS, 4. GAS, 5. RIC, 6. HAM, 7. TSU, 8. OCO, 9. VET ja 10. ZHO. Tsunoda ajaa hienoa kilpailua, samoin Vettel! Zhou joutuu keskeyttämään varikolle teknisen vian vuoksi. Jälleen yksi Ferrarin moottori irtisanoo itsensä kesken kisan!

Hamilton nousee Ricciardon ohi viidenneksi. Magnussen keskeyttää yllättäen kierroksella 33/51. Jälleen yksi Ferrarin moottori poksahtaa… Virtuaalinen turva-auto otetaan jälleen käyttöön, ja varikkopysähdykset käyvät kuumana.

Tsunodan takasiipi on osittain rikki, ja tuomaristo määrää hänet vaihtamaan takasiiven turvallisuussyistä harvinaisella mustaoranssilla lipulla. Tsunoda putoaa merkittävästi sijoituksissa pysähdyksen vuoksi.

Kierroksella 42/51 kärkikymmenikön tilanne on 1. VER, 2. PER, 3. RUS, 4. GAS, 5. HAM, 6. VET, 7. ALO, 8. RIC, 9. NOR ja 10. OCO. Hamilton ohittaa Gaslyn kierroksella 44/51. Stroll keskeyttää varikolle kierroksella 48/51.

Koko kilpailun kestänyt McLarenin tallimääräyspelleily Ricciardon ja Norrisin kanssa selkeästi hiertää kuskeja. Norrisia kielletään ohittamasta Ricciardoa, kun aiemmin kilpailussa kielto oli toisin päin.

Maaliin saavutaan järjestyksessä 1. Verstappen, 2. Pérez ja 3. Russell. Ensi kerralla ajetaan Kanadassa!

Aiemmat Azerbaidžanin osakilpailut

Azerbaidžanin GP 2021

Azerbaidžanin GP 2019

Azerbaidžanin GP 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s