Formulafiiliksiä! Singaporen GP

Tänään ajetaan Singaporessa! Katson itse kilpailun poikkeuksellisesti jälkikäteen. Lähtöjärjestys päivän kilpailuun oli 1. Charles Leclerc, 2. Sergio Pérez, 3. Lewis Hamilton, 4. Carlos Sainz, 5. Fernando Alonso, 6. Lando Norris, 7. Pierre Gasly, 8. Max Verstappen, 9. Kevin Magnussen, 10. Yuki Tsunoda, 11. Lance Stroll, 12. Mick Schumacher, 13. Sebastian Vettel, 14. Guanyu Zhou, 15. Valtteri Bottas, 16. Daniel Ricciardo, 17. Esteban Ocon, 18. Alex Albon ja 19. Nicholas Latifi. George Russell starttasi varikolta voimayksikön vaihdon vuoksi. Kilpailu startattiin aikalailla välikelin renkailla, sillä rata oli kostea. Jännittävää!

Startti oli suhteellisen siisti ja veden vuoksi sumuinen. Pérez sai hienon startin ja nousi kilpailun johtoon! Albon pyörähti perällä, mutta jatkoi sitten kilpailua. Kierroksella 4/61 kärkikymmenikön järjestys oli 1. PER, 2. LEC, 3. SAI, 4. HAM, 5. NOR, 6. ALO, 7. GAS, 8. VET, 9. VER ja 10. TSU. Zhou keskeytti kierroksella 7/61 osuttuaan ilmeisesti Latifiin hännän perällä. Turva-auto otettiin radalle, vaikka Zhoun auto jäikin aika turvalliseen väliin radan reunaan. Latifi selvisi varikolle kolarin jälkeen, mutta keskeytti sitten.

Valtaosa kuljettajista vaikutti odottavan, että joku muu uskaltaisi kokeilla toista rengasseosta radan kuivuessa. Kierroksella 20/61 Verstappen raportoi vaikeuksista vaihdelaatikon kanssa. Alonso keskeytti radan reunaan kierroksella 21/61 – virtuaalinen turva-auto! Mercedes oli ensimmäinen (uhka)rohkea renkaiden vaihtaja laittaessaan Russellille medium-renkaat. Vaikutti olevan vielä liian märkää niille, ja kukaan muu ei ollut valmis vaihtamaan.

Albon osui seinään mukassa 8 kierroksella 26/61 jättäen jälkeensä etusiipensä. Virtuaalinen turva-auto, joka otettiin pois käytöstä oitis sen jälkeen, kun Albonin etusiipi oli saatu kiskottua irti seinästä. Albon suuntasi varikolle ja keskeytti sinne. Seuraavaksi Ocon ajautui ulos radalta kierroksella 28/61 auto savuten. Auto tiputti myös nestettä radan reunaan siistinä norona. Virtuaalinen turva-auto – jälleen.

Hamilton osui seinään kierroksella 33/61, mutta hän pääsi jatkamaan kilpailua pudoten viidenneksi Norrisin taakse ja Verstappenin eteen. Hamiltonin etusiipi hajosi seinäänajossa. Kärkikymmenikön tilanne tässä kohtaa oli 1. PER, 2. LEC, 3. SAI, 4. NOR, 5. HAM, 6. VER, 7. GAS, 8. VET, 9. STR ja 10. RIC. Keskeyttäjiä oli viisi. Leclerc sai medium-renkaat alleen kierroksella 35/61, ja varikolle suuntasivat myös muun muassa Hamilton ja Vettel. Pérez tuli varikolle seuraavalla kierroksella, samoin Sainz hänen perässään.

Tsunoda törmäsi syvälle turvavalliin mutkassa 10 kierroksella 36/61, ja käyttöön otettiin turva-auto jälleen kerran. Johan rytisi! Turva-auton poistuttua kilpailu jatkui, ja Verstappen paineli vauhdikkaasti radan ulkopuolelle pyörähtäen! Verstappen pääsi jatkamaan kilpailua ja suuntasi ensitöikseen varikolle saamaan alleen vielä kerran uudet renkaat. Russellin toinen takarengas puhkesi hänen otettuaan osumaa Schumacherin kanssa. Molemmat nilkuttivat varikolle, mutta kilpailu jatkui!

DRS otettiin käyttöön Pérezin ja Leclercin kamppailun tiivistyessä! Pérez oli rangaistusuhan alla rikkeestä turva-auton aikana, mutta tapahtunut tutkittaisiin vasta kilpailun jälkeen. Kenellekään ei oikein ollut selvää, mistä rikkeestä (ja minkä turva-auton aikana tapahtuneesta sellaisesta) oli nyt kyse (tämän osakilpailun tuomarointi oli muutenkin vähän all over the place). Russell kävi kilpailun loppupuolella varikolla hakemassa uudet renkaat alleen, vaikka hän ei kilpailun hänniltä sijainnilta 14 lisäpistettä siitä saisikaan. Hamilton teki epätasaisesti kuivuneella radalla ajovirheen, jonka myötä Verstappen nousi sijoituksen.

Maaliin saavuttiin järjestyksessä 1. Pérez, 2. Leclerc, 3. Sainz, 4. Norris, 5. Ricciardo, 6. Stroll, 7. Verstappen, 8. Vettel, 9. Hamilton, 10. Gasly, 11. Bottas, 12. Magnussen, 13. Schumacher ja 14. Russell. Kuusi kuljettajaa keskeytti kilpailun. Pérez valittiin ansaitusti Päivän kuljettajaksi. Pérez sai sen rangaistuksen, mutta säilytti silti voittonsa.

Japanissa jatketaan!

Aiemmat Singaporen osakilpailut

Singaporen GP 2019

Singaporen GP 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s