Katsaus vuoteen 2021

Vuoden 2020 mullistettua maailman sellaisena kun sen tunsimme, olivat odotukseni vuotta 2021 toiveikkaat mutta varautuneet. Haaveilin lähitöistä, hääjuhlasta, halauksista, kohtaamisista ja kulttuurista, mutta sain vain murto-osan siitä, mitä ilman pandemiaa olisi voinut olla. Mutta niin on kaikkien kohdalla kollektiivisen traumamme venyessä vuodesta toiseen. Vuoteen 2021 mahtui kuitenkin aivan valtavasti hyvää: rakkautta, iloa, naurua, terveyttä ja ystävyyttä. Otetaan lyhyt katsaus vuoteeni 2021! Vastaavan katsauksen vuodesta 2020 voi käydä lukemassa täältä.

Tammikuu

Tammikuu alkoi ihanissa merkeissä! Rentouttava joululoma päättyi hotelliyöhön Lillan Hotel & Kök’ssa. Hotelliloma ja siellä nautittu viiden ruokalajin illallinen oli vihkilahja työkavereiltani, ja oli ihanaa syödä hyvin, kylpeä kylpyammeessa ja nukkua kuohkeiden peittojen seassa!

Tammikuu on töissä perehdytysten ja tutustumisen aikaa, kun uusi hallitus aloittaa työskentelynsä ylioppilaskunnassa. Tammikuu olikin intensiivinen kuukausi täynnä uuden oppimista ja myös uusia kokemuksia: kävin ajamassa ensimmäistä kertaa kartingia!

Helmikuu

Helmikuu oli mukava kuukausi läheisten kanssa: vietimme alkukuusta synttäreitäni ja pian sen jälkeen ystävänpäivää. Ulkoilimme paljon raikkaassa talvisäässä. Pelasin paljon ja tutustuin uuteen peliin nimeltä Genshin Impact, jonka parissa minulla onkin kulunut useampi sata tuntia tänä vuonna – alkuvuodesta julkaistava Playstation wrap-up paljastakoon todelliset luvut.

Maaliskuu

Maaliskuu oli mukavaa aikaa! Etätöissä oli mielekästä tekemistä ja pääsin muun muassa esittelemään töissä toteuttamaani audiovisuaalista viestintää muiden ylioppilaskuntien viestintätoimijoille. Kuten kirjoitin aiemmassa postauksessani, tutustuin KonMari-metodiin työelämänkontekstissa ja konmaritin muun muassa etätyöpistettäni ja sähköpostien kansiointijärjestelmääni. Hurahdin palapelien tekemiseen ja kasasimme Veskun kanssa ensimmäisen yhteisen palapelimme – Fallout 4 -pelin latausscreenin kuvan! Vietin aikaa Dungeons & Dragonsin, Among usin, Fortniten ja muiden pelien parissa.

Huhtikuu

Huhtikuu oli jännittävin kuukausi, sillä töissä oli muutosten aikaa: edustajisto käsitteli ja hyväksyi ylioppilaskunnalle uuden linjapaperin! Töissä oli myös paljon muita kivoja juttuja, ja videoprojektit tuovat aina mahdollisuuden päästä hetkeksi lähitöihin.

Huhtikuuhun mahtui paljon rakkautta, sillä vuosipäivämme osuu vapun alle. Juhlimme sekä tapailun että seurustelun vuosipäivää ja etäillastimme myös Veskun perheen kanssa, mikä oli mukavaa! Pelasin (muistaakseni) alkuvuodesta aloittamani Resident Evil 0:n loppuun ja sain Apex Legendsissa ensimmäiset voittoni!

Toukokuu

Toukokuussa kävimme pitkästä aikaa Oulussa, mikä oli ihanaa! Pitkä helatorstaista alkanut viikonloppu sisäilsi paljon seikkailuja, yhdet revenneet housut ja yhdessäoloa Veskun perheen kanssa.

Jostain syystä toukokuun kohdalla puhelimeni on täynnä meemejä Oulun reissun kuvien lisäksi, joten kyseessä taisi olla aika meemikäs kuukausi! Aloimme valmistautua kaveriporukan kanssa uuteen DnD-kampanjaan ja opetin muille hahmojen tekemisestä.

KEsäkuu

Kesäkuu oli melkoinen! Sairastin kyhmyruusun, joka oli hyvin outo ja ikävä kokemus. Sain koronarokotteen, joka antoi toivoa tulevaan. Oli kesä, kohtaamisia, ystäviä ja juhlia – lähes tavallista elämää, voisi jopa sanoa! Kuten kirjoitin aiemmassa postauksessani, koin valtavan uudelleenrakastumisen lukemiseen Robert Jordanin Lohikäärmeviirin parissa juhannusyönä ja päädyin ostamaan koko suomenkielisen kirjasarjan kerralla.

Heinäkuu

Heinäkuu oli vuoden 2021 kermaa: ystäviä, mökkeilyä, pitkiä DnD-sessioita, odotettu Resident Evil: Villagen pelaaminen ja puhdasta onnellisuutta. Teimme myös Veskun kanssa ison päätöksen ja laitoimme asuntohakemuksen vetämään isompaan ja edullisempaan kotiin eri kaupunginosaan. Saimme asuntotarjouksen ja muutto kerrostalosta luhtitaloon koitti elokuussa!

Elokuu

Elokuussa muutimme ja se oli ihanaa! Saimme avaimet uuteen kotiin jo puolessa välissä kuuta, joten muutto tapahtui hiljattain ja hyvin suunnitellusti. Dcfixailimme menemään keittiön pintoja ja saimme keittiön, joka on käsittämättömän kotoisa! Vietin aikaa myös marjapensaassa Uuraisilla, pelien parissa sohvalla (sain ensimmäisen Horizon-voittoni Apexissa!) ja tapasin ystäviä muun muassa uimisen merkeissä! Paluu töihin oli mukava ja rauhallinen, koska aloitin työt viikkoa aiemmin kun moni muu toimistolla, ja sain rauhassa orientoitua tulevaan syksyyn.

Syyskuu

Syyskuussa totuttelimme arkeen uudessa kodissa ja juhlimme ensimmäistä hääpäiväämme. Saimme toiset koronarokotteet ja nautimme läheistemme seurasta ja luonnosta.

Lokakuu

Bullet journalissani on vuosi pikseleinä -sivu, johon väritän yhden ruudun per päivä sen päivän mielialan mukaan. Lokakuussa on noin kahden viikon oranssi sarake, mikä viittaa stressiin hallitsevana mielialana. Lokakuu oli stressaavaa ja tein aika pitkiä työpäiviä, mutta palauduin etenkin luonnossa retkeillessä sekä pelaten. TREYn vuosijuhlia vietettiin hyvässä seurassa ja hauskaa pitäen! Sienestimme Veskun kanssa, mikä oli hauskaa – en ollut nimittäin sienestänyt moneen vuoteen.

Marraskuu

Kirjoitin marraskuusta 2020 seuraavasti: ”Marraskuu eli järjestötyöntekijän lempikuukausi! Töissä oli intensiivistä: edustajistovaalit, liittokokous, edustajiston syys- ja järjestäytymiskokoukset ja kaikkiin näihin liittyvä valmistautuminen ja viestintä – puhumattakaan tunteiden vuoristoradasta. Muistelen marraskuuta 2020 ehdottomasti mitä suurimmalla lämmöllä.” Korvaa edustajistovaalit Tampereen ylioppilaskunnan ensimmäisellä mielenilmauksella, niin sama pätee tähän vuoteen! Marraskuu oli intensiivinen kuukausi täynnä tunteita, ja se oli yhtä ikimuistoinen kuin edeltäjänsä.

Joulukuu

Ja nyt olemme joulukuussa! Vuoden päättyminen on aina haikeaa, sillä hallitus vaihtuu ja omasta rakkaasta työparista täytyy päästää irti. Tämä vuosi on erityisen haikea, sillä myös esihenkilöni siirtyy ensi vuonna uusiin haasteisiin. Tottakai yllätysläksiäiset pikkujoulujen yhteydessä olivat siis paikallaan! Perinteeksi muodostunut itsenäisyyspäivän yhteydessä oleva miniloma Oulussa tuli tarpeeseen ja oli sekä hauska että rentouttava. Kävimme Oulun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa, joka oli aivan ihana paikka täynnä värejä, tuoksuja ja lämpöä. Joululoma on vierähtänyt ystäviä nähden, sukuloiden ja mökkeillen!


Vaikka pandemia edelleen varjostaa elämää, jäävät vuodesta 2021 mieleen etenkin kaikki rakkaus, ystävyys ja välittäminen, joita olen saanut osakseni. Olen onnekas, että saan tehdä työtä, jota rakastan, ja elää elämääni ympärilläni rakastamani läheiset. Tästä on hyvä lähteä kohti ensi vuoden seikkailuja!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s