Formulafiiliksiä! Yhdysvaltain GP

Tänään ajetaan Yhdysvalloissa meille iltakilpailussa. Kuljettajien mestaruustaistelu on käyty, mutta vielä kisataan ennätyksistä, muista sijoituksista kuljettajien MM-taistossa sekä tietenkin valmistejien mestaruudesta. Kilpailuun lähdetään järjestyksessä 1. Carlos Sainz, 2. Max Verstappen, 3. Lewis Hamilton, 4. George Russell, 5. Lance Stroll, 6. Lando Norris, 7. Valtteri Bottas, 8. Alex Albon, 9. Sergio Pérez, 10. Sebastian Vettel, 11. Pierre Gasly, 12. Charles Leclerc, 13. Kevin Magnussen, 14. Fernando Alonso, 15. Daniel Ricciardo, 16. Mick Schumacher, 17. Nicholas Latifi, 18. Guanyu Zhou ja 19. Yuki Tsunoda. Esteban Ocon starttaa varikolta kilpailuun.

Startti on yllättävän siisti! Odotetusti Verstappen nousee kilpailun kärkeen, ja paalupaikalta startannut Sainz pyörähtää radalla otettuaan osumaa Russellin kanssa. Sainz keskeyttää varikolle heti kättelyssä. Aston Martinit saivat hienot startit: Stroll ajaa sijalla 3 ja Vettel sijalla 5. Kierroksella 3/56 kärkikymmenikön järjestys on 1. VER, 2. HAM, 3. STR, 4. RUS, 5. VET, 6. PER, 7. NOR, 8. GAS, 9. LEC ja 10. ALB. Russell saa viiden sekunnin aikarangaistuksen kolarista Sainzin kanssa. Latifi pyörähtää, mutta matka hännillä jatkuu.

Ensimmäisiä varikkopysähdyksiä tehdään kierroksella 11/56. Verstappen raportoi kovasta tuulesta. Hamilton tulee toiselta sijoitukselta varikolle hakemaan kovat renkaat alleen, ja hän palaa radalle seitsemänneksi. Verstappen ja Russell tulevat sisään seuraavalla kierroksella. Verstappen pääsee radalle toiseksi, kun taas Russell putoaa rangaistuksensa myötä yhdeksänneksi. Pérez johtaa kierroksen verran ja tulee sitten itse varikolle Norrisin kanssa samaan aikaan. Näiden pysähdysten jälkeen kärkikymmenikön tilanne on 1. VER, 2. LEC, 3. STR, 4. VET, 5. HAM, 6. PER, 7. ALO, 8. RUS, 9. MSC ja 10. OCO.

Kierroksella 18/56 Bottas pyörähtää radalta ja keskeyttää. Turva-auto! Leclerc ja Vettel saavat ilmaiset varikkopysähdykset, samoin Alonso. Leclerc palaa radalle sijalle 4 ja Vettel sijalle 6. Turva-auto poistuu kierroksella 21/56, ja kilpailu jatkuu – hetken. Alonso ja Stroll kolaroivat pahannäköisesti suoralla Alonson osuessa Strollin perään. Alonson auto keulii, ja Strollin auto pyörähtää radalla muiden väistellessä. Stroll keskeyttää. Alonso nilkuttaa varikolle ja yrittää jatkaa kilpailua. Turva-auto tulee takaisin radalle. Tuomaristo tutkii tilannetta jostain syystä vasta kilpailun jälkeen.

Kierroksella 26/56 kilpailu jatkuu taas! Nyt uudelleenstartissa ei ole ihmeellisempiä tapahtumia. Leclerc yrittää ohittaa Pérezin kierroksella 29/56, mutta ei pääse ohi. Kärkikymmenikön tilanne on 1. VER, 2. HAM, 3. PER, 4. LEC, 5. RUS, 6. VET, 7. GAS, 8. TSU, 9. NOR ja 10. MSC. Kierroksella 30/56 Leclerc saa ohitettua Pérezin rohkealla ohituksella!

Kierroksella 35/56 Hamilton hakee alleen uudet kovat renkaat. Verstappen ja Leclerc tulevat varikolle seuraavalla kierroksella. Käy jotain, mitä ei koskaan käy: Red Bull mokaa varikkopysähdyksen! Leclerc pääsee lähtemään varikolta ennen Verstappenia, joka kärsii huonosta pysähdyksestä. Kaksikko palaa radalle sijoituksille 5 ja 6. Russell tulee varikolle ja palaa radalle sijalle 7.

Pérez tekee varikkopysähdyksen kierroksella 39/56. Verstappen ohittaa Leclercin, mutta Leclerc ottaa paikkansa takaisin. Nyt sitä kilvanajoa! Sebastian Vettel johtaa hetken ajan F1-kilpailua vuonna 2022, ja minä olen onnellinen. Pian Verstappen pääsee Leclercista ohi, ja Hamilton ohittaa Vettelin nousten kilpailun kärkeen. Vettel tulee varikolle kierroksella 42/56 ja kärsii huonon pysähdyksen, mikä pudottaa hänet sijalle 13. It was fun while it lasted.

Lando tykittelee ohituksia, ja Zhou, Albon ja Ocon jäävät hänen taakseen hänen noustessaan sijalle 8! Kierroksella 50/56 Verstappen ohittaa Hamiltonin ja nousee kilpailun kärkeen. Hamilton jää kuitenkin kärkkymään ja yrittää saada johdon takaisin. Vettel ohittaa Albonin hienosti ja nousee sijalle 9.

Verstappen ja Hamilton paukuttavat useasti yli ratarajoista, ja molemmat ovat rangaistusuhan alla ratarajojen ylittämisestä. Russell käy varikolla kierroksella 55/56 hakemassa mahdollisuuden nopeimman kierroksen pisteeseen. Maaliin saavutaan järjestyksessä 1. Verstappen, 2. Hamilton ja 3. Leclerc. Russell saa nopeimman kierroksen pisteen. Vettel valitaan ansaitusti Päivän kuljettajaksi. Red Bull voittaa tallimestaruuden.

Aiemmat Yhdysvaltain osakilpailut

Yhdysvaltain GP 2021

Yhdysvaltain GP 2019

Yhdysvaltain GP 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s