Kohti häitä pt. 5 – Hääjuhla

Juhlimme häitämme 1.10.2022 Haiharan kartanolla! Kannattaa lukaista aiempi postaukseni häihin liittyen ennen tätä kertomusta, sillä jatkan siitä, mihin edellisessä postauksessa jäin.

Ennen häitä

Pääsimme koristelemaan hääpaikkaa edellisenä iltana, ja saimme hääpaikan todella hyvälle mallille illasta. Pidimme myös kenraaliharjoitukset sisääntulolle, seremoniapuheelle ja ensimmäiselle tanssille. Jos katuisin elämässä asioita (minulla on periaatteena, että en kadu), katuisin varmaan sitä, että tämä oli ensimmäinen kerta, kun harjoittelimme ensimmäistä tanssia. En ymmärrä musiikista tai tahdituksesta mitään, eikä meidän valitsemamme kappale toiminut tanssittavana kovinkaan hyvin, koska Veskun oli yllättän vaikea viedä ja minun olla vietävänä. Tottakai tiedossa oli, että häämekkoni helma on pitkä ja siinä on kannateltavaa, mutta kyllä se silti tuli pienenä lisäkuumotuksena tanssivaikeuksiimme. Paniikkihan siinä tuli, ja yö meni tanssia murehtiessa.

Hääpäivän aamu

Seuraavana aamuna mimosa kädessä pohdin tanssia ja tanssahtelin siskoni olohuoneessa laittautumisen lomassa. Meidän first dance -soittolistan neljä ensimmäistä kappaletta oli valittu huolella, ja niiden keskinäinen järjestys oli myös pitkän harkinnan tulos. Pistimme tuon järjestyksen kuitenkin uusiksi hääpäivän aamuna. Palataan tähän myöhemmin! Sain mielenrauhan kappaleiden järjestyksen muuttamisen jälkeen, ja sitten valmistautuminen olikin iloa.

Valokuvaus

Olimme sopineet valokuvaushetken niin, että ehtisimme valokuvauksen jälkeen vielä hetken hengähtämään kotiin ennen palaamista juhlapaikalle juhlan alkua varten. Haiharan kartano on ympäristönä todella kaunis, ja syksy oli juuri oikeassa vaiheessa väriloistoon. Saimme todella kauniita kuvia, ja kiitos niistä kuuluu kuvaajallemme Kirsikalle (KirsikkaVisuals)!

Tästä eteenpäin kaikki blogitekstin kuvat ovat Kirsikan ottamia.

Juhlan alku ja seremonia

Hääjuhla sujui kokonaisuudessaan mukavan rennosti ja omalla painollaan! Yksi tärkeimmistä valinnoista häiden suhteen oli seremoniamestarin valinta, ja charmikas ystävämme Ville hoiti pestin luonnostaan lunkilla ja humoristisella otteella! Toinen tärkeä valinta oli seremoniapuheen, eli hääjuhlan epävirallisen vihkipuheen, pitäjä, johon valitsimme ystävämme Ilmarin. Seremonia oli rento ja meidän näköinen, ja olen niin onnellinen, että hoidimme viralliset seremoniat erikseen hääjuhlasta ja täällä olimme vain omien ihmisten seurassa ja ympäröimänä. Sisääntulokappaleemme oli muuten Vitamin String Quartetin versio Somewhere only we know -kappaleesta, mikä liikuttaa minua vieläkin.

Ruokailua ja vanhempien puheet

Kerroinkin jo edellisessä postauksessa tarjoiluistamme, joita nautimme hyvässä seurassa! Tanssiminen jännitti minua niin paljon, että söin aika vähän, mutta onneksi ruokaa jäi sen verran yli, että sain nauttia siitä rauhassa ja vatsan täydeltä vielä häiden jälkeen! Ruokailun lomassa oli meidän vanhempiemme puheet, ja meidän molempien äidit puhuivat sydämellisen kauniisti.

Väliohjelma

Häidemme erikoisuus oli taimen istutus, joka oli pääruoan ja jälkiruoan välissä olevan tauon ensimmäinen ohjelmanumero. Vesku oli vuosia sitten ystävänsä häissä Virossa, missä hän näki tämän hääjuhlaperinteen ensimmäistä kertaa: hääpari istuttaa yhdessä taimen, ja siitä kasvava puu kuvastaa hääparin kasvavaa rakkautta ja kestävää avioliittoa. Me valitsimme puuksemme kartiovalkokuusen, ja istutimme sen häissä. Tämän jälkeen oli yhteiskuvien ja kimpun yeettauksen (eli kimpun heiton) aika! Minulla oli heittokimppu yeetattavaksi, mikä on muuten hyvä konsepti! Näin sain säästää oman hääkimppuni ja kuivattaa sen muistoksi.

Jälkiruoka, musiikkia ja puheita

Oli jälkiruoan aika! Yllättävää kyllä, häissämme ei ollutkaan juustopöytää, mutta kahta erilaista kakkua löytyi! Kakun koristeen on suunnitellut ystäväni Jenni, ja teetimme sen Eco Decorissa. Siitä jäi ihana muisto!

Kakun leikkauksen lisäksi ohjelmassa oli kaason Tiian ja bestmanin Velun puheet sekä tätini Mariannen ja kummisetäni Samin musiikkiesitykset. Emme ennalta tienneet, mitkä kappaleet Sami ja Marianne valitsivat toivomiemme kappaleiden joukosta, joten musiikkiesitys oli omalta osaltaan yllätys. Kohokohta oli Johanna Kurkelan Oothan tässä vielä huomenna?, joka on kauneimpia tietämiäni rakkauslauluja. Viimeistään tässä kohtaa liikutuin kyllä todella.

Tanssit

Palataanpas tanssijännitykseen! Päätimme tosiaan hääpäivän aamuna vaihtaa valitsemiemme first dance -kappaleiden järjestystä, ja nyt oli aika tanssia ne tässä uudessa järjestyksessä. First dance -kappaleemme piti olla Oopperan kummituksen All I ask of you, mutta lopula se päätyi olemaan vasta kolmas tanssittava tanssi. Alunperin meillä oli tarkoituksena, että suosikkivideopelimme soundtrackilla oleva Dawn Winery Theme olisi soinut alustuskappaleena tanssia sisään spiikatessa, mutta koska sen tahditus on valssi, se päätyi olemaan lopulta itse first dance -kappaleemme. Ajattelin aluksi, että eihän nyt first dance voi kestää vain minuuttia, mutta niissä kuumotuksissa minuuttikin oli hyvin pitkä aika. Toiseksi tanssittavaksi kappaleeksi nousi Taylor Swiftin Lover (first dance remix), ja kolmantena tanssittavana kappaleena oli viimein All I ask of you. Juhlavieraat liittyivät tanssiin mukaan Loverin säkeistössä, joka alkaa ”Ladies and gentlemen, will you please stand?”, mikä oli aika maaginen hetki, ja koska emme olleet tanssilattialla enää kaksin All I ask of youn kohdalla, sai siinä vähän sitten kompastellakin ja vain fiilistellä hetkessä. Heartlandin I loved her first on perinteinen father-daughter dance, jonka tanssin vuorotellen kunkin perheenjäseneni kanssa ja Vesku toisen mummonsa, ja siitä eteenpäin ilta olikin tanssahtelua ja rentoutumista.

Open mic ja tanssimista

Loppuillasta ohjelmana oli häiden perinteinen kenkäleikki, open mic -hetki spontaaneille puheille, sekä tanssimista soittolistoin booty shake ja slovarit. Vaikka itse sanonkin, booty shake oli niin bängeri soittolista, että en voinut lopettaa tanssimista vaikka kuinka hikoilutti ja hengästytti. Jos suunnittelet häiden järjestämistä, tärkein vinkkini on, että laita Katri Helenan Letkis soittolistalle! Vaihdoin jossakin vaiheessa iltaa lyhyeen silkkiseen Uhana Designin vihkimekkooni, sillä häämekossa alkoi tulla liian kuuma, ja se alkoi myös painaa jo aika paljon hartioita sen laahuksen painon vuoksi.

Illan viimeiset hitaat olivat Taylor Swiftin You are in love ja New Year’s Day, ja ne olivat maagisia hetkiä vain meidän kahden kesken. ♡

Outfit of the day

Loppuun vielä koonti tämän morsiamen häälookista! Erityismaininta ja -kiitos upeista korvakoruista, jotka kaverini Hannele (Aamuvirkkuu) teki minulle tilaustyönä häämekkoni kuosin pohjalta.

Hääpäivämme oli ikimuistoinen, ja herkistyn vieläkin sitä muistellessa! Kiitos juhliemme mahdollistamisesta Tiia, Roosa, Ville, Ilmari ja Velu, ja kiitos päivämme ikuistamisesta Kirsikka (KirsikkaVisuals)! ♡

Kohti häitä -blogit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s