Katsaus vuoteen 2018

Vuosi 2018 oli pitkä vuosi – tuntuu, että sen alusta on pieni ikuisuus. Tänä vuonna on ehtinyt tapahtua paljon kaikenlaista: sain ihanan työpaikan, Pulla tuli perheeseemme, kävimme Ruotsissa Demi Lovaton konsertissa sekä muutamalla risteilyllä ja useasti Oulussa; suunnittelin murhamysteerin ystävän kanssa juhannusmökille, kävin ensimmäistä kertaa häissä, olin mukana muuttamassa maailmaa luottamus- ja vapaaehtoistöissä ja kirjoittelin näistä myös tänne blogiin.

Kirjoitin uudenvuodenlupauksistani vuodelle 2018 vuoden alussa, sen voi lukea kokonaisuudessaan täältä ja osittain alta:

  1. Luen vähintään kirjan kuussa. Kuten kirjoitin edellisessä postauksessani, ”ehdin” lukea vain kuusi kirjaa tänä vuonna, joten uusin tämän lupauksen vuodelle 2019.
  2. Aloitan liikuntaharrastuksen. Osallistuin Äkkilähtö kesäkuntoon-pienryhmäkursseille keväällä ja se oli hauskaa! Kirjoitin kursseista myös täällä. Valmentajien vaihtuessa en jatkanut enää kurssilla, mutta loppukesästä Vesku osti minulle maastopyörän, joten uusi liikuntaharrastus on ollut vireillä myös syksyllä!
  3. Alamme suunnitella häitä. Aloimme Veskun kanssa suunnitella häitä yhteiseen hää-bullet journaliimme ja teimme säästösuunnitelman häitä varten. Säästäminen alkaakin tammikuussa 2019!
  4. Syön terveellisemmin. Söin vähemmän punaista lihaa ja päätin luopua siitä kokonaan joulukuussa. Söin enemmän kasvisruokaa ja myös avoimemmin kalaa. Herkut maistuivat mielestäni kohtuudessa, ja käytin alkoholia sopivasti.
  5. Bloggaan suunnitelmallisemmin. Tein bujoon joka kuussa aikatauluja blogipostausten suunnitteluun. Tahti on ollut vaihteleva ja suurimmilta osin olen ollut tyytyväinen. Syksy ja talvi ovat olleet hiljaisempia, mikä on toki harmittanut. Hankin itselleni hyvän kameran, mutta en ole hankkinut vielä muuta kalustoa esimerkiksi vlogaamiseen.
  6. Parantelen järjestökrapulaani. Intensiivisen opiskelijakunta-aktiivivuoden jälkeen siirryin politiikkaan. Alkuvuodesta pääsin Tampereen vihreiden nuorten tapahtumatiimiin ja elokuussa hallitukseen täydennyshaussa. Ensi vuonna saan kunnian toimia Virnun hallituksen puheenjohtajana ja Vihreiden nuorten feministisen työryhmän jäsenenä.
  7. Olen paremmin läsnä. Tämä vaivaa minua edelleen, sillä koen vieläkin, että minulla on enemmän keskittymisvaikeuksia kuin aiemmin. Tarkkailen asiaa.

Vuoteen 2018 mahtui paljon vanhoja rakkaita ystäviä ja uusia tuttavuuksia. Oli ilo viettää vuosi kanssanne kauhupelejä pelaten, iltaa istuen, kahvitellen, vujuillen ja mökkeillen. ❤ Oli myös mahtavaa päästä lukion luokkakokoukseen ja nähdä 10C-luokkakavereitani ja entistä opettajaani!

 

Vietimme Veskun kanssa sekä ensimmäistä vuosipäivää että kihlauksen ensimmäistä vuosipäivää. Pidimme hauskaa, kasvoimme yhdessä, suunnittelimme häitä ja rakastuimme yhä enemmän toisiimme.

 

12. maaliskuuta Imatralla syntyi ihana yllätys, joka muutti elämämme. Pulla tuli perheeseemme 5. toukokuuta ja hän on kasvanut rakkaaksi osaksi perhettämme. Pulla on opettanut meille vastuullisuutta, ajankäyttöä, priorisointia ja niin paljon rakkautta. Pulla on valtavan rakas corginpentu, jonka kanssa on ihanaa leikkiä, lenkkeillä, seikkailla, halailla ja viettää aikaa koti-illoista työpäiviin. Pullan uudet lempilelut ovat joululahjaksi saatu valaspehmolelu ja sen sisar hailelu, ja hän on oppinut syömään erilaisia raakaruokia, suosikkeina etenkin hirvi ja lohi.

 

Yksi parhaista asioista, joita 2018 on tuonut minulle, on Tampereen vihreät nuoret – Virnu. Lähdin alkuvuodesta Virnun toimintaan mukaan tapahtumatiimissä, jossa tapasin samanhenkisiä nuoria, joiden kanssa muuttaa maailmaa. Järjestimme tapahtumia muun muassa maksuttomasta ehkäisystä, kurdien tilanteesta maailmalla sekä seksipositiivisuudesta. Vierailimme eduskunnassa ja osallistuimme Vihreiden nuorten liittokokoukseen. Syksyllä minut valittiin ensin vuoden 2018 hallitukseen täydennyshaussa ja sitten vuoden 2019 puheenjohtajaksi. Minulla on rinnallani mahtava ja motivoitunut hallitus. Odotan innolla, mitä puheenjohtajavuosi tuo tullessaan!

Lähdin myös mukaan Suostumus2018-kampanjaan ja kahteen eduskuntavaalikampanjaan. Suostumus2018 keräsi tarvittavat 50 000 allekirjoitusta ja etenee eduskuntaan, jonne aiomme kovalla työllä ja mahtavilla kampanjatiimeillä saada Iiris Suomelan ja Merve Caglayanin kevään vaaleissa.

Helmikuussa aloitin Tampereen yliopiston ylioppilaskunta Tamyn viestintäasiantuntijana. Sanat eivät riitä kuvaamaan, kuinka tärkeä Tamysta ja sen työyhteisöstä minulle ehti tulla vuodessa. Sain olla mukana tekemässä vaikuttavaa opiskelijoiden edunvalvontaa, rakentamassa Tampere3:a, kehittämässä organisaation viestintää ja oppimassa itsekin niin paljon uutta.

Sain olla osa yhteisöä, joka palaa halusta muuttaa maailmaa, jolla on kunnianhimoa ja tahtoa tehdä ahkerasti töitä omien arvojensa eteen ja joka muistaa myös juhlia onnistumisia ja yhteisönsä jäsenten saavutuksia. Minulla oli paras esihenkilö, mitä vastavalmistunut työelämään siirtynyt voi ikinä toivoa. Tamyssa sain elämääni ihania ystäviä, sain tehdä töitä omien esikuvieni kanssa, sain omille sektoreilleni aivan mahtavat ja motivoituneet hallituslaiset. Syksyllä sain uuden ystävän ja työkaverin Meerin, jonka kanssa jokainen työpäivä on ollut täynnä naurua.

Tämä on viimeinen päivä, kun Tamy on olemassa. Huomenna toimintansa aloittaa uusi työpaikkani, Tampereen ylioppilaskunta TREY. Vuodesta 2019 tulee jännittävä vuosi työn osalta, kun pääsen omalta osaltani rakentamaan tampereelle uutta ylioppilaskuntaa!

Vapaa-ajalla olemme käyneet retkillä ja seikkailemassa Suomessa ja muutaman kerran Ruotsissa. Olemme pyöräilleet ja käyneet Veskun kanssa erilaisilla hauskoilla treffeillä. Olen nähnyt 30 Seconds to Marsin ja Demi Lovaton konserteissa ja oppinut syömään uusia ruokia. Olen myös löytänyt ylisuuria pehmoleluja, joista yhden (laaman) Vesku ajoi pyöräntarakalla kotiin.

Kiitos kaikille elämässäni oleville vuodesta 2018! Katsotaan, mitä kaikkea ensi vuosi tuo tullessaan! ★

Ps. Spotifyn 2018 -vuoteni:

IMG_8938

Instagramin Best nine 2018:

IMG_9677.jpg

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s