Uusi vuosi, parempi minä

Uusi vuosi on vierähtänyt käyntiin, ja olen pyöritellyt uudenvuodenlupauksia tässä muutaman päivän. Yleisesti lupaan huolehtia paremmin omasta jaksamisestani niin henkisesti kuin fyysisestikin. Pidän töissä aina lounastauon, jonka aikana myös lounastan, pyrin juomaan 2 litraa vettä päivässä ja en nipistä unen määrästä. Olen enemmän läsnä, kuuntelen paremmin ja keskityn hetkessä elämiseen. Näitä yleisiä, joita varmasti moni muukin miettii ja lupaa. Halusin kuitenkin myös tehdä viisi konkreettista lupausta itselleni.

  1. Luen kirjan kuussa. Tämän tosiaan uusin viime vuoden lupauksista, sillä viime vuonna en yltänyt siihen. Minulla on jonossa monta hyvää ja inspiroivaa kirjaa, joiden lukemisen olen jo aloittanut tai odotan innolla. Tänä vuonna luen vähintään sen yhden kirjan kuussa!
  2. Bloggaan aktiivisemmin (ainakin kaksi kertaa viikossa). Konkreettisen tavoiteluvun antaminen pelottaa, mutta se myös motivoi. Pyrin kirjoittamaan tänne kaksi kertaa viikossa, oli kyseessä sitten kuulumispostaus, pelifiilistely, leffa-arvostelu tai poliittinen mielipide.
  3. Annan enemmän aikaa läheisille. Näen enemmän ystäviä, niin lähellä asuvia kuin kauempanakin olevia. Vaalin perhe-elämää ja seikkailen ja välillä myös ihan vain löhöilen Veskun ja Pullan kanssa. Annan aikaa myös itselleni.
  4. Käyn enemmän Keski-Suomessa. Vielä lukioikäisenä kävin joka viikonloppu – joka toinen viikonloppu isovanhempieni luona Uuraisilla ja Tikkakoskella. Käynnit ovat vähentyneet, mutta haluan muuttaa tämän. Tänä vuonna aion käydä enemmän isovanhempieni luona.
  5. Otan Harry Potter -tatuoinnin. Olen suunnitellut tätä pitkään ja pohtinut, millainen olisi ”se täydellinen” Harry Potter -tatuointi. Fakta on kuitenkin se, että minun piirtotaidoillani se ei tule olemaan täydellinen, vaan riittää, että idea on niin maaginen, että iholla teos vasta herääkin eloon ja kukoistukseen. Tiedän suunnilleen, mitä haluan, ja tatuoija osaa varmasti ilmaista sen paperille ja iholle paremmin kuin minä.

Vuodesta 2019 tulee kasvamisen vuosi. Tänä vuonna suunnittelen, mitä haluan tehdä elämässäni seuraavaksi ja mitkä ovat seuraavat suuret askeleet. Suunnittelemme Veskun kanssa häitä ja kasvatamme Pullaa huolella ja rakkaudella. Näen enemmän ystäviä ja sukulaisia ja olen läsnä heidän kanssaan. Tampereen vihreiden nuorten puheenjohtajana pyrin omalta osaltani vaikuttamaan siihen, että nuorten äänestysaktiivisuus ja kiinnostus poliittisesta vaikuttamisesta kasvaa ensi kevään vaaleissa. Teen kunnianhimoisesti uuden ylioppilaskunnan viestintää, mutta en oman jaksamiseni kustannuksella. Opin uutta valo- ja videokuvaamisesta. Muistan kiittää, pyytää anteeksi, nauraa ja puhua tunteistani. Kirjoitan enemmän päiväkirjaan, jotta minun olisi helpompaa jäsentää ajatuksiani ja tunteitani. Pelaan Resident Eviliä, katson rästissä olevia sarjoja ja välillä ihan vain olen. Tässä taisi tulla vähän enemmän konkreettisia tavoitteita kuin viisi, mutta näillä on hyvä aloittaa tämä vuosi.

Mitä uudenvuodenlupauksia te teitte? ★

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s