Formulafiiliksiä! Steiermarkin GP

Seuraavat osakilpailut viihdytään Red Bull Ringillä Itävallassa! Tänään on vuorossa Steiermarkin osakilpailu, johon lähtöjärjestys on 1. Max Verstappen, 2. Lewis Hamilton, 3. Lando Norris, 4. Sergio Pérez, 5. Valtteri Bottas, 6. Pierre Gasly, 7. Charles Leclerc, 8. Fernando Alonso, 9. Lance Stroll, 10. George Russell, 11. Yuki Tsunoda, 12. Carlos Sainz, 13. Daniel Ricciardo, 14. Sebastian Vettel, 15. Antonio Giovinazzi, 16. Nicholas Latifi, 17. Esteban Ocon, 18. Kimi Räikkönen, 19. Mick Schumacher ja 20. Nikita Mazepin. Radan yllä näkyy sadepilviä, mutta sateen todennäköisyys on vain 40 %. Kärkikymmeniköstä Verstappen, Hamilton, Bottas ja Russell lähtevät kilpailuun medium-renkailla, muut pehmeillä.

Startti on suhteellisen siisti. Giovinazzi pyörähtää mutkassa 3. Pérez ja Norris ajavat esimerkillisesti haastaen hetken jopa Hamiltonia. Leclerc, Gasly ja Latifi ovat kärsineet vahinkoa avauskierroksella ja kaikki suuntaavat varikolle. Gaslyn ja Latifin yhdet renkaat ovat hajonneet, kun taas Leclerc on kärsinyt etusiipirikon. Gasly nilkuttaa varikolle ja joutuu keskeyttämään, muut jatkavat kilpailua.

Avauskierroksella on hälinää. Kuva: F1-Twitter

Ricciardo on noussut hyvin sijoituksia, kunnes hän raportoi teknisistä ongelmista autossa. Kierroksella 10 Pérez ohittaa Norrisin. Myös Norrisin autossa on häikkää, ja myös Bottas ohittaa hänet. Kierroksella 13/71 tilanne on 1. VER, 2. HAM, 3. PER, 4. BOT, 5. NOR, 6. STR, 7. ALO, 8. RUS, 9. TSU, 10. SAI, 11. VET, 12. RAI, 13. RIC, 14. OCO, 15. GIO, 16. MAZ, 17. LEC, 18. MSC ja 19. LAT.

Russellin varikkopysähdys on hyvin hidas, kun auton vikoja korjataan. Pérez tulee varikolle kierroksella 27/71, ja kierrosta myöhemmin sisään tulee Bottas. Myös Hamilton tulee varikolle, samoin Stroll. Tilanne kärkikymmenikössä on kierroksella 29/71 seuraava: 1. VER, 2. HAM, 3. NOR, 4. BOT, 5. PER, 6. SAI, 7. RAI, 8. RIC, 9. LEC ja 10. OCO. Verstappen tulee varikolle kierroksella 30/71 ja palaa radalle kilpailun kärkeen. Russellin autossa on ongelmia ja hän joutuu tulemaan varikolle uudelleen. Norris tulee varikolle kierroksella 32/71 ja hän palaa radalle seitsemänneksi Räikkösen taakse. Tällä hetkellä 5. Sainz, 7. Räikkönen, 8. Ricciardo, 10. Ocon ja 16. Schumacher eivät vielä ole käyneet varikolla kertaakaan. Ricciardo, Räikkönen ja Ocon tulevat varikolle kierroksella 38/71.

Russell keskeyttää teknisen vian vuoksi kierroksella 39/71. Ferrarit ajavat hyvää kilpailua Leclercin ohittaessa Räikkösen ja Sainzin Strollin. Leclerc kipuaa sijoituksissa ja pääsee myös Vettelin ohi. Leclerc on ajamassa nyt pisteille.

Kierroksella 55/71 Pérez tekee toisen varikkopysähdyksen ja saa medium-setin alleen. Yllättävää! Leclerc ohittaa Tsunodan ja nousee yhdeksänneksi. Hetken kuluttua Leclerc painaa ohi myös Alonsosta ja myöhemmin Strollista.

Kierroksella 67/71 tilanne on 1. VER, 2. HAM, 3. BOT, 4. PER, 5. NOR, 6. SAI, 7. LEC, 8. STR, 9. ALO ja 10. TSU. Kierroksella 70/71 Hamilton otetaan sisään varikolle hakemaan nopemman kierroksen lisäpistettä tuoreilla pehmeillä renkailla. Pérez kärkkyy aivan Bottaksen kannoilla.

Maaliin saavutaan järjestyksessä 1. Max Verstappen, 2. Lewis Hamilton ja 3. Valtteri Bottas. Hamilton saa nopeimman kierroksen lisäpisteen. Päivän kuljettajaksi valitaan ansaitusti Charles Leclerc. Ensi viikolla jatketaan samalla radalla!

Aiemmat Red Bull Ringillä ajetut osakilpailut

Itävallan GP 2020

Steiermarkin GP 2020

Itävallan GP 2019

Itävallan GP 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s