Formulafiiliksiä! Itävallan GP

Jatketaan Red Bull Ringillä Itävallassa! Tällä kertaa lähtöjärjestys on 1. Max Verstappen, 2. Lando Norris, 3. Sergio Pérez, 4. Lewis Hamilton, 5. Valtteri Bottas, 6. Pierre Gasly, 7. Yuki Tsunoda, 8. George Russell, 9. Lance Stroll, 10. Carlos Sainz, 11. Sebastian Vettel (3 lähtöruudun rangaistus), 12. Charles Leclerc, 13. Daniel Ricciardo, 14. Fernando Alonso, 15. Antonio Giovinazzi, 16. Kimi Räikkönen, 17. Esteban Ocon, 18. Nicholas Latifi, 19. Mick Schumacher ja 20. Nikita Mazepin.

Startti. Kuva: F1-Twitter

Startti on siisti. Hamilton haastaa Pérezia ja Gasly Bottasta. Ocon on jäänyt radan varteen avauskierroksen aikana eturipustusten rikkoutuessa, joten turva-auto otetaan radalle. Kierroksen 3/71 päätteeksi tulee jännittävä uudelleenstartti: Pérez ja Norris ajavat rinta rinnan, Bottas haastaa Hamiltonia. Mittelössään Norrista vastaan Pérez ajautuu radan ulkopuolelle hiekalle ja putoaa kymmenenneksi. Tuomaristo tutkii tilannetta. Tilanne kärkikymmenikössä on 1. VER, 2. NOR, 3. HAM, 4. BOT, 5. GAS, 6. TSU, 7. STR, 8. VET, 9. RIC ja 10. PER.

Kierroksella 15/71 Leclerc ja Pérez ajavat hienosti kilpaa, ja Leclerc tekee hienon ohituksen. Pérez yrittää saada paikkansa takaisin, muttei onnistu. Myös Ricciardo ajaa hienoa kilpailua ja on noussut jo viidenneksi. Norris saa viiden sekunnin aikarangaistuksen Pérezin pakottamisesta radalta. Hamilton ohittaa Norrisin ja nousee toiseksi kilpailussa kehuen Norrisin suoritusta: ”Such a great driver, Lando.”

Leclercin ja Pérezin kilpa-ajoa. Kuva: F1-Twitter

Kierroksella 31/71 Norris tulee kärsimään aikarangaistuksensa ja saa uudet renkaat alleen. Myös Bottas tulee varikolle ja pääsee Norrisin ohi varikkopysähdysten aikana. Tilanne kärjessä on nyt 1. VER, 2. HAM, 3. BOT, 4. NOR ja 5. LEC. Verstappenin johto on jo lähes 14 sekuntia. Hamilton tulee varikolle ja pitää paikkansa. Koska Hamilton, Bottas ja Norris ovat nyt käyneet varikolla, myös Verstappen kutsutaan varikolle kilpailun kärjestä. Pérez tulee varikolle pian tallikaverinsa jälkeen ja putoaa sijalle 10.

Kierroksella 41/71 Leclerc ja Pérez ottavat osumaa keskenään. Leclercin autossa on ehkä jotain rikki, ja Pérez saa viiden sekunnin aikarangaistuksen. Kaksikko jatkaa mittelöään ja myöhemmin he ovat jo ottamassa uudelleen osumaa keskenään. Leclerc ajautuu hetkellisesti ulos radalta. Tuomaristo tutkii jälleen, ja Pérez saa uuden viiden sekunnin aikarangaistuksen.

Hamiltonin autossa on jotain rikki, ja talli pyytää, ettei Bottas kilpailisi tämän kanssa hetkeen. Tovin kuluttua Bottakselle sanotaan, että nyt hän saa ajaa kilpaa Hamiltonin kanssa, ja pian Bottas ohittaakin tallikaverinsa. Myös Norris ohittaa Hamiltonin, joka suuntaa varikolle. Kärkikahdeksikko on enää samalla kierroksella keskenään ja siellä tilanne näyttää seuraavalta: 1. VER, 2. BOT, 3. NOR, 4. HAM, 5. PER, 6. RIC, 7. LEC ja 8. SAI. Leclerc on nyt Ricciardon kimpussa ja yrittää päästä tästä ohi jopa uhkarohkeasti.

Kierroksella 61/71 Verstappen tulee varikolle saamaan uudet renkaat alleen. Alonso ohittaa Russellin ja pääsee pisteille. Maaliin ajetaan järjestyksessä 1. VER, 2. BOT, 3. NOR, 4. HAM, 5. PER, 6. SAI, 7. RIC, 8. LEC, 9. GAS ja 10. ALO. Pérezin 10 sekunnin aikarangaistuksen myötä hän on lopulta kuudes. Norris valitaan ansaitusti Päivän kuljettajaksi. Keltaiset liput heiluvat, kun Vettel ja Räikkönen kolaroivat toisella sektorilla Verstappenin ylittäessä maaliviivan. Räikkönen osui edessä ajavaa Vetteliä kylkeen. Harmillinen tilanne kilpailun loppuun.

Muutaman viikon päästä jatketaan Silverstonessa!

AIEMMAT RED BULL RINGILLÄ AJETUT OSAKILPAILUT

Steiermarkin GP 2021

Itävallan GP 2020

Steiermarkin GP 2020

Itävallan GP 2019

Itävallan GP 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s