Katsaus vuoteen 2019

Vuosi 2019 oli tapahtumarikas, mutta toisaalta yllättävän tasainen vuosi! Olen tänä vuonna ollut onnellisimmillani ja voin henkisesti paljon paremmin kuin aiemmin. Vuoteen on mahtunut paljon rakkaita ihmisiä, reissuja ja seikkailuja, onnistumisia ja torjumisia sekä palkitsevia hommia.

Tammikuu

Tammikuussa vuoden työ konkretisoitui viimein, kun työpaikkani Tampereen ylioppilaskunta aloitti toimintansa uutena ylioppilaskuntana yhdistymistyön jälkeen. Keskeneräisyydestä ja it-haasteista huolimatta kaikki lähtivät innolla uuteen vuoteen ja jatkamaan ylioppilaskunnan rakentamista. Vapaa-ajalla aloitin Tampereen vihreiden nuorten puheenjohtajana, ja tammikuu olikin tykitystä järjestötyössä: Virnun hallitus järjestäytyi, matkasimme peräkkäisinä viikonloppuina Helsinkiin Vihreiden nuorten jäsenjärjestöjen koulutusviikonloppuun ja työryhmien perehdytykseen, ja osallistuin kampanjatapaamisiin eduskuntavaaleja varten.

Vapaa-ajalla retkeilimme Veskun ja Pullan kanssa ihanassa tamperelaisessa winter wonderlandissa ja teimme Veskun kanssa itsellemme vision boardit ohjaamaan unelmiemme tavoittelua. Olin alkuvuodesta paljon sairaana erilaisten virusten kaatamana, joten Modern Family tuli Netflixistä hyvin tutuksi.

Helmikuu

Helmikuu pyörähti käyntiin synttäreilläni! Kävimme Pullan kanssa pulkkamäessä laskiaisena – kuulit oikein, laskiaispulla! Perheemme vietti myös ensimmäistä yhteistä ystävänpäiväänsä. Osallistuin ihanan Aamuvirkkuu amppelikurssille ja löysin innon käsitöihin uudelleen!

Töissä tie vei Kuopioon Suomen ylioppilaskuntien liiton avausseminaariin, ja arkena työ ylioppilaskunnan viestinnän käytäntöjen rakentamisen ja brändin tutuksi tekemisen eteen jatkui.

Maaliskuu

Maaliskuussa vaalikuume alkoi jo kovasti nostaa päätään. Minulla oli suuri kunnia tehdä Iiris Suomelan ja Merve Caglayanin eduskuntavaalivideot, ja niiden tekeminen värittikin maaliskuuta hyvin paljon! Lisäksi ilmastolakkoilimme, Merve puheenjohti Virnun kevätkokouksen, ja Pulla täytti vuoden. Ylitin itseni osallistumalla Syöte MTB Winteriin, ja kävimme Veskun kanssa Ida Paulin ja Kalle Lindrothin keikalla Yo-talolla!

Huhtikuu

En vieläkään ymmärrä, miten kukaan meistä selvisi huhtikuusta. Vaalit ja Wappu olivat mahtavaa tykitystä niin töissä kuin vapaa-ajalla, ja olen niin onnellinen kaikesta, mitä saavutimme. Iiris Suomelasta tuli Suomen nuorin kansanedustaja, enkä koskaan tule unohtamaan sitä tunnetta, kun ennakkoäänet tulivat julki. TREYn ensimmäinen Wappu oli ikimuistoinen, ja itse pidin hauskaa niin sitsikisoissa sukuhäiden merkeissä kuin Wappuvalassa ystävien ympäröimänä.

Teimme Virnun hallitusporukalla mahtavia eurovaalivideoita, joilla kannustimme nuoria äänestämään ja jaoimme tietoa EU:n hyödyistä. Huhtikuussa rakastuin entistä enemmän ammattiini audiovisuaalisten tuotantojen ja viestinnän parissa.

Vaalien ja Wapun lisäksi puheenjohtin Tampereen polkupyöräilijöiden kevätkokouksen, heräsin maanantaisin armottoman aikaisin mennäkseni töihin katsomaan Game of Thronesin uutta kautta työkaverien kanssa ennen työpäivää, ja juhlimme Veskun kanssa kahta vuotta yhdessä. Huhtikuu 2019 oli kyllä elämäni ihanimpia ja hauskimpia kuukausia, mutta luojan kiitos se on ohi.

Toukokuu

Toukokuussa toivuttiin huhtikuusta. Näin pitkästä aikaa ystäviä, joita en ollut nähnyt hetkeen. Pulla tutustui uusiin ystäviin ja pääsi matkustamaan laatikkopyörässä! Töissä paketoimme kevättä kevätpäivien ja retriittien muodossa. Ostin uuden pyörän, ja osallistuin kilometrikisaan TREYn joukkueessa – ajoin lopulta vain 63,7 kilometriä ja sijoituin kuudenneksi, mutta kisa selkeästi motivoi pyöräilemään! En tullut valituksi ehdokkaaksi Vihreiden puoluevaltuuskuntaan, enkä itse asiassa VBL-kurssillekaan, mutta se on ihan ok. En edes muistanut tätä blogikirjoitusta aloittaessani, mihin kaikkeen en tänä vuonna tullut valituksi. Pettymys ei kestä ikuisesti!

Kesäkuu

Kesäkuun kohokohtia olivat Musen keikka, Vihreiden puoluekokous Porissa, elotv-mökkeily ja juhannus. Näin Musen toista kertaa livenä, ja kokemus oli jälleen uskomaton! Musen keikat ovat todellinen show! Vihreiden puoluekokouksessa sain kokea yhteenkuuluvuutta ja onnea, ja etenkin puoluekokouksen jatkoilla (vai oliko se jatkojen jatkoilla?) käydyt keskustelut ovat painuneet mieleeni ja sydämeeni.

Puoli vuotta TREYssä oli nyt takana, ja olin hyvin tyytyväinen kaikkeen aikaansaamaamme, joten lompsin lomille hyvillä mielin! Juhannuksena vetäydyimme jälleen ystävien kanssa Heinolan perämetsiin mökkeilemään ja nauttimaan ruoasta, virvokkeista ja hyvästä seurasta. Jälleen puolet reissusta meni penkin alle kuukautiskipujen vuoksi, ja ensi vuonna voisin vaikka olla viettämässä juhannusöitä muualla kuin sängyn pohjalla TENS-laitteen kanssa.

Loppukuusta juhlimme Veskun synttäreitä ja näin pitkästä aikaa elotv-luokkakavereita mökillä. Pulla oli menossa mukana! Kesäkuuta väritti myös KonMari-projekti, josta olenkin kirjoittanut tänne kattavasti!

Heinäkuu

Heinäkuussa oli kaksi moodia: sohvalla Playstationin ja Pullan kanssa tai reissussa. Heinäkuussa kävimme Corgien rantapäivässä Yyterissä, matkasin työkaverien kanssa SuomiAreenaan Poriin, ja kävimme Veskun kanssa Qstockissa katsomassa mm. Kalevauva.fi’tä ja lempibändiäni 30 seconds to Marsia. Näiden lisäksi vain olin, liikuin, söin ja harrastin. Oli hyvä kesä!

Elokuu

Elokuussa työt jatkuivat levollisen ja energisoivan kesän jälkeen hyvällä sykkeellä! Elokuu oli alkusoittoa syksyn suurille projekteille töiden parissa, ja olin ihan valtavan innoissani TREYn ensimmäisestä syksystä!

Koska annettavaa ja energiaa oli, hain myös Vihreiden nuorten edustajistovaaliprojektin viestinnän tuottajaksi ja minut valittiin. Pääsin auttamaan vihreitä listoja ympäri Suomea ja tekemään heille paino- ja somemateriaaleja. Vihreät saivat lopulta vaalivoiton edustajistovaaleissa, joten kaikkien kova työ kanantti!

Elokuu päättyi lomaan, kun matkustimme ihanan Merven häihin Istanbuliin ystävien kanssa. Nämä olivat ensimmäiset hääjuhlat, joissa olen ollut, ja oli mahtavaa päästä kokemaan turkkilaiset häät ensimmäisinä häinäni! Reissu oli ikimuistoinen, ja kaipaan Istanbulia – etenkin yhtä tiettyä pastaa, jota söimme Petran kanssa useampana päivänä lähiravintolassamme.

Syyskuu

Syyskuussa yritin ensitöikseni replikoida aiemmin mainitun pastan tuloksetta. Testailu jatkukoon! Syyskuussa kävimme paljon koirapuistossa Pullan ja ystävien kanssa. Kävimme myös Veskun kanssa Muumioopperassa. Olin harmillisen paljon kipeänä, ja sain taas kokea, miltä tuntuu, kun koko nenän iho kuoriutuu.

Lokakuu

Lokakuu oli ns. pääpäivä eli TREYn ensimmäiset vuosijuhlat. Tein aivan valtavasti töitä näiden juhlien eteen, ja se palkitsi, kun näin, kuinka hienosti TREYn brändi näkyi juhlissa ja sen hengessä. Vujut olivat oikein onnistuneet, ja muistelen niitä lämmöllä vielä monta vuotta! Lisäksi lokakuuhun mahtui Suomen ylioppilaskuntien liiton syysseminaari Seinäjoella ja 2,5-vuotispäivän juhlistamista Veskun kanssa. TREYn edustajistossa tehtiin päätöksiä uuden ylioppilasmedian suhteen, ja sihteeröimäni työryhmän valmistelutyö kantoi hedelmää. Lisäksi tykittelin edustajistovaalimateriaaleja vihreille listoille vielä tässä kohtaa. Lokakuu lie light-versio huhtikuusta. Minusta tuli myös pitkästä aikaa punapää!

Marraskuu

Marraskuussa liittaroitiin! Suomen ylioppilaskuntien liiton liittokokousta vietettiin Lahdessa, ja viimeistään tällä reissulla ymmärsin, kuinka syvän rakastunut olen omaan työhöni ja työyhteisööni. Onneksi minut vakinaistettiin, ja saan jatkaa työtä Tampereen ylioppilaskunnan eteen myös ensi vuosikymmenellä! Olen niin etuoikeutettu ja onnekas, että saan tehdä työtä, jota rakastan, jossa voin toteuttaa itseäni ja jossa minun on hyvä olla. Elämä on aika hienoa! Vihreiden nuorten liittokokous jäi osaltani väliin sairastumisen vuoksi, mutta ystäväni valittiin liittohallitukseen, ja se on tärkeintä.

Marraskuu oli myös juhlaa, kun ystävät kokoontuivat meille Halloween-juhlien merkeissä. Olin tosi hieno Pennywise. Kävimme myös ystävän lorttobileissä, ja pääsin ulkoiluttamaan korkokenkiä, joita olen käyttänyt viimeksi 2014.

TREYn ja Virnun syyskokouksissa sain uusia työkavereita ja itselleni uuden hallituksen. Jatkan Virnun puheenjohtajana myös ensi vuonna! Lisäksi marraskuussa tapasin oikeita laamoja!

Joulukuu

Joulukuu oli täydellinen päätös tälle vuodelle! Sain työpaikan Secret Santassa maailman ihanimman joululahjan työkaveriltani Adamilta – hän oli tehnyt itse korvakorut TREYn liikemerkillä! Näitä tulen käyttämään ensi vuonna ahkerasti töissä!

Pulla kävi ystäviensä kanssa koirauinnissa, kun taas minä ja Vesku aloitimme boulderoinnin. Juhlimme ystävän kolmekymppisiä ja joulua, ja tänään olisi luvassa vielä uuden vuoden juhlat!


2019 kohteli minua uskomattoman hyvin. Vaikka välillä oli raskasta, kaikki tekemäni työ ja uurastus antoi moninkertaisena takaisin. Ympärilläni on ihania ja rakkaita ihmisiä, ja rakastan työtäni ja järjestöhommiani. Odotan innolla, mitä 2020 tuo tullessaan – ennen odotettua vuonna 2021, kun tykitellään kuntavaaleja ja menen naimisiin elämäni rakkauden kanssa! Olen valmis uudelle vuosikymmenelle, ja on ihanaa pitää teidät kaikki mukana matkassa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s