Formulafiiliksiä! Bahrainin GP

Uusi kausi, uudet kujeet! Edessä on F1-historian pisin kausi – toivottavasti se on täynnä jännittäviä käänteitä ja kutkuttavia kilpatilanteita! Tuntuu oudolta, että nyt alkaa F1-kausi, jossa pitkään fanittamani Sebastian Vettel ei enää aja kilpaa. Kuljettajakokoonpanoissa on tapahtunut jonkin verran muitakin muutoksia Vettelin eläköitymisen lisäksi: Daniel Ricciardo ei saanut jatkosopimusta, joten hän toimii nyt Red Bullin testi- ja varakuljettajana, ja samoin kävi Mick Schumacherille, joka on nyt Mercedes-tallien testi- ja varakuljettaja. Nicholas Latifi jäi kokonaan ilman tallipaikkaa. Nico Hülkenberg tekee paluun F1-radoille, Nyck de Vries pääsee viimein toisitoimien makuun, ja australialainen Oscar Piastri ja yhdysvaltalainen Logan Sargeant käynnistävät tänään F1-uransa ensimmäisellä osakilpailullaan!

Bahrainin osakilpailuun lähdetään tutun kuuloisen kärkinelikon kera järjestyksessä 1. Max Verstappen (Red Bull), 2. Sergio Pérez (Red Bull), 3. Charcles Leclerc (Ferrari), 4. Carlos Sainz (Ferrari), 5. Fernando Alonso (Aston Martin), 6. George Russell (Mercedes), 7. Lewis Hamilton (Mercedes), 8. Lance Stroll (Aston Martin), 9. Esteban Ocon (Alpine), 10. Nico Hülkenberg (Haas), 11. Lando Norris (McLaren), 12. Valtteri Bottas (Alfa Romeo), 13. Guanyu Zhou (Alfa Romeo), 14. Yuki Tsunoda (AlphaTauri), 15. Alex Albon (Williams), 16. Logan Sargeant (Williams), 17. Kevin Magnussen (Haas), 18. Oscar Piastri (McLaren), 19. Nyck DeVries (AlphaTauri) ja 20. Pierre Gasly (Alpine).

Kauden 2023 startti! Kuva: F1- Twitter

Startti on siisti! Red Bullit ja Ferrarit ottavat mittaa toisistaan. Pérez pääsee ohi Sainzista. Aston Martinit ottavat hieman osumaa toisiinsa, mutta mitään vakavaa ei tapahdu. Toisella kierroksella kärkikymmenikön tilanne on 1. VER, 2. LEC, 3. PER, 4. SAI, 5. HAM, 6. RUS, 7. ALO, 8. BOT, 9. STR ja 10. NOR. Vahvoista harjoitus- ja aika-ajosuorituksista huolimatta Alonso ajaa seitsemäntenä – vielä. Mercedeksellä ei ole vahva kauden avaus, ja etenkin Hamiltonilla on vaikeuksia pitää vauhtia yllä. Russell haluaisi ohi tallikaveristaan, ja kierroksella 13/57 Hamilton kutsutaankin varikolle hänen edestään. Alonso kuitenkin iskee ja painaa ohi Russellista. Varikolla kuhisee.

Piastri tulee varikolle ja saa muun muassa uuden ratin, mutta auto ei lähdekään enää varikolta liikkeelle. Hän joutuu valitettavasti keskeyttämään. Verstappen käy kärjestä varikolla ja palaa radalle toiseksi tallikaverinsa taakse. Tilanne kärkikymmenikössä kierroksella 15/57 on 1. PER, 2. VER, 3. STR, 4. LEC, 5. SAI, 6. HAM, 7. BOT, 8. ALO, 9. RUS ja 10. MAG. Ocon saa 5 sekunnin aikarangaistuksen, koska hänen autonsa ei ollut oikein paikallaan lähtöruudukossa. Pérez tulee kärjestä varikolle kierroksella 18/57 ja palaa radalle Leclercin taakse kolmanneksi.

Ocon saa 10 sekunnin aikarangaistuksen siitä, että hän kärsi 5 sekunnin aikarangaistuksensa väärin. ”:D” Kierroksella 26/57 Pérez ohittaa Leclercin, joka yrittää saada paikkansa takaisin siinä onnistumatta. Kierroksella 27/57 kärkikymmenikön tilanne on 1. VER, 2. PER, 3. LEC, 4. SAI, 5. HAM, 6. ALO, 7. RUS, 8. STR, 9. BOT ja 10. SAR. Oconia tutkitaan ylinopeuden ajamisesta varikolla ja hän saa taas 5 sekunnin aikarangaistuksen. Tämä tuomaristomeininki alkaa olla jo aika naurettavaa, ja olemme vasta kauden ensimmäisessä osakilpailussa. Tästä tulee pitkä kausi!

Hamiltonille laitetaan alle uudet renkaat kierroksella 31/57, vaikkei hän koe sitä tarpeelliseksi. Katsotaan, miten tämä strategia maksaa itsensä takaisin! Sainz tulee neljänneltä sijalta varikolle, ja myös Russell suuntaa hakemaan uudet renkaat. Kärkikymmenikön tilanne on nyt 1. VER, 2. PER, 3. LEC, 4. ALO, 5. SAI, 6. HAM, 7. STR, 8. RUS, 9. ZHO ja 10. BOT. Leclerc tulee varikolle kierroksella 34/57 ja putoaa tallikaverinsa eteen neljänneksi. Alonso on nyt kolmas – ajaako vanha kuoma tänään palkintopallille? Pérez tulee toiselta sijalta varikolle kierroksella 35/57, ja Alonso tulee perässä. Seuraavan kierroksen jälkeen Verstappen tulee sisään kärjestä ja pitää paikkansa kärjessä. Voittaako Verstappen tänään ensimmäistä kertaa kauden avauskilpailun?

Hamiltonin ja Alonson mittelö. Kuva: F1-Twitter

Alonso ajaa nopeimman kierrosajan ja painaa Hamiltonin ohi. Hamilton nappaa kuitenkin paikkansa takaisin! Tätä konkarien taistelua on ilo seurata! Kierrosta myöhemmin Alonso tekee upean ohituksen, ja tällä kertaa hän pysyy Hamiltonin edellä!

Kierroksella 41/57 Leclerc keskeyttää yllättäen radan reunaan! Myös Ocon keskeyttää, hän sentään varikolle. Leclercin keskeytyksestä selvitään virtuaalisella turva-autolla. Kierroksella 45/57 kärkikymmenikön tilanne on 1. VER, 2. PER, 3. SAI, 4. ALO, 5. HAM, 6. STR, 7. RUS, 8. BOT, 9. GAS ja 10. ALB. Alonso on aivan Sainzin kannoilla ja painaa hänestä ohi nousten kolmanneksi! Alonso taitaa oikeasti nousta palkintopallille 41-vuotiaana!

Maaliin saavutaan järjestyksessä 1. Max Verstappen, 2. Sergio Pérez ja 3. Fernando Alonso! Uskomatonta mutta totta! Alonso palkitaan ansaitusti Päivän kuljettajana. Tämä oli aika hieno avaus uudelle kaudelle!

Aiemmat Bahrainin osakilpailut

Bahrainin GP 2022

Bahrain GP 2021

Bahrain GP 2020

Bahrain GP 2019

Bahrain GP 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s