Formulafiiliksiä! Itavallan GP

Tänään ajetaan Itävallassa! Lähtöjärjestys on 1. Max Verstappen, 2. Charles Leclerc, 3. Carlos Sainz, 4. George Russell, 5. Sergio Pérez, 6. Esteban Ocon, 7. Kevin Magnussen, 8. Lewis Hamilton, 9. Mick Schumacher, 10. Lando Norris, 11. Daniel Ricciardo, 12. Lance Stroll, 13. Guanyu Zhou, 14. Pierre Gasly, 15. Alex Albon, 16. Yuki Tsunoda, 17. Nicholas Latifi, 18. Sebastian Vettel ja 19. Fernando Alonso (moottorin vaihto). Valtteri Bottas starttaa varikolta niin ikään moottorin vaihdon myötä.

Startti on siisti! Sainz, Pérez ja Russell mittelevät hienosti keskenään! Pérez ajaa ulos radalta otettuaan osumaa Russellin kanssa ja putoaa viimeiseksi, joten hän siirtyy varikolle kierroksella 2/71. Kierroksella 3/71 kärkikymmenikön tilanne on 1. VER, 2. LEC, 3. SAI, 4. RUS, 5. OCO, 6. MAG, 7. MSC, 8. HAM, 9. NOR ja 10. RIC. Kierroksella 8/71 Verstappen ohittaa kierroksella tallikaverinsa Pérezin. Kierroksella 10/71 Leclerc aloittaa ohitusyritykset ja taistelun kilpailun kärkipaikasta, muttei pääse vielä Verstappenin ohi. Kahden kierroksen kuluttua Leclerc ohittaa Verstappenin ja nousee kilpailun johtoon!

Russell saa rangaistuksen kolaroinnista Pérezin kanssa ja käy kärsimässä sen varikkopysähdyksellä. Verstappen suuntaa varikolle ja putoaa kahdeksanneksi. Hamilton ohittaa Schumacherin ja nousee viidenneksi. Norris käy varikolla. Kärkikymmenikön tilanne on nyt 1. LEC, 2. SAI, 3. OCO, 4. MAG, 5. HAM, 6. MSC, 7. VER, 8. STR, 9. TSU ja 10. ZHO. Verstappen aloittaa nousunsa takaisin kärkeen ja on pian kolmantena.

Ocon, Tsunoda, Magnussen ja Alonso ajavat hienoa kilpaa, ja Magnussenilta nähdään hieno tuplaohitus! Hienoa nähdä, että Haasilla on oikeasti kilpailukykyinen auto oikeissä käsissä. Leclerc tulee kilpailun kärjestä varikolle kierroksella 27/71 ja saa kovat renkaat alleen. Leclerc palaa radalle kolmanneksi Verstappenin ja Hamiltonin väliin. Sainz tulee varikolle seuraavalla kierroksella ja palaa radalle tallikaverinsa taakse. Hamilton tulee varikolle ja palaa radalle kuudenneksi – Stroll ja Ocon pääsevät ohi. Kärkikymmenikön tilanne on 1. VER, 2. LEC, 3. SAI, 4. STR, 5. OCO, 6. HAM, 7. MAG, 8. MSC, 9. NOR ja 10. RUS.

Leclerc ohittaa Verstappenin ja nousee kilpailun kärkeen kierroksella 33/71. Toinen helppo ohitus tähän kilpailuun! Sekä Norris että Gasly saavat rangaistukset ratarajojen ylittämisestä, ja muillekin kuljettajille on sadellut huomautuksia aiheesta kisan mittaan.

Verstappen tulee varikolle toisen kerran kierroksella 37/71 ja palaa radalle kolmanneksi. Vettel ajaa ulos radalta sektorilla kaksi kierroksella 40/71, mutta hän pääsee takaisin radalle, ja keltaiset liput kestävät vain hetken.

Leclerc tulee varikolle kierroksella 49/71 kilpailun kärjestä, ja hän palaa radalle kolmanneksi. Sainz tulee seuraavalla kierroksella sisään ja palaa radalle Leclecin perään. Latifi keskeyttää varikolle. Hamilton pysähtyy kierroksella 52/71 ja hän palaa radalle neljänneksi.

Kierroksella 53/71 Leclerc ohittaa Verstappenin helposti kolmatta kertaa tässä kilpailussa! Leclerc nousee kilpailun kärkeen. Kierroksella 55/71 kärkikymmenikön tilanne on 1. LEC, 2. VER, 3. SAI, 4. HAM, 5. OCO, 6. RUS, 7. ALO, 8. MSC, 9. MAG ja 10. NOR.

Kierroksella 57/71 Sainzin auto hajoaa ja hänen autonsa syttyy tuleen. Auto vierii taaksepäin, ja Sainzilla on vaikeuksia päästä palavasta autosta ulos. Virtuaalinen turva-auto, ja varikolla kuhisee, kun muun muassa Verstappen ja Leclerc pysähtyvät. Sainz pääsee autosta pois, ja tulipalo sammutetaan.

Kierroksella 64/71 kärkikymmenikön tilanne on 1. LEC, 2. VER, 3. HAM, 4. RUS, 5. OCO, 6. MSC, 7. NOR, 8. MAG, 9. RIC ja 10. ALB. Sainz, Latifi ja Pérez ovat keskeyttäneet. Leclercilla on vaikeuksia auton kanssa – selviääkö hän maaliin asti?

Maaliin saavutaan järjestyksessä 1. Charles Leclerc, 2. Max Verstappen ja 3. Lewis Hamilton. Upeaa kilvanajoa Leclercilta! Kuudenneksi ajanut Mick Schumacher nimetään Päivän kuljettajaksi. Verstappen ajoi nopeimman kierrosajan.

Kauden puoliväli on nyt saavutettu, ja kahden viikon kuluttua jatketaan Ranskassa!

Aiemmat Itävallan osakilpailut

Steiermarkin GP 2021

Itävallan GP 2021

Steiermarkin GP 2020

Itävallan GP 2020

Itävallan GP 2019

Itävallan GP 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s